Multigép szerszám

Egy többfunkciós multigépet igazán sokoldalúan használhat, főleg, ha felkészül a multigép tartozékokból többféle feladathoz is.  Fűrészlap, csiszolópapír, acél- vagy fa vágólapok? Sorolhatnánk mennyi féle multigép tartozék érhető el webáruházunkban, szinte nincs olyan elvégzendő feladat, amelyhez ne lenne kiegészítő nálunk. Ha rendelkezik egy multifunkciós géppel, annak nagy valószínűséggel az az oka, hogy nem szeretne minden egyes munkához külön szerszámgépet megvásárolni, az időnként felmerülő feladatokhoz egy gépet szeretne használni. Ez teljesen reális elvárás, hiszen ezért multigép a multigép, viszont multigép tartozékokból fel kell szerelkeznie a maximális kihasználhatóság miatt!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 11 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Munkadarab anyaga
Vágásnyom szélessége  (mm)
-
10 mm - 68 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
96 termék
96 termék

A multigép tartozékok, kiegészítők

Ezek a gépek leginkább egy sarokcsiszoló és rezgőcsiszoló kombinációjára hasonlítanak. Könnyűek és kompaktak, hogy munka közben ne legyen nehéz tartani őket. A géptest befogótengelyben végződik, mely a sarokcsiszolóhoz hasonlóan merőleges a meghajtómotorral. Bizonyos tartozékok egyes gyártóknál a csomagban is járnak a géphez, de külön is megvásárolhatóak, attól függően, mire van szükség. A befogott tartozék oda-vissza mozog, de mindezt nagy sebességgel, így a tartozékok gond nélkül levágják, lecsiszolják vagy elfűrészelik, amit kell.

A tartozékok lehetnek:

 • szegmens fűrészlapok
 • keményfém- és gyémántszemcsés fűrészlapok
 • merülő fűrészlapok
 • különböző kaparók
 • csiszoló talpak (tömítőanyagokhoz is)
 • készletek, melyek többféle tartozékot tartalmaznak

A multigépek működése a tartozékokkal

Egy multifunkciós gép annál több feladat ellátására alkalmas, minél több tartozékunk van hozzá. A drágább típusoknál a gyártók a gyári csomagolásban a géppel együtt is adnak néhány tartozékot, de a tartozék nélküli gépeknél nekünk kell megvásárolni azokat, amelyek kellenek a munkavégzéshez.

Fontos, hogy ezek a gépek a befogott szerszámokat nem forgatják, hanem magas rezgésszámmal oszcillálva mozgatják. A multifunkcionális géppel elvégezheti egy delta rezgőcsiszoló munkáját, hiszen delta talp is felerősíthető a tengelyükre. A kis méretű szerszámmal pontos beszabások, horonyvágások, felületi hántolások és szűk területen történő csiszolás is végezhetők. A szerszámok különféle anyagok megmunkálására kialakítottak, ám az egyes típusokhoz való feltétek más gépeken nem feltétlenül használhatók, mindig figyeljünk vásárlásnál, hogy az adott tartozék használható -e a gépünknél, melyikkel kompatibilis. A szerszámok tengelyre erősítése típusonként változik, viszont a tengelyen történő szögelfordításuk minden gyártmánytípusra jellemző tulajdonság.

Multigép tartozékok és használatuk

Azt, hogy melyik multifunkciós gép tartozékra van szükség, a felmerülő munka dönti el. A kiválasztásnál arra is figyelni kell, hogy a tartozéknak mi az alapanyaga, a HCS, azaz szénacél alkalmasabb faanyagok megmunkálására, míg a bimetál inkább fémhez.

Szegmens fűrészlap: anyagától függően kőhöz, vakolathoz, kerámiához, csempéhez, lyukastéglához, pórusbetonhoz, habarcs kivágásához. A szegmentálás lehetővé teszi a derékszögben történő vágást, túlfutás nélkül.

Merülő fűrészlap: akkor ajánlottak, mikor a munka elvégzése igényli, hogy a fűrészlapot a munkadarab felszínébe kell szúrni, ezért is merülő fűrészlap.

Kaparókések: ezekből kaphatóak hegyesebb fejűek, szélesebb fejűek, a kívánt munkához választhatók. Egy jól megválasztott kaparókéssel a multigépünk alkalmassá válik ragasztómaradványok, habarcs, fugamaradvány felszedéséhez, de akár szilikonhoz is.

