Csempevágógép tartozék

Ha burkoló munkáknál gépet használ a csempék, gres lapok, kerámia burkolatok vágására, különböző csempevágógép tartozékokra, csempevágó korongra, gyémánttárcsára is szüksége lesz. A legfontosabb ilyen tartozékok a speciális vágótárcsák, melyek segítségével a kívánt helyen, precízen tudja a vágást elvégezni. A burkolólapokat, csempéket kifejezetten erre a célra kifejlesztett – leggyakrabban folyamatos élű – tárcsákkal vághat szépen, esztétikus vágási élekkel.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 49 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
10 termék
10 termék

Csempevágó gép tartozék – a gyémánt vágókorong, gyémánttárcsa

A kemény burkolatok, porcelánok, csempék, márványok vágásához a legcélszerűbb folytonos éllel rendelkező vágótárcsát használni. A folytonos, megszakítás nélküli vágó él használatával nagyon szép, esztétikus vágott éleket, sarkokat lehet elérni. A kész burkolat összképét a vágás minősége, az élek kivitelezése nagyban befolyásolja. A vágási élek esztétikumát úgy érhetjük el, ha megfelelő kötés keménységű, szemcsenagysággal és koncentrációval rendelkező tárcsát használunk. Fontos, hogy a tárcsa erőltetés, akadályozás nélkül haladhasson az anyagban. Kemény anyagok vágása esetén a tárcsának előnyös, ha időnként koptatóbb anyagot vághat, és nem várja meg az egyre fokozódó előtolási igényt.

A folyamatos élű, zárt gyémántbevonatú tárcsák a csempék, járólapok esztétikus vágásához ajánlottak, mert tiszta, esztétikus vágóélt eredményeznek. A 2-3 cm-es anyagok vágásához a turbótárcsák előnyösek.

Minden felújítási munkához érdemes beszerezni egy cipzáras porvédő fóliat, vagy takaróponyvát. a webáruházban további festő és tapétázó eszközt talál!

Csempevágó gép tartozék – a gyémánttárcsák

Gyémánttárcsáknál a hordozó lényegében egy alaplemez, melyre felkerülnek a gyémánt részecskék. Ezek az alapul szolgáló lemezek edzett, felköszörült acélból készülnek. A gyémánt szemcsék rögzítése szinterezéssel, lézer hegesztéssel, kemény forrasztással, vákuumos forrasztással történhet, de a vágási teljesítmény csakis a gyémánt és a kötés minőségétől függ.

Kiemelkedően fontos a szegmens (vágási felület) magassága. Minél nagyobb ez a gyémánttal feltöltött réteg, annál tovább lehet az adott gyémánttárcsát használni.

A gyémánttárcsák tárolásánál is legyen körültekintő, mert a gyémánt korongokat csak állítva szabad tárolni, mert fektetve elvetemedhetnek.

A gyémánttárcsák, csempevágó vágókorongok működése

A gyémánt vágótárcsák működési elve az őrlés. Amint a tárcsa dolgozik, halad az anyagban, a felületén található gyémánt kristályok folyamatosan őrlik azt. Sok ezer vágás után a gyémántok megrepednek és töredeznek, majd felbomlanak és a felőrölt anyaggal eltűnnek.

A marás, őrlés során nem csak a gyémántszemcsék, hanem a fémkötés is fokozatosan kopik, így kerülnek elő egyre újabb gyémántszemcsék. Minél koptatóbb a vágandó anyag, annál gyorsabban kopik a fémkötés. Ha a gyémántszerszám tökéletesen illik a vágandó anyaghoz, akkor a gyémánt munkája és a fémkötés kopása optimális, vagyis a gyémánt addig van szilárdan a fémkötésben, amíg az teljesen elkopik és az újabb gyémántkristályok szabadulnak fel.

 

Vizes vagy száraz csempevágó gép tartozék?

A vízhűtést igénylő gyémánt vágótárcsával nem szabad hűtővíz nélkül vágni, fordítva viszont, tehát száraz vágókorongot használni vizes gépen lehetséges. Ha a vágótárcsa száraz, hűtési szüneteket kell tartani, körülbelül 20-30 másodpercenként 5-10 másodpercre kiemelni a vágatból, a gépet közben nem szükséges lekapcsolni, hiszen gyorsabban tud hűlni a tárcsa, ha közben forog. Ha túlzottan felmelegszik a száraz vágótárcsa, vetemedhet.

Csempevágó korong tartozék vásárlása előtt

A gyémánt vágókorong vásárlása előtt fontos megvizsgálnia azt a gépet, melyhez használni szeretné, hogy milyen átmérőjű tárcsa megy rá, mennyi a tengely mérete, amire a tárcsát helyezi. Egy sarokcsiszolónál például tengelyméret 22,2 mm, azaz 22,2 mm-es furat átmérőjű tárcsát kell választani hozzá. A gépeken a gyártók mindig megadják, hogy mekkora a maximális tárcsaátmérő, amivel a gépet használni lehet, pl. 115, 125, 180 mm-es. Természetesen ettől eltérő paraméterekkel rendelkező gépek is léteznek és hozzájuk megfelelő korongok is.

A vágókorong átmérőjét a fogásmélység függvényében válasszuk meg. A gyémánt vágótárcsát csak a megfelelő teljesítményű és fordulatszámú géphez szabad használni. Ha nem a megfelelő szerszámot választja a vágandó anyaghoz, a szerszám elromolhat, tönkre mehet. Szárazvágó tárcsák esetén lehetőleg porelszívást kell alkalmazni, nagy átmérőjű anyagoknál pedig több lépésben kell vágni.

Gyémánt vágókorong

Dr.Schulze Ultra Ceram gyémánt vágótárcsák  asztali csempevágókhoz

Asztali vágógépekhez használhatóak, kivágó vágási teljesítmény érhető el általuk. Erősítve van az acél furatrész, speciálisan kidolgozott folyamatos vágóél fut rajtuk. Kiváló a tárcsahűtés kidolgozás, integrált zajcsökkentő rendszerrel rendelkeznek. A 350 mm-es átmérőjű esetén a szegmens magassága 10 mm, szélessége 2,4 mm. Maximum vágási sebesség 63 m/s. Vizes és száraz vágásra is használhatóak csempék, kemény kerámiák, kőporcelán burkolatok, gránit, márvány, greslap vágásához.

Csempevágó gép tartozékok a Profibarkácson

Webáruházunkban nem csak a csempevágó gépeket, de a szükséges vágókorongokat is megrendelheti, hogy a lehető legszebb vágási eredményt tudja elérni. A gyémánt vágótárcsák esetén hosszú élettartammal számolhat, így annak ellenére, hogy nem bár nem olcsóak, de sok ezer csempét tud majd velük esztétikusan a kívánt helyen elvágni, a vágási élek pedig magukért beszélnek! Rendelje meg és következő munkájánál már használja az új gyémánt vágótárcsát a csempevágó gépe tartozékaként!

 

Csempevágó korong vásárlása előtt felvetődő kérdések

 

Miért jó a folytonos vágóélű tárcsa?

A folytonos, megszakítás nélküli vágó él használatával nagyon szép, esztétikus vágott éleket, sarkokat lehet elérni.

Mit jelöl a gyémánttárcsán a szegmentmagasság?

A vágási felület magasságát jelenti, mennyi a gyémánttal feltöltött réteg.

A Dr. Schulze gyémánt vágótárcsák (Ultra Ceram) csak vizes géphez jók?

Nem, száraz és vizes vágáshoz is alkalmazhatók.