Pneumatikus sarokcsiszológép

Pneumatikus sarokcsiszológép, egy könnyű vázszerkezetű eszköz, könnyű vele a munkavégzés. Nincsenek benne olyan alkatrészek, melyek el tudnának tömődni folyamatos használatnál sem, így nem okoz gondot a nagyobb porral járó munka sem. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
7 490 Ft - 25 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Mire alkalmas a pneumatikus sarokcsiszológép?

Fémek és építőanyagok vágására és csiszolására alkalmas a Pneumatikus sarokcsiszológép.

Egyszerű felépítésű alkatrész. A levegőelőkészítőn szabályozzuk a nyomást körülbelül 6,3 bar-ra. A gép biztosítókarral van ellátva. A vágás illetve csiszolás elvégzésére különböző vágó – és csiszolótárcsák szolgálnak. Alkalmazható például szögvas csiszolására. Nincsenek benne olyan alkatrészek, melyek el tudnának tömődni, folyamatos használatnál sem, így nem okoz gondot a nagyobb porral járó munka sem. Könnyű vázszerkezete miatt egyszerű a munkavégzés vele.

 Pneumatikus sarokcsiszológép

Manapság, szinte minden típusú gép megvásárolható léghajtással. Nem véletlenül, hiszen a pneumatikus gépek és levegős rendszerek használata számos kedvező előnnyel jár az elektromos társaikkal szemben. Egyrészt kisebb a meghibásodás valószínűsége. Mivel áram helyett levegővel működnek, kiváló minőségűek és tartósak, másrészt olyan helyeken is használhatóak, ahol veszélyes az elektromosság - például párás helyen. A pneumatikus gépek nagyon rugalmasan kezelhetők. Mivel minden gép szabványos gyorscsatlakozókkal van felszerelve, a berendezés munka közben másodpercek alatt cserélhető.

Hol használjuk a pneumatikus sarokköszörűt?

A levegős vagy pneumatikus gépeket nem csak otthon, hanem műhelyekben és szervizközpontokban is használják. De nagy gyárakban is ajánlott használni, mivel nagyon praktikusak és hatékonyak.

Remekül használható például fa, fém és műanyag csiszolási műveleteihez

Nagy önállóságot biztosít a fokozat nélküli fordulatszám rendszerezés

Rezgéscsillapító markolat különösen szükséges a sokáig végzendő feladatok esetén. Az egészség az első, ezért mindenkinek érdeke, hogy minél gördülékenyebben lehessen dolgozni.

A csiszolólapokat cserélni szükséges ezért jó, ha tépőzáras a csiszolótalp így a csere gyors és egyszerű

Csatlakozófej porszívó / elszívó rendszer csatlakoztatásához

A leghatékonyabb működés érdekében legalább 9 mm-es belső átmérőjű levegőtömlőt kell használnunk. Kompresszor tartozékokat is találsz nálunk!

Tipp: műhelyed rendben tartásához ajánljuk ipari porszívóink, takarítógépeink egyikét. 

Milyen márkájú pneuumatikus sarokcsiszológépek léteznek?

Pneumatikus sarokcsiszológépek esetében a legjobb márkák: Yato, Vorel, Neo

Yato: Ha az ár-érték arány az elsődleges szempontunk, akkor mindenképpen a Yato márkás terméket érdemes megfontolni. Törekszenek a kompakt megoldásokra, így a termékeik széles körben elterjedtek. Az apró kiegészítők terén igazán profik.

Vorel: A Vorel lengyel barátaink, a TOYA S.A. szerszámgyártó és forgalmazó vállalat méltán sokat emlegetett márkája. Ha tőlük vásárolsz Pneumatikus sarokcsiszológépet egész biztosan egy szigorúan ellenőrzött, többször bevizsgált terméket kapsz.

Pneumatikus szerszámok mellett autóipari eszközöket és felszereléseket aljzatokat, kiegészítőket, készleteket csavarhúzókat, készleteket,fogókat villanyszerelő szerszámokat, kalapácsokat, vésőket, fejszéket bilincseket, satukat, vágóeszközöket és sok mindent gyártanak, óriási a tapasztalatuk.