Csiszoló talpak: a szemcsék méretezése legtöbb esetben 60-240 közötti, csiszolható velük fa, festék, lakk, kő, üveg, esetleg rozsda, stb.

Multigép tartozék

Jól megválasztott multigép tartozékok, hatékony munkavégzés

A legtöbb multifunkciós gép esetén erős motor és több sebességfokozat biztosítja, hogy többféle anyag megmunkálását képes legyen elvégezni a csiszolástól a vágásig. Különféle kiegészítők, tartozékok vásárlásával többféle szerszámgépet is helyettesíthet egyetlen géppel.  A háromszög alakú fejjel akár a nehezen elérhető helyeken is csiszolhatunk, polírozhatunk, valamint vághatunk csöveket, szögeket, csavarfejeket, illetve különleges formákat a munkaasztalon, például szekrény, kerítés készítésekor, vagy akár gipszkartonra is. A penge kialakítású vágóél kiegészítővel régi padlószőnyeget, vagy PVC-t távolíthatunk el gond nélkül. Sérült csempe is kivágható vele, így könnyedén lehet javítani 1-2 darab elrepedt, eltört, fellazult csempét.

A multigép megfelelő kiegészítők használatával igazán sokoldalú és nagy segítség, ha kisebb barkács feladatokra használná. Akinek gyakran kell fémet vágnia, jobb választás egy sarokcsiszoló, ha viszont csak csiszolási feladatokat végezne, akkor egy multicsiszoló. Ez a multigép azoknak a leghasznosabb választás, akiknek többféle munka felmerül, de csak alkalmanként, és túl változatosan ahhoz, hogy mindenhez külön gépet vásároljon.

Munkája közben szüksége  lehet drótkefére, tisztítókefére, ha makacsabb szennyeződést kell eltávolítani, vagy maradék festék- és lakkréteget.

A Profibarkácson kapható multigép tartozékok

Webshopunkban közel 80 féle hasznos, jó minőségű multigép tartozékot forgalmazunk, hogy ezzel a hasznos szerszámgéppel minél több feladatot el tudjon végezni!

 • fűrészlapok, 10,34,88 mm
 • fűrészlap készletek
 • csiszolótalpak
 • csiszolópapírok több darabos készletben
 • acélvágó lapok
 • fűrészlapok fához, fémhez, kerámiához
 • flexibilis hántoló
 • kaparópengék
 • deltacsiszoló lap (beton, kő, vakolat, cement)
 • merülő fűrészlapok fához, gipszkartonhoz, műanyaghoz
 • szegmens fűrészlapok, kőhöz, vakolathoz, kerámiához, csempéhez
 • vágó és csiszolókészletek
 • hegyes, merev kaparófej
 • festékkaparók
 • gyémánt vágólapok kerámiához
 • hántolófejek
 • vágólapok gumihoz
 • multicsiszoló tartozék szettek

 Extol, Wolfcraft, Yato, Graphite, Einhell, Hecht gyártók kiváló kiegészítőit találja kínálatunkban, ráadásul kedvező árakon.  Lehetővé tesszük vásárlóinknak, hogy akár ár-érték alapján válasszanak, akár márkahűségük vezérelje döntésüket, mindegyik esetben megtalálják a számukra megfelelő multifunkciós gép tartozékokat.

 

Gyakran ismételt kérdések a multigép tartozékokkal kapcsolatban

 

Kerámiához milyen vágólapot vegyek multigépemhez?

A Graphite gyémánt vágólapját ajánljuk, galván bevonat gyémánt szemcseanyaggal, kimondottan kerámiák vágásához.

Ár-érték arányban melyik fűrészlap éri meg fához, műanyaghoz?

Több is van webshopunkban, amelyik jó vétel, az egyik ilyen a Yato 34 mm-es fűrészlap szénacélból, 3 db-os szettben kevesebb, mint 2 db áráért.

A Graphite 5 db-os csiszolópapír szettje milyen szemcséjűeket tartalmaz?

2 db 60-as, 2 db 80-as és 1 db 100-as csiszolóvászon van a készletben, fa és fémfelületek csiszolására.