Polírkorong

Nemcsak a cipőket szokás lakkozni, fényesíteni vagy polírozni, de máskülönböző használati tárgyakat és bútorokat is szoktunk szép fényesre már-már tükör sima felületűre polírozni, és ehhez elengedhetetlen a jó polírozó gép illetve a géphez tartozó polírozó korongok. Akármilyen drága és csúcskategóriás gépet veszünk meg egy időután így is cserélni kell az elhasznált tartozékokat úgy, mint polírkorongok és polírozó szerek. Weboldalunkon rendkívül nagy kínálatban találhat kiegészítőket a polírozáshoz és persze a remek árak is magukért beszélnek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 6 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Korong átmérője  (mm)
-
75 mm - 240 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
53 termék
53 termék

A polírkorong

Elengedhetetlen egy jó polírozó gép is a feladathoz, ami nem csak a polírozáshoz, de más tevékenységekhez is alkalmasak olyanokhoz, mint csiszolás, gravírozás, köszörülés és élezéshez is tökéletesek. Az alábbi linken ezeket is megtalálja nálunk. A kemény munkához elengedhetetlen a kényelmes és biztonságos öltözet is, melyet megtalál weboldalunkon is.

 

Polírkorong elengedhetetlen a polírozáshoz

Polírozni legfőképpen autókat szokás, de mellette különböző bútor és burkolatokat is szoktak, például padló vagy márvány pultok mosdókagylók és sok egyéb hasonló felületet. A polírozáshoz elengedhetetlen egy jó gép, egy vagy több féle polírozó korong és valamilyen polírozó szer, ha pedig megszeretnénk tartani az elérteredményt akkor még vaxra vagy viaszra is szükségünk lesz.

Azért van erre szükség, mert gyakran a fiatal, de idősebb autóknál a fényezés elveszti csillogását, vagy a festés mattá válik. Ez sokféle környezeti vagy mechanikai esetleg kémiai hatás miatt jön létre és ezért időről időre muszáj fényezni az autót. Polírozás során igazából egy szer segítségével kiegyenlítjük a felületet és végül simára simítjuk így kapva sima és tükörszerű felületet. Karcok esetén hasonló, de nem ugyan ezt az eljárást alkalmazzuk, ilyenkor speciálisan erre kitalált munkafolyamatot kell elvégezni.

 

Mire tudjuk használni a polírozó korongot?

A polírozást egy erre a célra kifejlesztett speciális géppel, vagy akár kézzel, esetleg a két módszer kombinálásával végezhetjük el. Az eljárások során az autófényezés és polírozásához szükséges egyedileg kifejlesztett korongokat, kendőket és mindig az alapfelületnek megfelelő különféle pasztákat kell alkalmaznunk a jó eredmény érdekében.

Figyeljünk oda mindig, hogy a különböző problémák más-más megoldást és eljárást igényelnek. Ha nem vagyunk, biztosak valamiben kérdezzünk meg egy szakértőt. Az autófényezés polírozásával a nem túl mély, és alsóbb rétegeket nem érintő, vagyis körömmel nem érzékelhető karcokat tudjuk eltüntetni nagyon látványos eredménnyel. A polírozás során a felületről igen vékony mindössze pár mikron vastagságú réteget munkálunk le.

A gyári fényezések gyakran nagyon vékony rétegűek, éppen emiatt a fiatal még át nem fényezett autók esetében a mélyebb karcok csak halványíthatók. DE ha nem mélyebb karcokról van szó és jó munkát végeztünk, akkor a fényezés visszanyeri eredeti csillogását, és élénkebb, fényesebb lesz ezután. Sokszor azoknak az ajánlják, akik autó eladás előtt állnak és szeretnék jó üzletet kötni és magas áron eladni az autójukat. Vagy azoknak, akik csak szimplán szeretnék az autójuk egykori fényezését vissza varázsolni. A polírozás még abban is segít, hogy az autómatricák eltávolítása után észrevehető színkülönbségek elhalványuljanak.

