Növénytámasz

A Profibarkácson közel 100 féle növénytámaszt, karót kínálunk a növények kitámasztására. Nemcsak a növénytámasz mérete, erőssége, de a forma és kialakítás sem mindegy, ha a növények épsége, szépsége az elsődleges szempont. Bambuszból, műanyagból vagy fémből is többféle méretű és funkciójú növénytámasz elérhető webáruházunkban, bármely növényéhez megtalálhatja a megfelelőt, legyen szó akár zöldségekről akár dísznövényekről.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
290 Ft - 19 490 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
92 termék
92 termék

Növénytámaszok, karók a Profibarkácson

A Profibarkácson jól tudjuk, mivel jár a kertészkedés, növénytermesztés, kertápolás. Éppen ezért sokféle növénytámaszt kínálunk vásárlóinknak, hiszen nem ugyanolyan típusra van szüksége egy gyengébb, vékonyabb növénynek, mint egy vaskos, nehéz szárú növénynek. A növénytámasz – ahogyan a neve is jelzi – a növény kitámasztását szolgálja, hogy a gyenge növények ne hajoljanak el a saját súlyuk alatt, továbbá növekedésük egyenesen felfelé történjen, ne oldalra hajolva.

Bambusz növénytámaszok

Webáruházunk többféle méretben, vastagságban forgalmaz Nature bambusz növénytámaszokat. Ezek mindamellett, hogy természetes bambuszból származnak, mutatósak és tökéletesen illeszkednek szinte bármely növényhez. A kertben és az erkélyen is nagyszerűen mutatnak!

A Nature termékek egyébként is óriási népszerűségnek örvendenek vásárlóin körében. Hatékonyak és funkcionálisak, a szabadtéri tevékenységek tökéletes kiegészítőit kínálják. A Nature termékek kialakításánál, méretezésénél mindig a teljeskörű kertészeti szaktudást alkalmazzák, hogy az elvárt funkcióra kifogástalanul alkalmasak lehessenek!

Növénytámasz

Növénytámasz dísznövényekhez

A dísznövények esetében még fontosabb a dekoratív, igényes megjelenés, mint a zöldségek, haszonnövények estén. A növénytámaszok, karók sokszor egész nap szem előtt vannak, akár a lakásban vagy az erkélyen, balkonokon, teraszon. A Profibarkács kínálatában ennek megfelelően a bambuszkarók, virágpálcák, viráglétrák, hajlított bambusznád, zöld bambusznád, félkör növénytámaszok, kerek növénytámaszok, hullámos határolók, fatörzsrögzítők egyaránt megtalálhatóak.

Növénytámasz konyhakertbe

Paradicsomhoz a speciális, spirál formájú növénytámasz lehet az egyik legjobb választás. Ha több palánta van, a műanyag V-alakú növénykaró készlet is megfontolandó választás! Ha megfelelő méretű, formájú és kellően erős növénytámaszt használ, a növények ideálisan tudnak növekedni, fejlődni és az épségük is biztosítva van.

Miért fontos a növénytámasz, a palánták karózása?

A növények karózása, a kötözés, a támasztás hiánya gátolhatja a növény megfelelő fejlődését, a terméshozamot.

Bizonyos növényeket, mint a szőlő vagy más kúszószárú növényeket egész életük során támasztórendszer mellett kell nevelni, mert száruk nem képes megtartani a lombozatot. Emiatt a növény könnyen a földön terül el. A támasztékba a növények képesek megkapaszkodni kacsokkal, tapadókorongokkal, csavarodó szárukkal.

Előfordulhat, hogy a lágyszárú növények is támasztékra szorulnak. Ha a paradicsom szára folytonos növekedésű, ami megszakítás nélkül magasodik, a termés súlya lehúzza a talajra, így elterül a növény vagy a termés is.

Ennek megakadályozása céljából kötözésre, támasztásra, karózásra van szükség. Ha ezt megtesszük, a növény hozzájut a fényhez, levegőhöz, megfelelő helyhez és optimális módon és irányban tud növekedni. A termés gyorsabban és egyenletesebben beérhet.

Palántázáskor érdemes azonnal karózni a palántákat, mert a levelek könnyen elkezdhetnek gyengülni. Ennek az az oka, hogy az átültetés miatt időszakosan vízellátási, tápanyagellátási problémája lehet a növénynek. A karózással megelőzhető a szár görbülése, és megfelelő fejlődés biztosított a palántának.. A növények fajtájától függ, hogy csak időszakos vagy folyamatos támasztás, karózás, kötözés szükséges.

Tipp: Öntözéshez vásárolj kerti locsolótömlőt, slagot. 

Növénylétrák támasztáshoz

A növénylétrák létra alakú növénytámaszok főként kúszónövényekhez. Megfelelőek cserepes virágokhoz is. A létra alakú növénytámasz segítségével a növény szépen fejlődik és jobban mutat a lakásban. A legtöbb növény a fény felé fordulva nő és elhajlik.

A növénylétrák erős tartást és könnyű használatot biztosítanak, miközben a növény esztétikusan mutat, lehetősége van megfelelően fejlődni.

Növénytámaszok a Profibarkácson

Óriási növénytámasz választékunkból mindenki megtalálja a zöldségei, kerti növényei vagy dísznövényei számára az ideálisat. A bambusznád karók többféle méretben, vastagságban kaphatóak, akár több darabos szettben is. Jó, ha mindig van otthon néhány plusz növénytámasz és van mihez nyúlni, mikor a növényünknek szüksége van rá!Nézze meg egyéb, növényápoláshoz szükséges termékeinket is, és rendelje meg házhozszállítással, otthona kényelméből!

 Tipp: Nehéz, nagymérető növényeid, kaspóid szállításához vásárolj molnárkocsit, szállítóeszközt. 

 

Gyakori kérdések a növénytámaszokkal kapcsolatban

 

A bambusz növénytámaszok léteznek több darabos szettben?

Igen, mérettől függően 5-7 darabos csomagban is rendelhetőek, kedvező áron.

Fa kikötözéséhez, karózásához milyen madzagot ajánlanak?

A fatörzs rögzítő a legjobb választás, kimondottan ezt a célt szolgálja.

A Nature félkör növénytámaszai miből készülnek?

Strapabíró műanyagból.