Fúrógép szivattyú

Azok az emberek, akik kertes házban laknak talán tapasztalhatták, hogy egy-egy nagyobb nyári zápor után a kertben, kinti csatornákban, gödrökben, aknákban, vagy rosszabb esetben a házban kisebb-nagyobb víz felhalmozódik. Ezt a felesleges vizet érdemes minél előbb eltávolítani. A fúrógép szivattyú pont erre a problémára kínál gyors megoldást.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 890 Ft - 14 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Fúrógép szivattyú, mint gépátalakító, kiegészítő

Kis mérete praktikus, hiszen a legkisebb helyről is ki tudjuk a vizet szívni. Használatához csupán egy otthon is megtalálható kézi fúróra, illetve két csőre van pluszban szükség és már mehet is a munka. Segítségével egyik pontról a másikra tudunk könnyedén folyadékot eljuttatni. Alkalmazása nem igényel különösebb szaktudást.

Tipp: Locsolótömlő, kerti tömlő választékunkkért kattintson!

Egy nagyszerű találmány, amellyel a beázások könnyedén kezelhetők, így nem kell félni az időjárás szeszélyességei miatt. A kiszolgáltatottság mérsékelhető, van ahol egy nem kívánatos beázás hosszú ideig tartó családi programot eredményes lavórral járkálásokkal és a víz végeláthatatlan hurcolására. Fúrógép szivattyúval nem a víz lesz az úr a háznál, hanem mi.

Fúrógép szivattyú működése

Magának a szivattyúnak nincsen önálló motorja így a folyadék haladásához egy otthon is megtalálható kézi fúrógépre van szükség. A fúrómotor járatása teszi lehetővé, hogy a szivattyú belső részében lévő járókerék is mozgásnak induljon, ami által az egyik csövön a folyadék felfelé megy, míg a másik csövön kieresztődik az.

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy ez a szerkezet nem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint egy általános szivattyú, csupán kisebb mennyiségű folyadék áthelyezésére tud szolgálni, arra viszont nagyon hasznos szerkezet.

 Fúrógép szivattyú

Tiszta, de nem ivóvízhez az egyik legjobb márka az Extol Craft a készülék meghajtását fúrógép segíti. Erős 3000 ford/perc a maximális fordulatszáma. Szállítási kapacitása leginkább a meghajtó fúrógép képességeitől függ. A kisebb mennyiségű vízhez a Gardena a nagyobb feladatokhoz a Wolfcraft termékeit is érdemes szemügyre vennünk. A wolfcraft pumpa például kiválóan elboldogul egy hagyományos tokmányú 220 V fúrógéppel.

Ezen termékek időtállóságára jellemző, hogy sok akár egy évtizednyi is lehet a garanciájuk. Típustól függően a szivattyú teljesítmény akár 3000 liter/ óra is lehet.

Minden élethelyzet más és más, valaki például azért szereti a Gardenát mert kompakt és azonnal tud vele dolgozni, más inkább a teljesítményre megy rá, érdemes böngészni választékunkat.

Mire alkalmazható a fúró szivattyú?

Tökéletesen alkalmas víz kiszivattyúzására gödrökből, kutakból, egyéb nehezen megközelíthető helyekről:

Vannak olyan esetek, amikor a víz kinyerése egy vödörrel nem megvalósítható, szélmalomharc az egész. Ilyenkor hatékonyan alkalmazható, a fúrószivattyú, amik akár a legkisebb helyekről egy csövön keresztül felszívják, egy másik segítségével kivezetik a nem kívánt folyadékot.

Dugulás ürítésére mik a helyes praktikák?

Azokon a helyeken, ahol valamilyen folyadék megy keresztül ott előfordulhat dugulás is. Ilyen esetekben a folyadék nem tud könnyen áramolni, megreked. Ilyen esetekben is segítségünkre lehet a fúró szivattyú, ami a nemkívánt dugulás okát szűntetheti meg, így teszi lehetővé a folyadék könnyebb mozgását.

Hogyan tudom karbantartani a fúrógép szivattyút, ha olajcsere szükséges?

Ha olajcserére van szükségünk, akkor először a még esetlegesen bennmaradt régi olajat kell leszívnunk, ki kell ürítenünk, ezt követően tudjuk visszatölteni az új olajat. Mindez könnyen megvalósítható egy fúró szivattyú segítségével.

A víz kiszivattyúzása a kerti medencéből, hogyan történik?

Azoknak, akiknek a kertjében található kerti medence szembesülhetnek azzal a problémával, hogy a jóidő leköszöntével a medencét is téliesíteni kell. Ennek egyik kulcs eleme a medencében található víz eltávolítása, és ez bizony fáradságos lehet, ha kézi erővel, például egy vödörrel kezdünk neki. A fúró szivattyú segítségével viszont könnyedén, néhány óra alatt meg tudjuk valósítnai.

A leürítő tartályok mire szolgálnak?

Olykor a tartályok nem tudnak teljesen kiürülni. Ilyenkor a benne maradt folyadékot valamilyen erőkifejtéssel kell kijuttatni. Erre kínál megoldást a fúró szivattyú.

Gyakran felmerülő kérédsek fúrógép szivattyú vásárlásakor

Alkalmas szennyvíz szivattyúzására?

Kismértékben szennyezett vizet, illetve tisztavizet tudunk vele kiszivattyúzni. Ha a háztartásunkban eltömődik a kád, használhatatlanná válik a mosdó vagy a mosógépnél alakul ki vészhelyzet. A házkörül is tudjuk alkalmazni, ha hirtelen jön a nagy mennyiségű égi áldás és a medencét vagy a pincét kell megmenteni.

Mikor kerüljük a használatát?

Veszélyes lehet, ezért használata szigorúan kerülendő: benzin, gázolaj, etilén-glikol illetve egyéb vegyi anyagok, és koptató hatású anyagok esetén. (homokot, iszapot stb.) Pöcegödrök és szennyvízülepítők esetén szintén nem javasolt. Nem használható 40 C-nál melegebb folyadékok szivattyúzására sem.

Mikor érdemes ezt a szivattyúfajtát választani?

Ha nem mindennapos használatra, hanem csak bizonyos alkalmakra keresünk egy olyan eszközt, amellyel gyorsan és hatékonyan tudunk folyadékot eljuttatni egyik pontról a másikba, akkor ez lehet a tökéletes választás. Fontos, hogy ezzel az eszközzel tilos benzint felszívni, mivel tüzet okozhat. A biztonsági előírások betartása mellett azonban kiváló társunk lehet a ház körül.