 

A polírozás menete

Fontos hogy az autót hideg vagy túl meleg időben sem a legalkalmasabb nekiállni a munkának, ideális esetben legyen 15-20 fok, ha lehet, ne a szabadban végezzük a polírozást. A szeles idő sem egy jó döntés, ha mégis a szabadban csinálnánk, mert a szél teleszórhatja karistoló hatású homokkal a karosszériát. És csak pormentes, kézzel gondosan tisztára mosott autót szabad elkezdeni polírozni különben nagyobb lesz, a kár, mint a haszon.

Felmelegedett karosszériának soha ne álljunk neki, ezért a legjobb, ha egy garázsban állunk neki viszont itt általában a fényviszonyok nem annyira megfelelőek, szóval, ha ezekre figyelünk és áttöröltük az autót, akkor kezdhetjük is az igazi munkát. Fontos hogy ne akarjunk nagy felületeket megcsinálni egyszerre haladjuk kis területenként, mert így nem kerül, tud annyi por a polírozó szerbe. Válasszuk a nekünk megfelelő anyagú polírozó korongot és szépen lassan nem körkörös, hanem patkó rajzoló mozgással dolgozzuk el egyenletesen a felületen.

Ezután átmehetünk rajta egy másik típusú polírkoronggal is, de ha csak egylépésben szeretnénk csinálni, akkor ezután, töröljük át egy ronggyal, és ha szeretnénk megőrizni minél tovább az eredményt, akkor, vigyünk fel a karosszériára még viaszt vagy vaxot. Sajnos akár milyen profi munkát végeztünk időről időre ugyan ezzel a technikával megkell ismételnünk az eljárást, mert az időjárás, de még az autómosók sem kímélik a fényezést.

 

Polírozó korong rendelése webáruházból

Ha kedvet kapott a fényezéshez, akkor ne várjon, tovább nézzen szét weboldalunkon és szerezzen be minden felszerelést köztük a polírkorongokat is kedvező áron. Kérdés esetén forduljon bizalommal munkatárainkhoz, akiket elérhet ügyfélszolgálatunkon vagy üzletünkben is ők pedig a készséggel segítenek majd, hogy választ kapjon kérdésére. Számos puhaságú polírszivacsot kaphat nálunk. Durvábbtól az akár rendkívül finom felületig lefedi az Extol Premium polírkorongok kínálata T180-tól akár T05-ig. Mikroszálas anyagból készülnek legtöbbször, vagy báránybőrből, vagy szivacsból.

Rendelését pedig néhány kattintással leadhatja, mi pedig a lehető leghamarabb csomagoljuk és házhoz szállítjuk, hogy az ön autója is ragyoghasson. Fontos hogy megfelelően tájékozódjon a polírozásról mielőtt neki lát, mi pedig garantáljuk, hogy a legprofibb szerszámok és tartozékokat kapja tőlünk hozzá itt a profibarkacs webáruházban. Ne felejtse el, a polírozás egy jellemzően hosszabb ideig tartó tevékenység, szóval érdemes több polírszivacsot beszerezni, emellett, ha a gépe akkus akkor egy nagyobb kapacitású akkumulátor is jól jöhet.

 

Gyakori kérdések a polírkorongokkal kapcsolatban

Szükség van-e valamilyen anyagra polírozás során?

A polírozás egyik eszköze a polírozó paszta, ami egy emulgálószerbe, pasztába homogénen bedolgozott csiszolószemcséket tartalmazó anyag. Ez a paszta a munka a munkadarab és a polírkorong között elhelyezve, csiszolás jellegű folyamatban a felület egyenetlenségének megszűntetésével éri el a kívánt simaságot és fényességet.

Hogyan kell használni a polírkorongot?

Célszerű egy forgó mozgást végző gépre felszerelni, például fúrógépre, fordulatszabályzós sarokcsiszoló gépre vagy egy egyenescsiszolóra.

Milyen anyagból készülnek a polírkorongok?

Hagyományosan textilrétegből, szövetből, filcből.

Milyen anyagot lehet polírozni?

Gyakorlatilag minden anyagot lehet polírozni, ahol az a cél, hogy tökéletes felületi simaságot kapjunk.

Lehet-e gépjárműveket fényezni polírozóval?

Igen lehet, a gépjárművek, motorkerékpárok, kerékpárok fényezésére is minden további nélkül lehet használni.