Rugós szorító

Egy rugós szorító elképesztően sokoldalúan használható, hobbi-, barkács-, dekorációs tevékenységekhez, asztalos munkákhoz, lakatos munkákhoz, festésnél, stb. Igazán jól jönnek, amikor valójában szükség lenne még egy segítő kézre a műhelyben valamit megtartani, lefogni, leszorítani, ilyenkor nagyszerű társunk lesz egy erős rugóval rendelkező szorító. Nem csak barkácsolásnál, de akár tapétázásnál, dekoráció felfogatásánál, bútor összeszerelésnél, csövek, kábelek rögzítésénél is hasznos szerszám, a makettezők, kreatívkodók is előszeretettel használják. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 3 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
45 termék
45 termék

Rugós szorítók felépítése

Ez a kéziszerszám 2 fő részből áll, fogó rész és pofák. A fogó rész az egyes gyártóknál eltérő kialakítású, termékenként különbözik, a jobb minőségű típusoknál kényelmes, csúszásmentes markolattal is ellátott. A pofák összeszárt állapotban egy rombusz alakú üres légrész mentén kapcsolódnak össze a hegyüknél, melyek kiválóan tapadnak, fognak a stabil rögzítés, szorítás érdekében. A rugóknak köszönhetően annyira zárnak össze, amennyire a munkadarab rögzítése igényli.  Ragasztó szorítónak, asztalos csipesznek is nevezik ezeket a szerszámokat, a felhasználásuk valóban sokoldalú, minden szakembernek és minden barkácsolónak kötelező kéziszerszám, hiszen számtalan helyzetben hatékony segítők, az elforduló pofáknak köszönhetően sokféle munkadarabhoz, rögzítendő dologhoz kiválóan használhatók.

Rugós szorító

Rugós szorítók fajtái

Általában ütés- és törésálló poliamidból készülnek, csúszásmentes fogórésszel. A pofák kialakítása szerint többfélék lehetnek:

  • standard: egykezes, kímélő befogáshoz ajánlottak.
  • hosszú: egykezes, kímélő befogáshoz, de különösen szűk helyviszonyok esetén, vagy olyan helyen, ahol a peremtől távol esik a szorítandó munkadarab.
  • állítható: állítható befogási szélességgel, egykezes, kímélő befogáshoz.

Rugós szorítók használata

Minden háztartásba, műhelybe, szerszámosládába kell 1-2 rugós szorító! A szorító szinte minden sima felületen használható átmeneti rögzítési megoldásként. Nagy előnye, hogy maradványmentesen eltávolítható a munka végeztével. A hagyományos rögzítési megoldások, mint például dübelek, szegek, ragasztók mindig hagynak nehezen eltüntethető maradványokat.

Számtalan helyzetben használhatóak, hobbicélokra, asztalos munkáknál, dekorációs teendőknél, kempingezésnél, kertben, háztartásban, műhelyben, szerelési, javítási munkáknál, festésnél, ragasztásnál, szinte lehetetlen felsorolni milyen sok esetben számíthatunk rájuk. A V -hornyos kialakítás lehetővé teszi a kerek anyagok optimális szorítását, csöveket, kábeleket is lehet rögzíteni. Egyéb rögzítéshez szüksége lehet egy megfelelő satura is.

 

Rugós szorítók paraméterei

Legtöbb esetben a ragasztó szorítók ütésálló műanyagból készülnek. Amiben eltérnek egymástól:

  • teljes hosszukban
  • szorítási méret maximumában
  • fej méretben
  • befogópofa méretben
  • legnagyobb szélességükben
  • súlyukban

Viszonylag olcsók, egyszerűbb rögzítésekhez hatékonyak. A szárhosszúságuk 1/3-nyi mélységében, tehát méretüktől függetlenül csak élekhez közeli helyzetben lehet szorítani velük – kivéve a hegyes rugós szorítókat. Fesztávuk, azaz maximum pofa távolságuk 20-100 mm közötti, ám ezt 50-150 mm-es szárhosszúságuk jelentősen befolyásolja.

A hegyes rugós változatok kimondottan nehezen hozzáférhető helyeken használhatók, vagy olyan helyen, ahol az anyagot az éltől messzebb kell megszorítani. Kis fejjel rendelkeznek, így precíziós műveletekhez is sokoldalúan használhatók.

Léteznek úgynevezett mini rugós szorítók mágnessel, melyeknél a mágnesnek hála minden festett és festetlen fém felületre tapad, alkalmas akár a hűtőn üzenethagyásra, akár képeslap, névjegykártya tartónak, de a műhelyben a teendőket is ki lehet függeszteni velük, mikor épp nincs fontosabb küldetésük.

Rugós szorítók asztalosoknak

Az Extol Premium asztalos csipeszei többféle méretben is elérhetők webáruházunkban.

Robusztus, tartós és könnyű kialakítású kiváló minőségű műanyagból készültek, extra erős rugóval, fogazott forgatható pofákkal, a kialakításnak hála a tárgyak felületén sem hagy nyomot.

 Asztalosoknak kötelező darab, a szorító ereje óriási, egy kézzel még összenyomni sem könnyű. A két szorító pofa mozgatható, így nem csak szögletes formákat lehet vele lefogatni biztonsággal. Kialakítása előnyös, a használatához a nagy kéz nem hátrány. Enyvező szorítónak is tökéletesen megfelel, de a munkadarab ideiglenes lefogatásához is kiváló és a ház körüli munkáknál is igen hasznos tud lenni, ha van belőle pár darab kéznél.  

A 3 in 1 asztalos csipesz 2 sík, 1 sík+1 domború és derékszög szorítására is alkalmas.

Új esztergagépre lenne szükséged? Nálunk megtalálod!

 

Rugós szorítók a Profibarkácson

Webáruházunk kínálatában több, mint 30 féle ragasztó szorítóból választhat, a Yato, Wofcraft, Top Tools, Extol, Mega gyártók minőségi szorítói versenyeznek a vásárlók kegyeiért. Munkadarab vagy bármilyen tárgy, alkatrész átmeneti rögzítésére mindenkinek szüksége lehet. Akár szerelésnél, felújításnál, hobbi tevékenységeknél, asztalos munkáknál, fúrásnál, csavarozásnál akkor is boldogul, ha egyedül végzi, feltéve, hogy rendelkezik néhány rugós szorítóval, melyek odaszorítják a kívánt helyre a tárgyat. A kisebb méretű rugós csipeszek több darabos szettben rendelhetők, a háztartásban, a műhelyben egyaránt kedveltek, nem drágák, mindig kéznél vannak.

A Profibarkácstól akár racsnis szorítót is rendelhet, mely a racsni rendszernek köszönhetően azonnal szorít, és gombnyomásra old. Ezek egy átlagos rugós szorító erejének akár kétszeresével is bírnak!

 

Kérdések és válaszok rugós szorító vásárlásával kapcsolatban

 

A hegyes rugós szorító a jobb vagy a normál?

A hegyes rugós változatok kimondottan nehezen hozzáférhető helyeken használhatók, vagy olyan helyen, ahol az anyagot az éltől messzebb kell megszorítani. Kis fejjel rendelkeznek, így precíziós műveletekhez is sokoldalúan használhatók.

Kiszélesedő tárgyakhoz melyik rugós szorítót ajánlják?

Az Extol 3 az egyben asztalos csipeszt javasoljuk ebben az esetben.

A Wolfcraft Microfix rugós szorítók hány cm befogásra alkalmasak?

Maximum 3 cm.