Tólevegőztetők

A tólevegőztető berendezések kellenek a tó oxigénellátásához.  A kerti tó biológiai egyensúlyának fenntartásához elengedhetetlen a levegőztetők alkalmazása. A Profibarkácson a kerti tavakhoz nem csak dekorációt talál, de a kerti tavak építéséhez, üzemeltetéséhez szükséges eszközöket, berendezéseket, kiegészítőket is, nagyszerű árakon! A tólevegőztető kategóriában 40 féle berendezés közül választhatja ki a legjobbat, a tó méretéhez, adottságaihoz legmegfelelőbbet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 390 Ft - 295 390 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
40 termék
40 termék

Tólevegőztető légpumpák

A kerti tavak levegőztetése nyáron és télen is fontos, főleg, ha jégréteg borítja a vízfelszínt. A halak előszeretettel úsznak át buborékos helyeken, szükségük van a légbuborékokra. A téli időszakban a hideg hatására a kerti tó befagyhat, és a benne élő halak elpusztulnak. Különösen a kis méretű, nem túl mély tavaknál fordul elő, hogy gyorsan és könnyen befagynak, és a jég alatti oxigénhiány elpusztítja a halakat.

A levegőztető pumpák fokozzák az oxigén ellátást a tóban. A tó vizének felszíne veszi fel az oxigén nagy részét, ezáltal a felső vízréteg oxigéndúsabb, mint a mélyebb rétegek. A víz ott képes oxigént felvenni, ahol a levegővel érintkezik, a levegőztető pumpa alkalmas erre a feladatra.

Tólevegőztető

Tólevegőztetés eszközei

  • légpumpa: a régebbi változatok hangosan berregtek működés közben, manapság már teljesen hangtalanok lehetnek. Egy légpumpára többféle buborékoló köthető.
  • porlasztók: lehetnek fából, kőből, műanyagból
  • esőztető: leginkább akváriumokban használják. 45 fokban felfelé irányítva a vízsugarat (a cső a vízfelszín alatt 1-2 cm-rel) hullámokat képes kelteni, hang nélkül oldja be az oxigént.

A tólevegőztetés a növényeknek is fontos

A növények nappal szén-dioxidot használnak és a fény hatására oxigént bocsátanak ki. Éjjel, mikor nincs fény, oxigént fogyasztanak és szén-dioxidot bocsátanak ki. Meg kell oldani, hogy legyen plusz oxigénforrás, mert ha ez nincs, a halak a vízfelszínre járhatnak pipálni. A levegőztetés a tavakban, akváriumokban létszükséglet, éjjel mindenképp menjen, de nappal sem muszáj lekapcsolni.

 

Tipp: Otthoni szerelésekhez, barkácsoláshoz szükség lehet torxkulcsra. Nézz szét imbuszkulcsiank, torxkulcsaink között.

Milyen egy hatékony tólevegőztető?

  • segít egészséges vízi környezetet fenntartani
  • tószűrővel alkalmazva növeli a hatékonyságot, hiszen az oxigén bejutás hatására a szennyeződések könnyebben ürülnek ki
  • stabil, erős anyagból készül
  • energiatakarékos, csendes működés jellemzi
  • szettben vásárolva még praktikusabb (levegő tömlővel, visszafolyás gátló szeleppel, porlasztó kővel)
  • a tólevegőztetők télen is ajánlottak az oxigén pótlására, hiszen a tó élővilágának erre télen is szüksége van. Ez a befagyás ellen is védi a kerti tavat. A berendezések üzemeltetésük helyét tekintve lehetnek vízparton üzemeltethetőek vagy merülő típusúak.

 

 

Ubbink tólevegőztetők

 

A Profibarkácson az Ubbink tólevegőztetők széles választékát találja, a megfelelő típus kiválasztásával a berendezés gondoskodik a folyamatos levegőellátásról, megelőzi az oxigénhiányt, ami a növényzet és a halak pusztulását eredményezné.

 

Az Ubbink Air készülékek 100-2000 l/h közötti kapacitással működnek, típustól függően.

Ubbink a tólevegőztető szakértő

Az Ubbink cég 1896-ban kezdte acél idomok gyártását, innen indult működésük. 1950-es években indították el füstgázelvezető idomok és légcsatornák gyártását. A cég ma már széleskörű megoldásokat kínál fűtés, szellőztetés, fenntartható épületgépészet terén világszerte, környezetbarát és energiatakarékos rendszereivel. Az elvárt német minőséget hozzák a termékei, kiemelt figyelmet fordítanak a minőségbiztosításra. A szellőztető, levegőztető berendezéseik is a legmodernebb gyártási eljárással készülnek a vásárlók megelégedésére.

Tólevegőztetők, tólevegőztető komresszorok előnye

A tavi levegőztető készülékek üzemeltetésével nem csupán a tóban élő halak, növények életkörülményeit javíthatja, de az optimális vízminőséghez hozzájáruló baktériumok anyagcsere folyamatai is kedvezőbbé válnak. Ha a tó méretéhez megfelelő levegőztetőt választ, és a porlasztó köveket is jól alkalmazza, nagyszerű környezetet teremthet az élővilágnak. A tólevegőztetők befagyásgátlóként is funkcionálhatnak. Vigyázzon rá, ha beltéri modellről van szó, télen a berendezést fagymentes helyen tárolja!

Napelemes tólevegőztetők

Ahhoz, hogy az oxigéntartalom a tóban optimális legyen, elkerülhetetlen a tó levegőztetése. A szolár tó levegőztető vagy napelemes tólevegőztető természetesen napenergiát használ, amely megbízhatóan müködteti a szivattyút és egyenletesen biztosítja a tó oxigénellátását. Az állandó megfelelő oxigéntartalom növeli a víz minőségét és tisztaságát, ráadásul a élő növényeket és a halakat is védelmezi, óvja az oxigénhiány következményeitől.

Tavi levegőztető berendezések a Profibarkácson

Teljes kerti tavát összeállíthatja a Profibarkács kínálatából. Mindent megrendelhet, amire szükség van, kezdve a tómedrekkel, a szűrő és levegőztető berendezéseken át a dekorációig, sőt a karbantartó eszközöket is.

Ha már meglévő kerti tavába keres oxigén biztosítására megfelelő eszközt, néhány kattintással a kosarába teheti és házhozszállítással hozzájuthat. Mielőtt befejezi a vásárlást, érdemes átnézni a tó dekorációkat is, hátha talál közöttük olyat, ami a kerti tó hangulatát, látványát méginkább feldobná!

 Ha most szeretné megépíteni saját kerti tavát, több mindenre is szüksége lesz, hogy pontosan miket kell beszereznie és hogyan kell kivitelezni, blogunkból minden információt megtudhat!

 

Gyakori kérdések tólevegőztetőkkel kapcsolatban

 

Kicsi kerti tóba is kell tólevegőztető?

Ha élőlények vannak benne, érdemes egy kis teljesítményűt beüzemelni.

Az Ubbink cég levegőztetői jó minőségűek?

Igen, a gyártó termékei kiváló minőségűek, megbízhatóak

A tólevegőztetőhöz vásárolható porlasztó kövek mire valók?

A bepumpált oxigént finom buborékokká porlasztják. Hatékonyabbá teszik a levegőztető rendszert.