Polírozógép

Egy jó kézi polírozónak az egyik legnagyobb előnye, hogy te magad is elvégezheted az autódnak, a motorodnak, vagy akár a csónakodnak a polírozását. Ha szánsz rá időt, akkor hosszú távon sok pénzt spórolhatsz vele, és nem kell mindig arra várnod, hogy mikor kapsz neked megfelelő időpontot a különféle autóműhelyekben és szervizekben. A Profibarkács webáruházában széles választékból válogathatsz, úgyhogy bármilyen munkát is szeretnél végezni, szinte biztos, hogy nálunk megtalálod azt a szerszámot, ami neked megfelel. Válogass bátran polírozógép áraink között!

Kézi polírozógépek, korongok, és egyéb tartozékok a Profibarkács webshopjában

A polírozás előbb-utóbb elkerülhetetlen művelet, ha új életet szeretnél lehelni a járműved kinézetében. Egyszerűen állandóan ki van téve a környezeti hatásoknak, de bizonyos esetekben sajnos még a mosás is koptatni tudja a karosszériát. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a megfelelő kézi polírozógéppel végzett gondos munka könnyen megoldhatja ezt a problémát. Legtöbben polírgépet autójuk fényezésének javításához választanak - nekik ajánljuk egyéb termékkategóriáinkat is, hiszen számos autószerelő szerszám és gép kapható nálunk, pl. autóemelők, vagy tartóbakok.

 

A polírozás menete, hogyan használjuk a gépet

A polírozás menete mindig azzal kezdődik, hogy alaposan le kell tisztítani azt a felületet, amit polírozni szeretnél. Ez azért fontos, mert a karosszérián ottmaradt anyagmaradványok, bogártetemek, baktériumok még a legjobb polírozógépek hatékonyságán is rontanak. Ugyanakkor nem csak a mattá vált, de eredetileg fényes felületek „megjavítására” hasznos a polírozás, hanem a finom karcolások eltávolítására is.

 

Az alapos tisztítást követően kezdhetsz csak neki a polírozásnak, ugyanakkor azt is észben kell tartanod, hogy a legrosszabb téli hidegben és a legmelegebb kánikulában egyáltalán nem ajánlott nekikezdened a munkának: ha felforrósodott a karosszéria, akkor semmiképp nem fogsz tudni jó munkát végezni, ezért ha kint szeretnéd megszépíteni az autódat, bizonyosodj meg róla, hogy előtte árnyékban álltál meg. Ezenfelül szeles időjárás esetén sem eshetsz neki a polírozásnak, mivel a szél rengeteg karistoló hatású porszemcséket fújhat a jármű karosszériájára, és onnantól kezdve mindegy, hogy milyen áron vettél polírozógépet, nem leszel megelégedve a munkád eredményével.

 

Ebből adódóan a legjobb hely, ahol használhatod a kézi polírozódat, az leginkább olyan zárt helyiség, mint egy garázs, mivel ott nem lesz kitéve a járműved az időjárás viszontagságainak. Ott persze a megfelelő fényviszonyok lehetnek kérdésesek, de még így is ez az egyik legbiztonságosabb hely a polírozáshoz.

 

A polírozógép használata nem komplikált, arra viszont figyelj, hogy a polírozó anyagot inkább egyszerre csak kisebb felületekre vidd fel: felesleges egyszerre bekenned vele az összes olyan részt, amit polírozni szeretnél. Továbbá ne körkörösen mozgasd a kézi polírozódat, hanem szép nyújtott szárnyú „U” betűket (mondhatni patkókat) leírva haladj a jármű karosszériáján. Ezeket felváltva „rajzold” fel: egyszer keresztbe, egyszer hosszába. Így nem csak szebb lesz a végeredmény, de el is kerülheted, hogy a súrlódás hője miatt megégjen a fényezés.

 

Polírozógép árak, márkák és egyéb információk

Egyszerűbb gépeket már alig több, mint 10.000 Ft-ért kaphatsz, azonban egy professzionálisabb gép ennél azért jóval drágább is lehet. Otthoni, alkalmi használatra azonban akár a legolcsóbb is rendben lehet. Nézd meg milyen árakon kaphatsz nálunk most polírozógépeket, és kattints a szerszámok képére a technikai részletekért és az ajánlott kiegészítőkért! Kínálatunk nagyon széles! Kapható a Graphite, Verto, Hecht, Hyundai, Scheppach, Yato, de az Einhell és az Extol is képviselteti magát a Profibarkácson. Mi azt gondoljuk, hogy akár egy közepes árú Scheppach PM 600 polírozógéppel is a legtöbb feladatot le lehet tudni, 600 Wattos teljesítménye elég lehet a barkács felhasználásra. Ipari, professzionális munkavégzésre pedig a Graphite 1300 Wattos gépét ajánljuk.