Kézi körfűrész vezetősín

A kézi körfűrész vezetősín ideális kiegészítő kézi körfűrészhez. Kiválóan használható, pontos, egyenes és hosszú vágásokhoz, tökéletesen alkalmazható például ajtók, konyhai munkalapok beszabásához, laminált padlók, deszkák méretre vágásához. A vezetősín biztos és pontos bevezetést tesz lehetővé, a széltől távolabb eső részeken és szögvágásokhoz is használható. Egyes gyártók termékei gumiszegélyesek, mellyel elkerülhető a vágott élek kiszakadása, sőt a legtöbb típus gyorsan, egyszerűen csatlakoztatható a csúszószán segítségével a körfűrészhez.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 490 Ft - 94 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
24 termék
24 termék

Mi vágható körfűrésszel, amihez hasznos a kézi körfűrész vezetősín?

A körfűrész egy sokoldalú gép, mellyel az alábbi anyagok vághatók:

 • fa
 • MDF lap
 • furnér lap
 • OSB lap
 • műanyag
 • alumínium (ehhez speciális körfűrész lap szükséges)

Körfűrésszel végezhető vágástípusok, melyeknél jól jön a vezetősín körfűrészhez

 • keresztvágás: egymást áthasító vonalban, irányban végzett vágások.
 • hosszirányú vágás: például hosszirányban keskenyebbre vágás.
 • finomvágás: mivel a körfűrészek mélysége szabályozható, ezáltal úgy ejthetők mély vágások a fán, hogy az nem kerül átvágásra. Ez előnyös polcok esetén például.
 • gérvágás: amikor 45 fokot bezáró vonal vágása történik. Két negyvenöt fokos vágással egy 90 fokos sarok illeszthető össze, mint például képkeret esetén. Két gérbevágott léc összeillesztve derékszögben áll.
 • szögvágás vagy ferde vágás: sarkok összeillesztésénél gyakori ez a fajta vágás, ha elkerülnénk, hogy az élek látszódjanak, ferde vágással az élek a sarokban összefutnak.
 • merülővágás: ezt akkor kell alkalmazni, mikor a kezdő pozíció nem a munkadarab széle.

Ahhoz, hogy a vágások szépen egyenesen fussanak, érdemes kézi körfűrész vezetősínt használni, mellyel tökéletes lesz a vágás, nem megy tönkre az alapanyag, pontosan a kívánt helyen lehet elvágni a munkadarabot.

Vezetősín szerepe a kézi körfűrésszel történő munkában

Amikor körfűrésszel vágunk, a tárcsának legalább 1,5-2 fogmagasságban ki kell állnia az anyag teljes vastagságából, hogy a fogak vágáskor az ideális 45 fokban tudjanak bevágni a munkadarabba. A beállítás a géptalp emelésével, süllyesztésével szabályozható. A megmunkált anyag mindig szilárdan a munkaasztalhoz legyen rögzítve, hogy amikor a gépet előtoljuk, ne mozdulhasson el. A megvezetés nagyon fontos lenne minden vágásnál. Ehhez nyújtanak segítséget a vezetősínek, hogy ne legyen hullámos a vágási felület, hanem egyenes legyen a végeredmény. Használatkor a visszafogott előtolás ajánlott. Figyelni kell, hogy a gép talpa a vágandó anyag teljes felületén feküdjön fel. A leeső részt érdemes alá fogott lappal alulról megtámasztani, mert a leeső rész esetleg kitörheti az anyagot. A vezetősínek mindig legyenek hosszabbak kissé, mint a munkadarab, mert fontos, hogy már a vágás kezdetén megvezessék a gépet.

Wolfcraft vezetősín körfűrészhez – egy pontos vezetősín kézi körfűrészhez!

A praktikus FKS 115 vezetősínnel minden szokásos, max. 66 mm vágásmélységű és max. 200 x 385 mm talpméretű körfűrészt megbízhatóan és pontosan lehet vezetni. A hosszabb munkadarabokon keresztül elvégzett pontos, egyenes és hosszú, valamint ferde vágásokat még a munkadarab szélétől távol eső területeken is könnyen meg lehet valósítani. Ennek során a beépített gumiszegély csökkenti a kitöredezés veszélyét, és egyben jelzi is a vágásélt. A kézi körfűrészt gyorsan és egyszerűen lehet a vezetősínre szerelni. A pontos beigazítást csak egyszer kell elvégezni. A csúszásmentesített alj és a sínnel együtt csomagolt 2 szorító lehetővé teszi a biztos pozícionálást. Ez a vezetősín ideális tartozék, ha ajtólapokat és konyhai munkalapokat kíván vágni és rövidíteni, valamint minden olyan munkához, ahol a lehető legnagyobb pontosság elvárt. 

Vezetősín hosszabbító is kapható külön hozzá. A vezetősín anyaga alumínium, míg a csúszószáné üvegszállal erősített műanyag.

Merülőfűrész vagy egy kézi körfűrész vezetősín?

Sokan gondolják, hogy minőségi, egyenes, pontos, sorjamentes vágást csak drága lapszabászgépekkel vagy asztali körfűrésszel lehet kivitelezni. Merülőfűrész is jó megoldás, viszont a barkácsolóknak, ezermestereknek még egy alternatíva, ha a meglévő kézi körfűrészéhez vezetősínt használnak. Vezetősínnel felszerelkezve egyenes, sorjamentes, pontos szögbeállítási lehetőséggel végezheti a vágást. Ez olcsóbb megoldás, csak emiatt nem kell egy merülőfűrészt beszerezni.

Kézi körfűrész vezetősín

Kézi körfűrész vezetősínek meglévő vagy új kézi körfűrésze mellé a Profibarkács webáruházban!

Fűrészválasztékunk óriási, akárcsak más gépeké, berendezéseké! Szalagfűrész, orrfűrész, dekopírfűrész, gérvágó fűrész vagy körfűrész kellene? Webáruházunkban nem csak nagy számú fűrész opciót talál, de bármilyen fűrész tartozékot, kiegészítőt is, melyek hatékonyabbá, pontosabbá és könnyebbé tehetik a munkavégzést.

Kézi körfűrész vezetősínekből ajánlataink között az Extol, Wolfcraft, Graphite és Einhell termékekből rendelhet kiváló áron, házhozszállítással! Akár szakember, akár ezermester, kézi körfűrésze mellé rendeljen egy stabil, megbízható vezetősínt, és élvezze, hogy a vágási éle olyan egyenes lesz, mintha lapszabászaton vágták volna!

Kézi körfűrész mellé jól jöhetnek különböző akkus csiszolók is, például egy deltacsiszoló.

 Gyakori kérdések kézi körfűrész vezetősín vásárlása előtt

 

A Wolfcraft FKS 115 vezetősín és hosszabbító együtt mekkora lesz?

2*115 cm, azaz 230 cm hosszú vezetősín lesz.

Az Extol gérvágó vezetősínnel átvágható 30 cm-es anyag?

Igen, a maximális vágási vastagság 34 cm.

A Wolfcraft vezetősín rendszer hány sínnel szerelhető?

Maximum 2 darabbal hosszabbítható meg.