7 terasz ötlet, ami bárhol megállja a helyét
Módosítva: 2022. június 10.
Létrehozva: 2022. június 03.

7 terasz ötlet, ami bárhol megállja a helyét

Nem kell, hogy teraszunk unalmas hely legyen!Fogadd meg terasz berendezési, és dekorációs tanácsainkat, és legyen a tiéd a legszebb az utcában!

Tartalomjegyzék
  1. Terasz ötletek, amit bárki megvalósíthat
  2. Terasz ötletek - Kiegészítők
  3. Világítás, a legfontosabb hangulatfokozó
  4. Privát zóna a teraszunkból
  5. Terasz ötlet: luxus kényelem
  6. Hogyan téliesítsük a teraszt?

Terasz ötletek, amit bárki megvalósíthat

Nem kell, hogy teraszunk unalmas hely legyen! A lakástulajdonosok 98%-a megáll ott, hogy kirak maximum 1 kicsi cserép növényt, esetleg egy széket, vagy  csak a szemetet tárolják a teraszukon.Ha kicsi a költségvetés, és nem szeretnénk, hogy oda lásson a szomszéd, még nem kell lemondanunk egy szuper otthonos teraszról, amit akár hideg időben is használhatunk.

Terasz ötlet 1

Terasz ötlet 2

terasz ötlet 3

Terasz ötlet 4

Terasz ötlet 5

Terasz ötlet 6

Terasz ötletek - Kiegészítők

A fenti példák direkt nagyon különbözőek. Úgy gondolom, hogy 4 olyan tényező van, amivel még a legkisebb teraszt is szuperül fel lehet dobni és kapsz mindegyikre legalább 1-1 ötletet. Innen már rajtad múlik, hogy melyik irányba indulsz el! Nézzük a 4 terasz tényezőt!

Világítás, a legfontosabb hangulatfokozó

Nincs is jobb, mint egy forró nyári estén elkölteni egy finom vacsorát életünk párjával egy jó bor mellett! Ehhez nem árt, ha legalább egy pici fényforrást beiktatunk. Fent 2 terasz ötletet is találsz, ahol piciny lámpásokkal oldották meg a hangulatfényt. Szerintem jobb, ha nem a magasból árad erősebb fény, hanem derékmagasságból, több irányból kevéske. Természetesen pár illatmécses is csodát tud tenni!

Privát zóna a teraszunkból

Sokan érzik frusztrálónak ha belátni a teraszukra. Ez főleg zavaró lehet, ha akár Budapest nagyobb lakótömbjeiben van otthonunk – számtalan irányból érkezhetnek kíváncsi tekintetek. Nekik üzenem: ha a terasz korlát nem tömör, nádból készült hevenyészett privát zónánk egy igazán hangulatos teraszt fog eredményezni. 15 perces, filléres munka. Ráadásul a természetes anyag extra előnyökkel is jár, ha a hely hangulatát nézzük!

Terasz ötlet: luxus kényelem

Minden teraszra szükséges beszereznünk legalább 1 adag pokrócot is pihe-puha párnát. Én úgy gondolom, hogy érdemes kerülni a legolcsóbb design székeket. Mi értelme, ha 15 percre ültünk ki végre pihenni, de már muszáj felállni, mert fáj ülni? Minél kényelmesebb, annál jobb! Haladóknak és nagyobb terasszal rendelkezőknek plusz pont egy kinti apró tárolóért, amiből seperc alatt előkapható egy párna.

Hogyan téliesítsük a teraszt?

Burkolásnál érdemes olyan anyagokat használni, amik jól bírják a nagy hőmérséklet ingadozást és csapadékot. Ha fát használunk, mindenképpen adjunk neki védelmet! Így több éven keresztül megmaradhat teraszunk. Ne rakjunk ki ki olyan műanyagokat, amik megdermedhetnek és törékennyé válhatnak 1 tél után is. Ha be tudjuk hozni a kinti a dolgokat egy tárolóba, vagy szekrénybe, akkor pedig biztosan nyert ügyünk van. Ha nem, kizárólag olyan felszerelést és berendezést vegyünk, amiben biztosan vagyunk, hogy akár évekig bírja a havat, fagyokat. Pl. a fent említett lampion világítás ezt nem fogja szeretni. Vagy hozzuk be télre, vagy mással oldjuk meg a világítást.

Kapcsolódó ötletek