Téli növényvédelem

Téli növényvédelemre számos, a szabadba kiültetett növény esetén gondolni kell. A kiültetett mediterrán vagy trópusi növények minden esetben igénylik a téli növényvédelmet, de fiatalabb korban még a hazánk klímáját kedvelő növények esetén is elkel a védelem. Ha dézsában vannak ezek a növények, és be tudjuk vinni fagymentes helyre, ahol napfény is éri, tegyük meg, de sok esetben ez nem megoldható. A téli védelmet igénylő növényeknek – ha a szabadban maradnak télre, a legjobb megoldás, a készen kapható buborékos takaró fóliák, gyapjú takarófóliák, gyékényfonatok, juta növényvédő zsákok, kókuszlemezek alkalmazása.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 690 Ft - 143 690 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
48 termék
48 termék

Miért van szükség téli növényvédelemre, téli növényvédő fóliára?

Hazánk klímája nem minden növénynek megfelelő télen, hideg, fagyos időszakokban a hőmérő higanyszála jóval 0 Celsius fok alá kerülhet. A mediterrán, trópusi növények minden esetben védelemért kiáltanak, a fiatalabb facsemeték, cserjék, dézsás bokrok első éveikben szintén védendők. Ha a teleltetésük nem megoldható fedett, fagymentes helyen, akkor a különböző, erre a célra gyártott védőtakarókkal, fóliákkal, zsákokkal kell gondoskodni róluk. Kiültetett növényeknél ezek használata mindenképp ajánlott télre.

Talán sokan azt gondolják, hogy az örökzöldek teljesen télállóak, hiszen a messzi északon is óriási területeken élnek fagyos hőmérsékleten, de ott vastag hóréteg szigeteli a gyökerüket, nálunk viszont gyakran van száraz fagy, ami az örökzöldeknek nagyon kedvezőtlen. Ha van rá lehetőségünk, érdemes talajtakarást végezni körülöttük. Könnyebb esetben, ha nem kiültetett, hanem cserepes a növény, akkor mobilisabb is,  de ha ezeket is kint hagynánk, a védő felszereléseket esetükben is alkalmazhatjuk.

 

Milyen téli növényvédelmi felszereléseket vásárolhat a Profibarkácson?

  • téli fagyvédő buborékfóliák különböző vastagságban, eltérő méretekben kimondottan növényvédelmi célra
  • gyapjú takarófóliák
  • gyékényfonatok
  • különböző méretű, vastagságú juta zsákok, tekercses juta szövet
  • különböző méretű, vastagságú kókuszlemezek

 

A téli fagyvédő buborékfólia, mint növényvédelmi megoldás

Az áttetsző polietilén védőfóliák is alkalmasak a növényeket megvédeni a hidegtől, ezek lényegében különböző vastagságban és méretekben kapható buborékfóliák. A cserepes növényekre is gondolni kell, ha kint maradnak télre, hiszen érzékenyebbek, mint a szabadba ültetett társaik, mivel kicsi a földjük térfogata, ami hamar lehűl. Abban az esetben, ha nem lehet valamiért fagymentes helyre vinni a cserepes növényeket,  buborékfóliával érdemes körbe tekerni, széles, erős ragasztószalaggal rögzíteni.

Webáruházunkban vékonyabb és vastagabb buborékfóliákat egyaránt megtalál, a vékonyabb típus 10 mm vastag, a vastagabb akár 30 mm-es is lehet. Ezek természetesen magasabb árkategóriát képviselnek, de ezek a fóliák nem egy szezont bírnak ki, évekig használhatók növény, cserép takarására, ha vigyázunk rá és használaton kívüli időszakban száraz, hűvös helyen tároljuk. A fóliák különböző méretekben kaphatóak, 2-3 m2-es a legkisebb, de akár 30-50 m2-es darabban is vásárolhatóak.

Abban az esetben, ha túl nagyra nőttek a növények, gondoskodni kell a tartásukról is, növénytámaszaink között bármelyik növénye számára talál megoldást. Megfelelő támasztékkal elkerülhető, hogy letörjön, lehajoljon vagy kontrollálatlan irányba nőjön a növény.

