Lefújató pisztoly

A lefújató pisztoly, vagy lefúvató pisztoly a kompresszorok egyik alaptartozéka a festékszóró pisztoly és a kerékfúvató pisztoly mellett. A műhelyek egyik legsokoldalúbban felhasználható, univerzális tisztító eszköze amellyel - gyors és keskeny légáramlásnak köszönhetően - tisztára fújhatjuk a hagyományos eszközökkel nehezen megközelíthető, vagy egyenetlen felületeket is. Abban az esetben is kiemelten ajánljuk az eszközt, amikor lényeges szempont a kíméletes tisztítás, különösen igaz ez műszerek, vagy akár számítógép tisztításánál.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 490 Ft - 5 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

Lefújató pisztoly

 

Kompresszor (régebben gázsűrítő) egy olyan gép, mely erőgéppel meghajtva növeli a gáz nyomását és csökkenti térfogatát. A kompresszorok működése hasonló a szivattyúéhoz, mindkettő növeli a közeg nyomását, mindkettő képes csővezetéken keresztül a közeg szállítására, csak míg a szivattyúk a gyakorlatilag összenyomhatatlan folyadékokkal dolgoznak, a kompresszorok összenyomható gázokat szállítanak.

A kompresszor működése folyamán a gáz a végnyomástól függően felmelegszik. A szakirodalom általában megkülönbözteti a kisebb nyomást előállító fúvókat a tulajdonképpeni kompresszoroktól, annak alapján, hogy igényelnek-e visszahűtést vagy sem. Egyébként a fúvók és kompresszorok azonos működési elvvel rendelkeznek.

Lefúvató pisztoly és a kompresszor

Lényeges tehát, hogy a lefújató pisztoly használatához egy kompresszor megléte elengedhetetlen alapfeltétel. (Természetesen kínálatunkban számos különböző teljesítményű kompresszor közül válogathat.)

Továbbá szüksége lesz még egy megfelelő kompresszor tömlőre, amely összeköti a kompresszort a lefújató pisztollyal.  Számos különböző típusú levegőtömlő létezik – különböző hosszúságban, átmérőben és különböző anyagösszetételben, igazodva az elvégzendő feladat, valamint a tömlőre csatlakoztatott kiegészítő jellegzetességeihez és természetesen a kompresszor teljesítményéhez és típusához.  Alaphelyzetben, ha van egy kompresszora, akkor nagy valószínűséggel van hozzá alaptartozék tömlője is. Mielőtt lefújató pisztolyt vásárol, mindenképpen győződjön meg arról, hogy a rendelkezésre álló tömlője kompatibilis-e az új eszközzel. Nagy valószínűséggel a tömlője megfelelő lesz, de mindenképpen ajánljuk, hogy a vásárlás előtt kérje ki kollégáink tanácsát.

 

Mire használjuk a lefújató pisztolyt?

A lefújató pisztoly fugák és egyéb nehezen elérhető területek tisztítására szolgál. Sűrített levegővel távolítja el a port vagy a forgácsot a háztartásban, valamint a műhelyben vagy a garázsban. Egy igazi univerzális eszközről van szó. Alap tartozék az asztalos műhelyekben, a gumisnál és az autószerelődnél is. A műhelyek, vagy munkafelületek gyorstakarításának, vagy általános lefúvatási munkák elsőrendű és eszköze.

Ha gyakran végez kisebb-nagyobb asztalos munkákat a műhelyében, akkor már ön is tapasztalhatta, hogy milyen nehézséget okoz a faforgácsok eltakarítása. Esetleg ha vésővel dolgozik egy hagyományos fakötés kialakításánál milyen nehéz tud lenni a kialakítandó véset folyamatos tisztítása, amely már hagyományos módon ecsettel nem is végezhető el hatékonyan.  A lefújató pisztolyok csőre olyan helyekre is befér, amelyek takarítása hagyományos eszközökkel kivitelezhetetlen. Egy kompresszorral ás a hozzá csatlakoztatott lefújató pisztollyal ez könnyen megoldható probléma és pillanatok alatt tisztaság lesz a műhelyben, vagy egy pillanat alatt tisztára tudja fújni a vésetet, amin éppen dolgozik.

Néhány egyéb lefúvató pisztoly felhasználási terület

Számos egyéb felhasználási területen is alkalmazható az eszköz. Aki sokat parkol szabadban, bizony összeszed jó sok fáról lehullott levelet, rovarmaradványt, stb. Ezek kitakarítására ez a levegős szerszám szintén hihetetlenül alkalmas, hiszen gyakran az idegen anyagok a motortérbe is bekerülhetnek ahonnan hagyományos módon szinte lehetetlen eltávolítani a szennyeződéseket.  De például nagyon jó akkor is, ha lemosunk valamit (autót, biciklit, gépet) és a mosás után szeretnénk leszárítani. A sima felületek persze le is törölhetőek, azonban a szűk résekben akár órákkal a mosás után is ott csilloghat még a víz, ami mindenféle korróziókat indíthat el, de minimum hagy maga után némi vízkőlerakódást a felületen. Legalábbis, ha nincs lefúvató pisztolyunk… mert ha van, mindenhonnan kijön az utolsó kis vízcseppecske is. A lefújató pisztoly a fentieken túl kiválóan használható különböző elektromos műszerek, vagy számítógépek tisztításához, portalanításához, tehát minden olyan esetben, amikor kiemelt szempont a kíméletes és gyors tisztítás.

Kínálatunkban az Einhell, Neo, valamint Yato lefújató pisztolyait találhatja meg.

Gyakori kérdések a lefúvató pisztolyok használatával kapcsolatban

 

Milyen eszközök meglétét feltételezi a lefújató pisztoly használata?

Kompresszorra és tömlőre van elsősorban szüksége.

Mi a lefújató pisztoly elsődleges felhasználási területe?

Univerzális tisztító eszköz amely elsősorban nehezen elérhető területek tisztítására szolgál. Kiválóan használható például asztalos műhelyekben.

Milyen egyéb felhasználási területei lehetnek még?

Alkalmas gyorsszárítási munkálatok elvégzéséhez.