Karbantartó eszközök

A kerti tavak folyamatos karbantartást igényelnek, ehhez nyújtanak segítséget a kerti tó karbantartó eszközök. Nem csak a merítőhálókra vagy a hőmérőkre kell gondolni, ettől már jóval komolyabb berendezéseket is beszerezhet. Egy hatékony tóporszívóval például nagyszerűen eltávolíthatók a tó aljáról az iszap, hal ürülék vagy a falevelek. A karban tartott kerti tavak nem csupán esztétikusak és életteliek, de a benne élő növények és halak számára is optimális környezetet jelentenek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 290 Ft - 151 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
25 termék
25 termék

Kerti tó karbantartás

Tavasz elején és ősszel nagyon fontos a karbantartás, ha nem fordít rá elegendő gondot, elhanyagolódik a tó, sok iszap halmozódhat fel. Ezen túl a nem gondozott növények sem optimálisan növekednek. Ez hozzájárul, hogy idővel a kerti tó nem lesz esztétikus, és megfelelő életteret sem lesz képes biztosítani az élőlényeknek, növényeknek. Ha rossz a vízminőség, a halak is hamarabb betegszenek meg. A kerti tó karbantartása előtt végezzen néhány víztesztet, ammónia, pH, nitrit, nitrát és foszfát értékekre vonatkozóan!

Kerti tó karbantartás egyik eszköze az iszapporszívó

Webáruházunkban többféle iszapporszívót forgalmazunk, ezek alapvetőek egy alapos kerti tó tisztítási munkánál. Lehet, hogy ősszel a lehulló faleveleket eltávolítottuk egy háló segítségével, ekkor kevesebb munka lesz az iszapporszívóval.

Ezek az mederporszívók többféle funkció ellátására is képesek, kerti tavat és medencét egyaránt tisztíthat velük, de igény esetén száraz és nedves porszívóként is helyt állnak. Görgős lábaikon könnyű a mozgatás, nagy tartállyal rendelkeznek, nem kell folyton kiüríteni munka közben. A hosszú szívócsövek szabad mozgásteret tesznek lehetővé. Ezek a gépek kimondottan a meder alján összegyűlt éves, fél éves iszap, szennyeződés eltávolítására szolgálnak. Nem alkalmasak viszont több éves iszap kiporszívózására. Ne használja a tó vizének szűrésére sem, erre ott vannak a tószűrő berendezések.

Kerti tavak karbantartása UVC készülékkel

Az UV-C fény a 100-280 nanométeres tartományba eső fény. Erőteljes csíra és baktériumölő hatása van. Roncsolja a baktériumok és egyéb kórokozók DNS-ét, így kiválóan használható fertőtlenítésre. Használják az UV-C fényt az egészségügyben, ipari környezetben is, de ivóvíz kezelésére, fertőtlenítésére egyaránt.

Elpusztítja a fotoszintetizáló baktériumokat, amik a zöld víz felelősei. Az elpusztított baktériumokat a tavi szűrő feldolgozza, így a kerti tó megtisztul. Ha szeretné, hogy teljesen tiszta, egészséges kerti tava vagy akváriuma legyen, be kell szereznie egy hatékony UV-C készüléket. Elkerülhető, hogy a víz opálossá, átláthatatlanná váljon, de nem kell komoly vegyszerekkel teletömni a tavat! Természetes módon segíti a védekezést. A gyártók feltüntetik az adott berendezés teljesítményét, hogy hány m3-ees kerti tóba megfelelők.

Webáruházunkban az Ubbink UV-C fénycsöveit, készülékeit forgalmazzuk, a gyártó jelentős tapasztalattal rendelkezik a tó technológiában is.

Ubbink eszközök a kerti tó karbantartásához

Az Ubbink cég 1896-ban kezdte acél idomok gyártását, innen indult működésük. 1950-es években indították el füstgázelvezető idomok és légcsatornák gyártását. A cég ma már széleskörű megoldásokat kínál fűtés, szellőztetés, fenntartható épületgépészet terén világszerte, környezetbarát és energiatakarékos rendszereivel. Az elvárt német minőséget hozzák a termékei, kiemelt figyelmet fordítanak a minőségbiztosításra. A szellőztető, levegőztető berendezéseik is a legmodernebb gyártási eljárással készülnek a vásárlók megelégedésére.

Tótisztító eszközei, PVC ragasztói, iszapporszívói, UV-C készülékei, merítőhálói mind-mind a kerti tavak, dísztavak megfelelő karbantartását segítik, hogy a tó esztétikus, a vize egészséges maradhasson.

Vízhőmérő és merítőháló két alapvető tókarbantartó eszköz

A vízhőmérő alapvetően fontos egy dísztó üzemeltetéséhez. A víz hőmérsékletének fontos szerepe van az oxigén megkötésében. Minél magasabb a hőmérséklet, annál kevesebb oxigént képes megkötni. Az oxigén pótlásának kiváló opciója egy megfelelő teljesítményű tólevegőztető.

A tavi merítőhálók segítségével a tó vizén úszó faleveleket, egyéb szennyeződéseket könnyedén kimerítheti, de használhatja igény esetén halak kiszedésére vagy a tavi növények gondozására is.

kerti tó karbantartó eszköz

 

Kerti tavához a karbantartás eszközeit is rendelje a Profibarkácstól!

A Profibarkács webáruház a tótechnikában is óriási választékkal rendelkezik. A kerti tavak megépítéséhez szükséges anyagok, eszközök mellett a megálmodott dekorációkat, vízesés elemeket és technikai, karbantartási eszközöket is beszerezheti. A legszínvonalasabb termékekből választhat, hogy az anyagi ráfordítás megtérülhessen és sokáig szolgálják a funkciójukat!

Rendeléskor ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásnál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

Ha most szeretné megépíteni saját kerti tavát, több mindenre is szüksége lesz, hogy pontosan miket kell beszereznie és hogyan kell kivitelezni, blogunkból minden információt megtudhat!

 

Gyakori kérdések kerti tó karbantartó eszközökről

 

5 m3-es kerti tóhoz milyen teljesítményű UV-C készüléket vegyek?

Javasolt a kerti tó köbméterének a kétszeresét keresni wattszámban. 5m3 10 wattos.

Az iszapporszívóval csak iszapot porszívózhatok?

Nem, a készülék nedves, igény esetén száraz porszívózásra is használható.

UV-C lámpában milyen gyakran kell izzót cserélni?

A legjobb évente, minden szezonra újat venni a hatékony algaölés érdekében.