Téli növényvédelem jutazsákkal

 

Juta takarózsákkal is megoldható a téli növényvédelem

A juta anyagú zsák egy környezettudatos módja annak, hogy a fagyérzékeny cserepes vagy kerti növényeket természetesen védjük a hideg ellen. Nem csak télen hasznos, a törzsre, ágakra tekerve a kártevőktől is védi a növényt. Szőtt juta szálakból készült, biológiailag 100%-ban lebomló, akár komposztálható is. Hőtartó és légáteresztő tulajdonságai együttesen érvényesülnek.

A juta a pamut után a második leggyakoribb textilnövény, megelőzi a lent is. India és Banglades a legnagyobb termesztői. Magasra nő, erős szárú, nedvességet és napot kedvelő növény, a monszunos éghajlaton nagyon jól érzi magát, mert a napfényes órák és a csapadék mennyiség is kiváló számára. A 3-4 méter magas növény szárából nyerik a rostot. A leveleket letisztítják, a szárat beáztatják, a háncsot lenyúzzák. Osztályozzák a minőség szerint, és ha szükséges további műveleteket végeznek a megfelelő végeredmény érdekében, például puhítják olaj és víz segítségével, a szálak hengerlése, előfonása, fonása történik.

 

Kókuszrost lemezek a téli növényvédelemért

Webáruházunkból többféle vastagságban rendelhet kókuszlemezeket is, 3 db-os szettben, 30-40-60 cm-es vastagságban. Ez egy természetes anyag, ha ezzel védjük a növényeket a hidegtől, széltől, hótól, hálásak lesznek, ráadásul a lebomló anyaga miatt elhasználódás után a komposztban is hasznosítható. Ha talajtakaróként használjuk, mivel saját tömegének többszörösét képes vízből felvenni, megtartja a nedvességet, kevesebbet kell öntözni.

 

Gyékényfonatok és gyapjú takarófóliák a Profibarkácstól a téli növényvédelemért

A téli gyapjú takarófólia növények téli takarására alkalmas pamut fátyol, megvédi a növényeket a hidegtől, a fagytól való védelemhez ajánlott több réteget kell alkalmazni belőle.

Gyékénnyel is betakarhatjuk a növényeket télre, ezzel elsősorban a törzs védelmét lehet biztosítani alakja miatt. Ez általában natúr színű, biológiailag lebomló, természetes anyag.

A Profibarkácson ezeket is többféle méretben, vastagságban tudja megrendelni a növényei téli védelméhez.

 

Rengeteg téli növényvédelmi megoldás a Profibarkács webáruházban, házhozszállítással

Nálunk valóban mindent megtalál, ami a téli növényvédelemhez szükséges lehet. Buborékfóliák, gyapjú takarófóliák, gyékényfonatok, kókuszlemezek, juta zsákok többféle méretben, vastagságban igény szerint, Nature, Display gyártóktól kiváló minőségben. Talán kevesen tudják, de a Nature sok más praktikus eszközt is gyárt, melyeknek a kertjében hasznát veszi, mint például esővíztároló, növénytámaszték, termesztő alagút, térelválasztó, futtató rácsok stb.

Rendelje meg tőlünk a téli növényvédelmi takarófóliákat, szöveteket, zsákokat a növényei számára, hogy tavasszal újra gyönyörködhessen bennük, és ne kelljen bosszankodnia a fagy okozta károk miatt.

 

Gyakran felmerülő kérdések a téli növényvédelemmel kapcsolatban

A 2*25 m-es 30 mm-es buborékfóliával mennyi tuját tudok körülbelül betakarni?

Ez a kiszerelés 50 m2 fóliát tartalmaz, az, hogy mennyire lesz elegendő, függ a védelmet igénylő növény átmérőjétől, magasságától. Például egy fiatalabb tuja esetén, ami körülbelül 1 méter magas, 1,5-2 m kell a körbe tekeréshez, ez azt jelenti, hogy 12-16 db tujára lesz elegendő.

A jutazsák véd a kártevők ellen?

Igen, a növény törzsére, ágaira tekerve a juta szövet, zsák a kártevők ellen is védelmet nyújt.

Cserepes növények balkonon teleltetéséhez mit vásároljak?

Buborékfóliával védheti őket a hidegtől. Nem kizárólag a növényét védi, hanem a cserepet is a szétfagyástól.