Kővágó gép, téglavágó

Mint minden szakma, a kőműves és a burkoló szakma is megköveteli magának a pontos és precíz munkavégzést. Egy építkezés során, nagyon sokszor van példa a különböző anyagból készült elemek vágására. Ha nem szeretnénk egy egész téglát felhasználni, csak annak egy hányadát, el kell azon gondolkozni, mivel és hogyan érhetjük el, hogy olyan méretű rész kerüljön levágásra, ami számunkra szükséges. Vehetjük példának a burkolatok lerakásánál a csempéket és a kifejezetten nagy szilárdságú elemeket, a márványt és társait, amiket első ránézésre lehetetlennek tűnik darabokra osztani. A probléma megoldásában egy téglavágó, vagy más néven kővágó gép fog Önnek segítségére lenni.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
209 990 Ft - 1 899 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
1 500 W - 4 000 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
2 800 rpm - 3 000 rpm
Korong átmérője  (mm)
-
250 mm - 650 mm
Vágási mélység 90°-nál  (mm)
-
60 mm - 270 mm
Vágási mélység 45°-nál  (mm)
-
48 mm - 80 mm
Maximális vágáshossz
-
570 - 920
Termék státusza
Szűrés és rendezés
9 termék
9 termék

Miben nyújt segítséget számunkra a téglavágó gép?

A téglavágó gép az építőanyagok átvágására, szeletelésére szolgáló elektromos gép, legyen szó többek között természetes kőről vagy betonról, az eszközzel garantáltan eléri a kívánt eredményt. A kezelő be tudja állítani rajta a vágóelem lejtését és magasságát. Időt és energiát megspórolva, pontos munkavégzést biztosít.  Ha a kézi csempevágók, kevésnek bizonyulnak a választott burkolólappal szemben, a kővágók gép remek alternatívát nyújt. Azért, hogy a munka hatékonysága maximalizálva legyen, válassza az egyszerű és gyors megoldás Ön is.

 

Legnépszerűbb téglaszeletelő gépek – melyiket válasszam?

Ha bizonytalan a döntésben, hogy mégis melyik szerszámgép lenne Önnek a legtesthezállóbb választás, most szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, így bemutatjuk pár mondattal a legnépszerűbb eszközöket.  Webáruházunkban megfizethető áron szerezheti be több kitűnő márka kővágó gépét. Az Eurokomax téglavágói, nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében, emellett mi is előszeretettel ajánljuk figyelmébe. Az Eurokomax MS650 - UNI 400V téglavágó gép, ár-érték arányban az egyik legjobb termékünk.

A Porotherm téglák darabolása gyerekjáték lesz vele, masszív és strapabíró szerkezete pedig biztosítja, hogy hosszú évekig maradéktalanul tudja végezni vele a dolgát. Egy 400 V-os háromfázisú motor található benne, ami egy 650mm-es vágótárcsával van párosítva. Akár 25 cm vastagságú falazó elemet is képes átvágni átfordítás nélkül. Az Eurokomax MS 400 típus is egy nagyon kedvelt gép, mely nagyobb méretű építőipari anyaggal megbirkózik.

Ha nem otthonában van rá szüksége, hanem máshol szeretné használatba venni a téglavágó gépet, ennek sem lesz semmi akadálya, hiszen egyik előnye, hogy viszonylag kis súlyú eszközről van szó, így kényelmesen szállítható bárhová. Sokan találkozhattak az Einhell márka termékeivel, de akiknek valamikor alkalmuk volt kipróbálni őket, azok már azt is tudják, hogy az egyik legkiválóbb márkáról van szó. Szerencsére, kővágó gépek terén sem okoztak a vásárlóknak csalódást. Szerezze be nálunk az Einhell TE-SC 920 L kővágó gépet, amivel nem csak gyorsan, de ugyanakkor pontosan vághatja a betont, a téglát vagy akár a csempét is.

Fontos megemlíteni, hogy egy erős, 2200 wattos motor biztosítja a megfelelő teljesítményt, így akár a turbó gyémánt vágókoronggal gránitot vagy márványt is tud vágni. AZ Einhell TE-SC 570 L kővágógép is megtalálható széles termékkínálatunk között, ami az előzőekhez képest egy olcsóbb árkategória, de egy kiváló minőségre kell számítani. A termék megbízható, nagyon könnyen kezelhető és pontos vágási eredményeket lehet elérni vele, amiben a levehető lézer is közre játszik. A lézer kijelöli a vágás helyét a munkadarabon, így már nem is kérdés a szabatos vágás. Az egyik kedvenc gépünk a Durher Ordesa 230 V-os asztali téglavágója. A vizes téglavágókról azt kell tudni, hogy teljes mértékben alkalmasak precíz és pontos vágáshoz.

A víztartály és a hűtőrendszer kialakítása révén a vágott termékek minősége a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. Kezelése nagyon egyszerű és karbantartása sem fog bonyodalmakat okozni.

 

Amit még érdemes tudni a kővágó gépekről

A modern kőfeldolgozó gépek nagy része automatikus vezérlőrendszereket kap. Igazából a legalacsonyabb szintű automatizálást az egyszerű vezérlő relékkel ellátott egységek jelentik. A gyártók ha tehetik, már programozható logikai vezérlőket használnak a gyártás során, hogy minimalizálják a kezelői feladatokat. A rendszerbe ágyazott algoritmusok alapján, a kővágógép teljes műveleti ciklust hajt végre. A vágóelemet illetően, a gyémántlemezes gépek berendezéseiben számos funkcionális elem van, melyeknek paraméterei meghatározzák a vágás minőségét.

Összefoglalónkkal reméljük, tudtunk segíteni, hogy jobban megismerje ezeket a masszív, nem mindennapi szerszámokat. Nézzen szét webáruházunkban és találja meg a legalkalmasabb gépet arra, hogy minden szempontból megkönnyítse a munkáját. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, ha kérdés merülne fel Önben. Ha nem végre van szüksége, hanem kézi szerszámra, akkor ugyanerre a célra az Ytong fűrészeket ajánljuk.

 

Gyakori kérdések és válaszok téglavágó, kővágó gép vásárlásával kapcsolatban

Milyen anyagok vágására alkalmas a téglavágó gép?

A kővágó gép az építőanyagok széles választékával megküzd, legyen szó többek között természetes kőről vagy betonról, nem fog akadályt jelenteni az eszköznek. Járdakövek, díszburkolatok, blokktéglák vágásánál is jó célt szolgál. A különböző méretű csempék szabására is alkalmas, precíz vágást indukál.

Mi befolyásolja a téglaszeletelő gép működésének hatékonyságát?

A működési folyamat hatékonysága szempontjából, érdemes a vágási teljesítmény sebességét figyelembe venni. Szem előtt kell tartani a munkadarab paramétereit, illetve a motor erősségét. A modern vágógépek lényegesebben pontosabb vágást eredményeznek, mint elavult társaik.

Melyek kővágó gép leggyakoribb felhasználási területei?

A felhasználása széleskörű, térkövezéskor a szegélyek szabásánál nagy segítséget nyújt, de az íves burkolatok készítésekor az ék-alak kialakítása is problémamentes vele. A dekorációs felhasználáshoz szükséges szeleteket játszva oldja meg vele, a kőművesek és a burkolók egyaránt ajánlják.