Fugakihúzó, csempelemosó

A burkolás során a megfelelő fugakihúzóra, csempelemosóra ugyanúgy nagy szükség van, mint a glettvasra, spaklira, fuga keresztekre, burkoló vödörre, kinyomópisztolyra. A fugázás a burkolás utolsó munkafolyamatába tartozik, jelentősen javíthat, de ronthat is az összképen. Nagyon fontos, hogy megfelelő célszerszámok álljanak rendelkezésére ehhez a részmunkához is, hogy a lehető legjobb végeredményt tudja elérni. – „Helyes fugázás nélkül nincs esztétikailag tetszetős és tartós burkolat.” Webáruházunk a legjobb minőségű kiegészítőket kínálja a fugázás, a fugalemosás szakértő kivitelezéséhez.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
390 Ft - 4 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
22 termék
22 termék

Fugakihúzók, csempelemosók szerepe a burkolásnál

A fuga nem csak egy díszítőelem, műszaki paraméterei is rendkívül fontosak, ha pedig kiválasztotta a megfelelő fugát, a lehető legprofibb módon kell bejuttatni a helyére, majd visszatörölni a felesleget. Fugázásnál figyelembe kell venni:

 • milyen burkolatot kell fugázni
 • az adott fuga milyen területen alkalmazható, pl. normál vagy fokozott igénybevételt is bírja majd (szakító, nyomó, nyíró mozgások, dilatáció)
 • lesz-e kémiai igénybevételnek kitéve a felület
 • kültéren vagy beltéren kell alkalmazni
 • milyen fugaszélességet tervez
 • van -e padlófűtés alatta

A szilikon és akril fugázó anyagokat nem könnyű szépen, egyenletesen végig húzni a felületen, erre nyújt megoldást a fugakihúzó vagy fuga eltávolító, melynek használatával profi módon kihúzhatja a fugákat, de régi tömítések eltávolításához is kiváló.

Amikor a fugázóanyag engedi, meghúzott, kezdődhet a lemosás. A cementbázisú anyagokkal fugázott felületeket a lehető legkevesebb vízzel kell lemosni. A fugalemosó szivacsok különböznek abban, hogy mennyire szívják a vizet, van amelyik jobban, van amelyik kevésbé. A fugamosó szivacsok használatát nagymértékben segítik a fugamosó vödrök alkalmazása. A görgős megoldásnak köszönhetően könnyedén lehúzható a felesleges víz a szivacs felületéről, sőt nyéllel használva a szivacsot a hajlongás is elkerülhető a fugamosó vödrök segítségével.

Habarcsos vödör kínálatunkat is megtekintheti, nézzen szét burkoló egyéb kéziszerszámaink között is.

Fugakihúzó szilikonlapok

A Profibarkácson 4 részes Yato fugakihúzó szilikonlapot is rendelhet, ezek a burkolás kifinomult befejezésére tervezett spatulák. A profilozott élek megfelelően illeszkednek és simítják a lapok között elhelyezett szilikont. Szilikon alapú, puha, rugalmas anyagból készültek. Nem károsítják az éleket és az üveg felületeket sem karcolják meg. Négy különböző vastagságú és profilú spatulát kap meg egy szettben.

Fugabehúzó gumi

Az előkészített fugázóanyagot átlós mozdulatokkal kell felhordani, ha fugabehúzó gumit vagy más néven fugázó gumit használ, biztos, hogy nem karcolja meg a felületet. Webáruházunkban több gyártótól tudd fugabehúzó gumit választani, 20,30 cm-es méretben is. Fa markolatuk biztosítja a stabil, de kényelmes fogást. Fugabehúzó gumit akkor is érdemes használni, ha nagyobb fugakitöltésre van szükség, hiszen ebben az esetben a fugaanyagot keverheti keményebbre, a fugabehúzó gumival mégsem lesz nehéz dolga a bedolgozásnál.

 

Lakásának felújítása során könnyítse meg munkáját egy elektromos falcsiszolóval, nézzen szétt kínálatunkban!

