Pneumatikus fúrógép

Egy pneumatikus fúrógép óriási előnye, hogy könnyű a váza és hosszú élettartammal tudunk kalkulálni vele, hiszen nincsenek benne elektromos alkatrészek, melyek könnyen elhasználódnak. Egy fúrógépre minden mesterembernek vagy barkácsolónak szüksége van, akár fúráshoz, csavarok meghúzásához vagy meglazításához nélkülözhetetlen szerszámgépek. Erőkifejtést és időt spórolnak a felhasználónak.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
7 590 Ft - 24 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Pneumatikus fúrógép, esetleg elektromos vagy akkus?

Nem mindegy, hogy valaki milyen célból szeretne fúrót vásárolni. Barkácsolásra, néha 1-1 kép felrakásra, bútor összeszerelésre vagy professzionális, mindennapos használatra?

A fúrógépek sűrített levegős, akkumulátoros vagy elektromos meghajtással is elérhetőek. Fontos, hogy bármelyik mellett is dönt, kiváló minőségű szerszámgépet válasszon, hogy valóban segítségére legyen munka közben és sokáig bírja majd a strapát!

A fúrógépek árait tekintve is széles a skála, 15-20 ezer forinttól egészen 100 ezer forintot is meghaladóan kínálkoznak ezek a szerszámgépek, teljesen evidens, hogy drágább gép nagyobb teljesítményű, több extrát tud és extrém igényekre is megoldást nyújthat.

pneumatikus furógép

A pneumatikus fúrógépek „extrái”

  • rezgéscsillapítás: ha erre is képes a fúrógép, nem rázza szét a kezet, testet használat közben. A rezgéscsillapítás a komolyabb felhasználók esetében kötelező, a barkácsolók számára javasolt és megfontolandó!
  • tud-e ütve fúrni? – vásárlás előtt érdemes átgondolni, kell -e ütve fúrás funkció is a gépbe? Ha igen és eszerint választunk fúrót, egy kapcsoló segítségével válthatunk, ha sima vagy ütve fúrás szükséges éppen.
  • fúrásmélység ütköző: ez igen hasznos extra funkció. Ennek segítségével pontosan be lehet állítani, milyen mélységben szeretne fúrni. Jobb, ha fém ütközős fajta, az tovább bírja, mint a műanyag változat.
  • kulcsos vagy gyorstokmányos: minden fúrógéphez szükség van fúrótokmányra és a régi, még nem SDS szabvány szerinti tokmányhoz tokmánykulcsra. Ha gyorstokmányos a szerszámgép, kényelmes, kulcs nélküli, egyszerű használatot biztosít.
  • fordulatszám szabályozás: minden feladathoz eltérő fordulatszám igényre lehet szükség, hiszen az anyagok is eltérőek. Szinte alap elvárás, hogy legyen fordulatszám szabályozási lehetőség a fúrón.
  • biztonsági kuplung: a befogott fúrószár, ha megakad, a motorra hirtelen plusz nyomaték hat, ami ki is csavarhatja a gépet a kezeink közül. Ha biztonsági kuplung is van a paraméterek között, ilyenkor azonnal megszakítja a kapcsolatot a fúrószár és a tokmány között.
  • forgásirány váltás

 

Pneumatikus fúró felhasználási területe

Egy pneumatikus fúrógép használható fémbe, fába, műanyagba. Hosszadalmas, időigényes munkálatokhoz is javasolt, hiszen könnyű a váza, de strapabíró kis gépről van szó.

Mivel a szerszámgép működése csendes, a csapatban, műhelyben dolgozók előszeretettel döntenek a sűrített levegős fúró mellett. Nagyon könnyűek, általában kompozit testburkolat biztosítja a szerszámgép tökéletes egyensúlyát. Egy ilyen fúró körülbelül 1 kg tömegű vagy sok esetben az alatti.

Kiváló választás olyan helyekre, ahol korlátozott a mozgástér. Hosszú távú és nagy terhelést igénylő munkák esetén is megállja a helyét.

Sűrített levegős rendszer a pneumatikus fúrókhoz

A pneumatikus gépek működtetéséhez a műhelyekben sűrített levegős rendszer szükséges. A rácsatlakoztatott gépek, készülékek meghatározott mennyiségű levegőigényét a kompresszor csőhálózaton keresztül biztosítja. A rendszer megtervezése és kivitelezése pontosságot igényel. A sűrített levegőnek a kompresszortól az egyes felhasználási pontokig történő eljuttatását nagyon át kell gondolni.

Sokféle pneumatikus szerszám létezik, légkulcsok, kalapácsok, festékszóró pisztolyok például. Egy jó légkompresszor kulcs eleme a rendszernek, ezekből is létezik akár ipari mennyiségű sűrített levegő előállítására alkalmas típus is.

Miért jó egy pneumatikus fúrógép?

Mert a levegős szerszámok felépítése nem bonyolult, nincs bennük elektronika, de működésükhöz áram sem kell, sőt vizes helyen is használhatóak. Nem tudnak túlmelegedni, leégni. A kopó alkatrészeikre viszont figyelni kell, hiszen a légnyomásból adódó forgó mozgás miatt karbantartást igényelnek, akárcsak a motor.

Pneumatikus fúró a Profibarkácstól

A Profibarkács webáruház kínálatában az Extol, Neo, Yato pneumatikus fúrók is megtalálhatóak, de ha valaki gyors és bárhol bevethető megoldást akar, közel 100 féle akkus fúró csavarozó közül választhat magának.

Mindig törekedj a kiváló minőségre, hiszen akkor 1-1 szerszámot vagy szerszámgépet elég egyszer megvenni, és mindig számíthatsz rá!

Webáruházunkban a legjobb minőségű gépeket és kéziszerszámokat rendelheti meg szuper árakon, házhozszállítással.

Gyakran felmerülő kérdések pneumatikus fúrógép vásárlása előtt

 

A pneumatikus fúrógép használható vizes helyiségben?

Igen, ez az egyik nagy előnye a sűrített levegős szerszámoknak.

A pneumatikus fúró jobb vagy az akkus?

Ha valaki barkácsolásra használja, mobilabb és egyszerűbb lehet egy akkus fúró, de ha műhelyben hosszadalmasan használva van, számít a súly, a zajszint, a meghibásodás lehetőségének minimalizálása – ilyenkor inkább a pneumatikus fúró a jó választás. Feltéve, ha a sűrített levegős rendszer is rendelkezésre áll.

Profi pneumatikus fúrókat rendelnék műhelymunkához. Melyik márkát válasszam?

A Neo sűrített levegős fúróját ajánljuk, a profi igényeket is kielégíti.