Fúrókészlet

A fúrókészlet a legalapvetőbb barkácseszközök közé tartozik, használatuk nélkülözhetetlen minden háztartásban. Nincs olyan lakás, vagy ház ahol időnként nem kell felfúrni egy polcot, vagy rögzíteni, gyerek biztossá tenni szekrényt. A fúrás megkezdése előtt tipikus élethelyzet az szokott lenni, hogy egy óriási fúrószár keresés kezdődik el, mind a megfelelő típus mind a megfelelő méret tekintetében.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
290 Ft - 31 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Befogás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
105 termék
105 termék

Fúrókészlet

A fúrókészlet a legalapvetőbb barkácseszközök közé tartozik, használatuk nélkülözhetetlen minden háztartásban. Nincs olyan lakás, vagy ház ahol időnként nem kell felfúrni egy polcot, vagy rögzíteni, gyerek biztossá tenni szekrényt. A fúrás megkezdése előtt tipikus élethelyzet az szokott lenni, hogy egy óriási fúrószár keresés kezdődik el, mind a megfelelő típus mind a megfelelő méret tekintetében. a végeredmény általában ugyanaz, vagy pont a megfelelő méret, vagy pont a megfelelő típus hiányzik.

Ezek a gyakori kellemetlenségek elkerülhetőek, ha a fúrószárainkat készletben vesszük, ugyanis elég egy pillantást vetnünk a szép rendben álló fúrószárakra, hogy tudjuk, valami esetleg hiányzik, vagy pedig nyugodtan elkezdhetjük a munkát. Amennyiben a fúrási munkálatok közben az éppen használt fúrószárunk eltörik, elegendő már csak ezt pótolni a készletünkben.

Tipp: Használj fúrási porgyűjtőt a fúrás során, hogy kevesebbet kelljen takarítanod utána. 

A fúrószár készlet előnyei

Ha a fúrószárakat készletben vesszük annak tehát több előnye is van. Egyrészt a fúrókészletekben megtalálhatjuk a mindennapi használat során leggyakrabban szükségessé váló méreteket. Másfelől pedig a készletek tartalmazzák az alapvető fúrószár típusokat.

A megfelelő fúrószár  típus kiválasztása elengedhetetlen. Hiába a jó fúrógép, ha nincs hozzá megfelelő fúrószár. Enélkül ugyanis előfordulhat, hogy nem passzol az anyaghoz, a fúrás pedig nehézkessé válik.

Minden anyaghoz külön fúrószárat válasszunk

Fúrószárat tehát az alapján kell vásárolni, amilyen anyaggal dolgozunk. Fúrásnál főként a következő anyagokkal  dolgozhatunk: 

  • Fémmel. Remek alternatíva hozzá egy csiszolt heggyel rendelkező fúrószár, amely alumínium vagy akár rozsdamentes acél esetén is hatékony.
  • Fával. A hozzá kialakított fúrószár tökéletesen illeszkedik, könnyen és pontosan dolgozhatunk vele. Fa fúrásához mindig kapcsoljuk ki az ütvefúró funkciót, sima fúró üzemmódban fúrjunk. Válasszunk tehát kifejezetten fához való fúrószárat, melyek hosszú, központosító csúccsal és két elővágó éllel rendelkeznek. Ezek a fúrószárak precíz fúrást tesznek lehetővé fában. 
  • Műanyaggal. Szintén fémfúró alkalmazása ajánlott, fához való eszközt ne használjunk.
  • Betonnal. Fontos, hogy légdugattyús ütve fúrót használjunk.
  • Téglával, kővel vagy ytonggal. Vídialapkás fúrószár szükséges, kemény kő, például gránit vagy márvány esetén erre a célra kifejlesztett gyémánt fúrószárat alkalmazzunk. Érdemes porfogót használni, főleg, ha lakásban, vagy más tiszta helyen fúrunk. 

Milyen márkájú fúrókészletek kaphatóak a Profibarkácsnál?

Kínálatunkban  a   Graphite, Top Tools, Verto valamint a Vorel praktikus és minőségi fúrókészleteit találhatja meg 

Gyakran felmerülő kérdések fúrószár készlet vásárlásakor

 

Milyen típusú fúrószár szükséges fém fúrásához?

Csiszolt heggyel rendelkező fúrószárat, amely alumínium vagy akár rozsdamentes acél esetén is hatékony. A fém fúrószárakat hagyományos kialakítás, valamint hegyesre és élesre köszörült csúcs jellemzi. A fémfúrók lehetővé teszik olyan fémek fúrását, mint alumínium, réz, sárgaréz, cink, vas és ötvözetlen acélok.

Milyen típusú fúrószár szükséges fa fúrásához?

Válasszunk kifejezetten fához való fúrószárat, melyek hosszú, központosító csúccsal és két elővágó éllel rendelkeznek. Ezek a fúrószárak precíz fúrást tesznek lehetővé fában. A fafúró csúcsos orra miatt nagyon pontos furatokat tudunk fúrni. Szintén a fafúró orrkiképzésének hála, könnyebben fúrhatjuk vele a fát, és a furat is szebb lesz.

Milyen típusú fúrószár szükséges tégla, vagy kő fúrásához?

Vídialapkás fúrószár szükséges, kemény kő, például gránit vagy márvány esetén erre a célra kifejlesztett gyémánt fúrószárat alkalmazzunk.