Gumiszivacsos fugázó a fugakihúzók, csempelemosók között

Webáruházunkban Vorel, Yato gumiszivacsos fugázók közül választhatja az Önnek legoptimálisabb típust. Ezek több méretben kaphatók, többféle vastagságban, a közös jellemzőjük, hogy egy műanyag talpra van fogatva a gumiszivacs, amelyik fogóval rendelkezik a kényelmes munkához. Érdemes több méretet is tartani belőlük, hiszen nagyobb felületeknél gyorsabban dolgozhat a nagyobb gumiszivacsos fugázóval, míg kisebb részeken vagy nehezebben hozzáférhető helyeken optimálisabb a kisebb mérettel rendelkező változat.

Fugakihuzó

Fugakanalak a fugakihúzó kéziszerszámok között

A fugakanalakat is a fugák egyenletes kialakításához használják. Általában rozsdamentes acélból készülnek és vagy műanyag, vagy fa nyéllel ellátottak. A Profibarkácson Neo fugázókanalak közül választhat a kosarába, 8/10/12 mm változatban. Fa markolatuk jól fekszik a tenyérben, növeli a munkavégzés kényelmét.

Fugakihúzók, csempelemosók a Profibarkácson

Az eszközök egy része kopó segédeszköz, mint például a szivacsok, fugázógumik, ezeket bizonyos időközönként pótolni szükséges. Nem érdemes kopott eszközökkel dolgozni, hiszen sokkal több fugaanyagra lehet szükség, ráadásul a visszatörlés, lemosás nehézkessé válik és a végeredmény sem lesz esztétikus. Minőségi munkát csak minőségi szerszámokkal, eszközökkel lehet végezni, ez a fugázásra is igaz. Ajánlott a szükséges fugamosókból, szivacsokból, gumikból többet is tartani, hogy mindig legyen kéznél megfelelő segédeszköz a munkához. Webáruházunk felkészült a fugakihúzók, csempelemosók kategóriában is, az alábbi termékeket kínáljuk Önnek:

 • Yato fugakihúzó szilikonlap szettek
 • Vorel fugamosó szivacsok
 • fugabehúzó gumik
 • Vorel fugázó gumiszivacsos
 • Yato fugamosó szivacs
 • Neo fugázókanalak
 • Neo szivacskockák
 • Topex szivacskockák
 • Topex fugázógumik
 • csempelemosó szivacsok
 • Wolfcraft fugakihúzó szett
 • Vorel fugázó szivacsos
 • Yato fugamosó irdalt szivacs

Csempelemosó, fugakihúzó eszközeti rendelje a Profibarkácstól!

A Profibarkács webáruházban a burkoláshoz szükséges gépeken, szerszámokon kívül a fugázás nélkülözhetetlen kéziszerszámait is megrendelheti, hogy minden eszköz rendelkezésre álljon a munkavégzéshez! A fugázás a burkolás utolsó simításaihoz tartozik, ugyanakkor nagy jelentősége van a tartós és mutatós burkolatkép kialakításában.

Regisztráljon a rendeléskor, hogy minden további vásárlásnál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket, kedvezményeket. A hírlevelünkre feliratkozók pedig mindig elsők között értesülnek  az aktualitásokról, akciókról, legfrissebb blogbejegyzésekről.

Gyakori kérdések a fugakihúzó, csempelemosó vásárlásával kapcsolatban

 

 

Nagyobb fugakitöltésnél melyik fugakihúzót ajánlják?

Fugabehúzó gumit érdemes használni, ha nagyobb fugakitöltésre van szükség, hiszen ez esetben a fugaanyag keverhető keményebbre, a fugabehúzó gumival mégsem lesz nehéz bedolgozni.

Fugamosó szivacsból keményebbet vagy puhábbat érdemes venni?

A legjobb, ha fugamosó szivacsból mindkét fajtából legalább 1-1 darabot kéznél tart, előbb- utóbb mindegyikre szüksége lesz.

Epoxihoz is használhatók a fugakihúzók, csempelemosók?

Természetesen, de azt figyelembe kell venni, hogy ezek nehezebben távolíthatók el az eszközökről, így ez esetben mindig tartson tartalék szerszámot, eszközt magánál, illetve pótolja, ha nem lehetett eltávolítani a műgyantás fugázóanyagot megfelelően.