Neo: Ha valamivel a Neo foglalkozik, akkor az, biztosan profi. elképzeléseik, arra épülnek, hogy a termékeiket a tartósság, precizitás és a rendkívül magas minőség jellemezze. Kompromisszummentesen elkötelezetten csinálnak termékeket hivatásos szakembereknek.

 

Az ipari alkalmazások esetében kiemelkedően releváns a jó szerszám kiválasztása. Mire érdemes ilyenkor figyelni?

Minek nevezzelek?

Pneumatikus sarokcsiszoló vagy sarokköszörű, esetleg sarokcsiszoló, levegős sarokköszörű, levegős sarokcsiszoló, vagy levegős flex? Annyi féle elnevezés van, nagyjából ugyanarra az egy dologra, pneumatikus sarokköszörű, sűrített levegős sarokköszörű, sűrített levegős sarokcsiszoló végtelenségig folytatható a dolog, viszont valójában mire van szükségünk?

 

Hátrány lehet pneumatikus eszközöknél:

A fizika: a levegő összenyomhatósága miatt a henger sebessége változhat a terhelés változásai miatt. Ez a probléma orvosolható gáz-folyadék kötés használatával.

 

A pneumatikus sarokcsiszológép, flex előnyei

A pneumatikus vagy közismertebb nevén sűrített levegővel működtetett szerszámoknak, így a sarokcsiszológépnek is sok előnyös tulajdonsága van az elektromosokhoz társaihoz viszonyítva:

  • áramütés veszélye kizárva: A nagy páratartalom még egyik gépnek sem tett jót, ugyan ez a helyzet a sérült kábelekkel vagy a régi vezetékek esetében is. A munkavédelemnek égnek áll a haja és nem is ok nélkül. Gondoljunk bele, ha gyúlékony gázok vannak jelen, jobb a megelőzés, nem akarunk benne lenni az esti híradóban. Használjunk inkább levegőt, a pneumatikus sarokcsiszológépeknél nincs elektromos áram,  így nincs biztonsági kockázat sem a felhasználóra nézve. Régen rossz ha egy szerszám feleslegesen szikrázik, ráz, mert az azt jelenti, hogy tűz-és robbanásveszélyessé is válhat. A pneumatikus sarokcsiszológép hóban, esőben, vízben, fagyban is biztonságos társunk lesz.
  • egyszerű szervizelhetőség- a meghibásodás lehetősége nagyon alacsony, a karbantartási, a szervizelés szükségessége is ritkább egy pneumatikus szerkezetnek, mint egy elektromosnak, könnyű karbantartani és tovább is tudjuk használni.
  • kényelmes váz, könnyű megfogni, tartani mivel nincsenek benne elektromos alkatrészek

 

Pneumatikus sarokcsiszolóval kapcsolatos kérdések

 

Mik a határai? Túlterhelhető a pneumatikus sarokcsiszológép

Sok cég szeretné megsokszorozni a termelékenységét, ennek következtében találták ki a pneumatikus sarokcsiszológépet is. Produktivitásunkat növeli, hiszen a pneumatikus eszközök nem érzékenyek a túlterhelésre, a feltüntetett teljesítményt folyamatosan képesek fenntartani, így kiemelkedő termelési hozamot elérni. Leégni vagy túlmelegedni, ezek a szerszámok nem tudnak

A kis tömeg miatt alacsony a teljesítmény

Nem, úgy jellemezhetnénk, hogy a szerszám könnyű és nagyon produktív: a teljesítmény/tömeg arány tekintetében is versenyképesebbnek bizonyulnak a pneumatikus szerszámok. A legpraktikusabb motortípusnak is nevezhetjük a levegőhajtást. Olyanok, mint a hangyák, a méretükhöz és a tömegükhöz képest sokkal jobb teljesítményre képesek, lehet velük szorgoskodni kedvünkre. Abban biztosak lehetünk, hogy a pneumatikus szerszámok esetén a bemenő teljesítmény egyenlő a kimenő teljesítménnyel.

Áramütés veszélye magas?

Nincs elektromos áram, így nincs biztonsági kockázat sem a felhasználóra nézve.