Szögmérő

Az építőipar és az asztalos munkák során rendkívül fontos a pontos és pontos mérés. Ebben a tekintetben az építőipari és asztalos szögmérők jelentős segítséget nyújtanak. Ezek a speciális mérőeszközök lehetővé teszik az összetett szögek és egyéb mérési feladatok precíz elvégzését. Ebben a leírásban áttekintjük az építőipari és asztalos szögmérők jellemzőit, típusait és használatukat.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 090 Ft - 10 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
10 termék
10 termék

Szögmérő

Az építőipar és az asztalos munkák során rendkívül fontos a pontos és pontos mérés. Ebben a tekintetben az építőipari és asztalos szögmérők jelentős segítséget nyújtanak. Ezek a speciális mérőeszközök lehetővé teszik az összetett szögek és egyéb mérési feladatok precíz elvégzését. Ebben a leírásban áttekintjük az építőipari és asztalos szögmérők jellemzőit, típusait és használatukat.

Az építőipari és asztalos szögmérők két fő részből állnak: a mérőegységből és az alapzatból. A mérőegység általában egy fémcső, amelyen egy skála vagy szögjelző található. Az alapzat a munkadarabra helyezendő és rögzítendő elem, amely segítségével a szögmérőt pontosan beállíthatjuk a kívánt szögre.

A vízmértékhez hasonlóan nagyon hasznos szerszám.

Szögmérők típusai

A szögmérők többféle típusban léteznek, és a felhasználás helyétől és a mérési igényektől függően választhatók. Néhány közülük:

Kézi szögmérők: Ezek a hagyományos szögmérők egyszerű kialakítással rendelkeznek. Általában egy merev műanyag vagy fém szerkezetből állnak, amelyen beállítható a kívánt szög. A skála vagy mérőjelző segítségével könnyen leolvasható a beállított szög.

Digitális szögmérők: Ezek a modern szögmérők beépített digitális kijelzővel rendelkeznek, amely pontosan mutatja a beállított szöget. Gyakran kapcsolódnak egy kalibrált merőlaphoz vagy egy alapzathoz, ami könnyű és pontos mérést tesz lehetővé.

Tárcsás szögmérők: A tárcsás szögmérők olyan mechanikus műszerek, amelyek egy forgó tárcsával rendelkeznek, amelyen skálák vagy szögjelzők találhatók. Ezek a mérők pontos mérést tesznek lehetővé, és alkalmasak nagyobb méretű munkadarabokhoz.

 

Digitális láthatóságmérők: Ezek a speciális szögmérők számítógépes vagy elektronikus technológiát használnak a szög pontos mérésére és rögzítésére. Általában képernyővel rendelkeznek, amelyen az aktuális szög olvasható, és lehetőség van a szög adatok mentésére vagy továbbítására.

 

Építőipari és asztalos szögmérők használata

Használatuk során az építőipari és asztalos szögmérőket általában a következő lépésekkel alkalmazzák:

A munkadarabot helyezzük az alapzatra vagy a szögmérőre. Beállítjuk a kívánt szöget a mérőegységen lévő skála vagy jelző segítségével. A digitális szögmérők esetén a beállítás a beépített kijelzőn történik. Rögzítjük a szögmérőt az alapzathoz vagy a munkadarabra, hogy stabilan helyezkedjen el. Ellenőrizzük a mérés pontosságát és győződjünk meg arról, hogy a szög megfelel a tervezett vagy a kívánt értéknek.

Tipp: A házon kívül és belül egyaránt előfordulnak olyan munkák, amikor elengedhetetlen a pontosság és precizitás. Legyen szó egy bútor falra való felhelyezéséről, amikor a vízszintes elhelyezés elengedhetetlen. Ilyenkor van szükség szintezőre, lézeres szintezőre.

Hol használjuk a szögmérőket?

Az építőipari és asztalos szögmérők sokoldalúan felhasználhatók. Használhatók például keretek, lépcsők, asztalok, vagy akár tetők, falak és padlók építéséhez is. Ezen eszközök lehetővé teszik a pontos mérést és a megfelelő szögek beállítását, ami elengedhetetlen a minőségi munkavégzéshez és a megfelelő illeszkedéshez.

Az építőipari és asztalos szögmérők gyakorlati alkalmazása jelentős előnyöket nyújt az építőipari és asztalos munkák során. Pontos mérésekkel és megfelelő szögek beállításával a munkavégzés hatékonyabbá és eredményesebbé válik, ezáltal biztosítva a magas minőségű és precíz végeredményt. Gyakran kapcsolódnak egy kalibrált merőlaphoz vagy egy alapzathoz, ami könnyű és pontos mérést tesz lehetővé.

A Profibarkácsnál a Yato, és a vorel minőségi szögmérőit találja meg.

A Yato digitális szögmérő tualjdonságai (YT_71000)

Elektronikus szögmérő, test alumíniumból. Az alapba erős mágnesek vannak beépítve. A karosszéria mérete kb. 58 x 58 x 32 mm. Mérési tartomány 4 x 90°, kijelző felbontás +/- 0,01°, mérési pontosság +/- 0,1° 0-90° esetén. Rendelkezésre álló funkciók - mértékegységváltás, eredmény fokban, százalékban, mm / m, in / ft. Képernyő háttérvilágítás, mérés blokkolása. A mágneses rögzítés lehetővé teszi például a körfűrész pontos beállítását és a hatékony acélszerkezetek összeszerelését. Tápellátás 2 db 1,5 V-os AAA típusú elem. Súly 71g, Gyors és pontos mérésekhez építési, felújítási és szerelési munkák során. Különösen acélszerkezetek, gépek vagy körfűrészek felállítása során. A mellékelt használati utasítás szerint. Súly 71g,Különösen acélszerkezetek, gépek vagy körfűrészek felállítása során hasznos. A mellékelt használati utasítás szerint. Súly 71g, Gyors és pontos mérésekhez építési, felújítási és szerelési munkák során. Különösen acélszerkezetek, gépek vagy körfűrészek felállítása során

Gyakran felmerülő kérdések a szögmérőkkel kapcsolatban

 

1. Mekkora a méréséi tartománya a YATO digitális mágneses szögmérőjének?

Mérési tartomány 4 x 90°, kijelző felbontás +/- 0,01°, mérési pontosság +/- 0,1° 0-90° esetén.

2. Mi az a tárcsás szögmérő?

A tárcsás szögmérők olyan mechanikus műszerek, amelyek egy forgó tárcsával rendelkeznek, amelyen skálák vagy szögjelzők találhatók. Ezek a mérők pontos mérést tesznek lehetővé, és alkalmasak nagyobb méretű munkadarabokhoz.

3. Van olyan szögmérő, amin van libella is?

Igen, például a Vorel 150 mm-es szögmérője. Nagyon hasznos kiegészítő a vízmérték egy szögmérőn.