Sorjázó

Sorjázó szerszámmal eltávolítható a forgácsolószerszám által kinyomott anyag, a sorja. Ez a munkadarab felületén kinyomásra kerül a forgácsolásál, zavaró a termék összeszerelésénél, további megmunkálásánál, az elkövetkező folyamatok elvégzésénél. Ezt lehet megakadályozni úgy, hogy a sorja eltávolításra kerül. Webáruházunk kínálatából többféle sorjázó kéziszerszám közül is választhat a Yato, Neo kínálatából.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 890 Ft - 3 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Sorjázó használata

A sorja nem más, mint a forgácsolási megmunkálás során keletkező, munkadarabról le nem vált forgácsdarabkák. A sorjázás pedig ezeknek a le nem vált forgácsdarabkáknak az eltávolítását jelenti. A sorja keletkezése a megmunkálás megfelelő technológia sorrendjével, kiváló anyagválasztással és megfelelő geometriával rendelkező éles szerszámok használatával jelentősen csökkenthető.

A kézi sorjázást általában reszelővel vagy nyeles sorjázóval végzik.  Ha megfelelő célszerszámmal rendelkezünk, a kézi sorjázás gyorsan és hatékonyan elvégezhető, ezek a le nem vált forgácsdarabkák könnyedén eltávolíthatóak. A végeredmény így tökéletes lesz akár végső felhasználásra akár további szerelésre, megmunkálásra.

sorjázó

Sorjázók anyaga

A legjobb minőségű sorjázók acélból, HSS acélból készülnek, komfortos műanyag vagy fém markolattal. A penge minősége rendkívül fontos ezeknél a kéziszerszámoknál, hiszen lényegében az végzi el a munkát.

A HSS acélról azt kell tudni (másik ismert neve: gyorsacél), hogy egy olyan erősen ötvözött, különleges szerszámacélról van szó, aminek keménysége 60 HRC felett van. Más szerszámacélokhoz képest akár 20-szor, 30-szor gyorsabb megmunkálást tesz lehetővé anélkül, hogy magas hőfokra hevülése esetén károsodna. Éppen ezért nagyon előnyös forgácsoló szerszámként alkalmazni ezt az anyagot, akár 500 fokra is hevülhetnek munka közben, mégsem lesz baja, nem deformálódik, nem megy tönkre.

Sorjázó szerszámok a Profibarkácson

A Profibarkács webáruház sorja eltávolításhoz is többféle megbízható és jó minőségű szerszámot kínál. Ezek az alábbiak:

  • Yato univerzális gyors sorjázó
  • Yato csőkalibrálók sorjázóval
  • Neo pótkés sorjázóhoz
  • Neo sorjázó
  • 10 db-os Yato tartalék penge gyors sorjázóhoz

Akár a Yato, akár a Neo szerszámok esetén számíthat a kiváló minőségre. Sőt, a Neo termékei a professzionális igényeket is kielégítik!

Webáruházunk nem csak sorjázókból felszerelt, de igény szerint sniccert vagy akár üvegvágó kéziszerszámot is rendelhet. Mindent megrendelhet egy helyen, kényelmesen, ami a munkához kell!

 

 

Mit tud egy Neo vagy egy Yato sorjázó?

A Neo sorjázó kiváló minőségű gyorsvágó acélból készült éllel szerelt. Kiválóan használható rézcsövek peremeinek eldolgozására is. Könnyű a tompítás, fazettázás, a sorja eltávolítás a használatával, a praktikusság mellett pedig egy tartós szerszámról van szó.

A Yato sorjázó HSS acélból készült, cserélhető pengével ellátott kéziszerszám. Réz, acél, alumínium, sárgaréz, öntöttvas és műanyag csövek is gond nélkül megmunkálhatók vele. A penge forgatható, szabványos szorítófogantyúval ellátva.

Csőkalibráló sorjázóval? – ilyen is van!

Ha olyan sorjázóval rendelkezik, ami egyben csőkalibráló is, egy munkafolyamattal kialakíthatja a cső belső felületének alakját és a csővég belső peremének letörését. Nincs szükség méretenként külön szerszámra, hiszen egy kalibráló többféle csőmérethez használható. A munka gyorsan és könnyen elvégezhető, hamar végezhet a csővégek előkészítésével és a csatlakozó idomok befogadásával.

Webáruházunkban a Yato csőkalibráló sorjázóval kéziszerszám például igen hasznos mindenféle PEX-AL. -PEX vagy PERT-AL. -PERT csövek használatánál. 16,20,26 mm átmérőjű csövekhez alkalmas. A csövek vágásakor a profil elcsúszik. Ezt követően csatlakozó szerelésénél szivárgás  keletkezhet, ami költséges javításokat von maga után.

A praktikus Yato kalibrátorok kombinálják a belső és külső sorjázó funkcióját is. Egy műveletben megoldják a kalibrálást, sorjázást, pontos csatlakozást biztosítanak, a csatlakozások minősége kifogástalan lesz. A legelterjedtebb méretek megmunkálása egyetlen eszközzel, amely kétségkívül igazán sokoldalú!

 

Tipp: A kemény munk aután egy grillezés a kertben? Szisszenjen a sör, és nézd még grillező ajánlatainkat.

Sorjázó vagy csőkalibráló sorjázó szerszámát rendelje a Profibarkácstól!

A sorjázás egy igen fontos munkafolyamat, nem maradhat el a forgácsolási munkák végeztével. Ez a művelet gyorsan és egyszerűen elvégezhető sorjázó kéziszerszám használatával, melyek webáruházunkban a legjobb minőségben elérhetőek. Ha két legyet ütne egy csapásra, nagyszerű választás egy csőkalibráló sorjázó szerszám, hiszen egy munkafolyamaton belül kész lesz a cső belső felületének kialakítása és a belső perem letörése is.

A Profibarkácson profi szerszámokat vásárolhat, barkács áron! A legnagyobb és már bizonyított gyártók termékeit kínáljuk vásárlóinknak, hogy a szerszámok, gépek, eszközök sokáig képesek legyenek kiszolgálni a tulajdonosukat, arról nem beszélve, hogy az elvégzett munka gyors és precíz lehet velük.

A webáruházban fellelhető termékek bármelyikét megrendelheti házhozszállítással, ráadásul, ha regisztrál, minden további vásárlásánál élvezheti a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket.

 

Sorjázó vásárlásával kapcsolatos kérdések

 

A Yato csőkalibráló sorjázó milyen méretű csövekhez alkalmas?

16,20,26 mm átmérőjűekhez

A kézi sorjázók miből készülnek?

A leggyakrabban HSS acélból, ami egy igen strapabíró szerszámacél, a fémforgácsoló szerszámok többségéhez ezt használják.

A Yato tartalék pengék milyen kiszerelésben vásárolhatók a sorjázóhoz?

10 darabos csomagban.