Festéktálca, lehúzórács

A festéktálcák, lehúzórácsok tisztább és gazdaságosabb festést tesznek lehetővé, hiszen a festék lehúzásával a felesleg visszakerül a festékes vödörbe, nem csepeg szét. A csepegtető rács általában műanyag vagy horganyzott fém és lábakkal, kampókkal biztosítják a stabil rögzítést a festékvödörbe. Webáruházunkban a festéktálcák, rácsok festőkészlet szettben is megvásárolhatók, amelyben nyeles festőhengerrel vannak csomagolva. Ezeknek a festési kiegészítőknek is létezik több fajtája, ezek méretben és kivitelezésben kissé eltérnek egymástól, de funkciójukat tekintve mindegyik a festék lehúzására szolgál.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
390 Ft - 1 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
15 termék
15 termék

Festéktálca, lehúzórács funkciója

Ezeknek a festő eszközöknek az a funkciója, hogy a festékes hengerről eltávolítsák a felesleges festékmennyiséget, hogy egyrészt gazdaságosabban lehessen bánni a festékkel, másrészt tisztább munkafolyamatot tesznek lehetővé. A festéktálcák mélyebb részébe festék is önthető, és a hengert belemártva bevonja festékkel, míg a merev része eltávolítja a többlet festéket a hengerről. Festésnél, lakkozásnál, hengeres anyagfelhordásnál mindenképp javasolt az alkalmazásuk, mert gazdaságosabb anyaghasználatot és makulátlan, rendezett munkaterületet hagy hátra, segíti a munkavégzést.

Festéktálcák jellemzői

Webáruházunkban a festéktálcák különböző méretekben választhatók, választásnál mindenképp vegye figyelembe az alkalmazni kívánt hengert, hogy a tálca alkalmas legyen méretileg az adott hengerhez. A tálcák általában kis lábakkal, fogantyúval rendelkeznek, ezek segítségével könnyű a mozgatásuk és stabilan megmaradnak a helyükön. Anyaguk legtöbbször műanyag, melynél elvárás, hogy oldószerálló legyen, hiszen gyakran oldószeres festékkel vannak használva. A jó minőségű festéktálcák természetesen megfelelnek ennek a kritériumnak.

Lehúzórács

Lehúzórács jellemzői

Ez is többféle méretben vásárolható, kis kampókkal a festékes vödörbe akasztható. Műanyagból vagy horganyzott fémből készülnek, ezeknél is elvárás, hogy oldószerálló legyen. A rácson áthúzva a hengert a többlet festék visszakerül a festékes vödörbe és a hengerben annyi marad, amit csepegésmentesen képes megtartani. Méretileg bele kell férjen a festékes vödörbe és a hengerhez viszonyítva is kellő szélességgel kell rendelkeznie.

A festéktálcán vagy a lehúzórácson kívül szükséges festési kiegészítők

  • takarófóliák: használata nem csak festésnél, de festés előkészítési munkálatoknál, glettelésnél, csiszolásnál is szükségesek. Amikor védeni szeretnénk a környezetben lévő tárgyakat, berendezéseket, szükségessé válhat használatuk, hiszen sok felesleges munkától kíméljük meg magunkat a segítségükkel. A takarófóliák és porvédők megvédik a bútorokat, padlózatot, többféle vastagságban, méretben készülnek.
  • ecsetek: Az ecsetek lehetnek szintetikus és természetes sörtékből készültek. Ha a festék, vagy lakk olyan típusú, amelyet vízzel egyszerűen le lehet mosni, akkor ajánlott a szintetikus sörtével ellátott ecsetet választani. Abban az esetben, ha a választott festék és lakk olaj alapú, kedvezőbb a természetes sörtéjű típus. Ezeknél a típusú alapanyagoknál is használhatunk szintetikus ecsetet, de a természetes ecsetekkel simább lesz a felület. Víz bázisú alapanyagoknál nem ajánlottak a természetes sörtéjű ecsetek, mivel ezek megszívják magukat vízzel és túl puhává válnak a megfelelő minőségű festéshez.
  • festőhengerek nyéllel: Minél hosszabb a henger, annál nagyobb felületet tudunk lefesteni vele egy menetben, tehát a hosszabb henger termelékenyebb, a nagyobb felülethez ilyet kell választani. A nagy henger mellé érdemes egy ugyanolyan kicsit is keresni, mert a szűkebb helyekre a nagy nem fog beférni. Fontos szempont a magátmérő. A festőhenger átmérője jelentősen befolyásolja a használhatóságát. Minél nagyobb az átmérő, annál jobban gördül a felületen, és kevésbé csúszkál. Szálhosszúságról sem szabad megfeledkezni, mivel ez az egyik leglényegesebb szempont.  Ez teszi lehetővé, hogy a festékek fajtájától és azok sűrűségétől függetlenül ideális legyen az adott felületre való felhordása. Minél simább felület elérése a cél, annál rövidebb szálhosszúságú hengert kell választani. A rövidszálú hengerek még parketták lakkozására is használhatók, ha a szálanyaguk oldószerálló. Durva, szemcsés felületek festésénél viszont a hosszabb szálú festőhengerek az ideálisak. Ezek ugyan több festéket vesznek fel, viszont jól bedolgozzák az anyagot a felület egyenetlenségeibe is.

Természetesen a fentieken túl van még néhány dolog, ami nem maradhat ki, ezek a festékes vödör, a festőszalag, illetve jól jön egy teleszkópos hosszabbító is. A festéktálcák, lehúzórácsok alacsony ára miatt sok esetben egyszer használják csak ezeket, aztán kidobják, de ha vizes alapú és nem oldószeres festéket használt, akkor nem nehéz megtisztítani és eltenni következő használatig, ráadásul környezetbarát megoldás is.

Kerti munkákat is szeret végezni? Nézzen szét ágaprítóink között!

Festéktálcák és lehúzórácsok a Profibarkácson

A Profibarkács webáruház festő és tapétázó eszközök átfogó választékát kínálja Önnek, beleértve a festéktálcák, csepegtető rácsok kínálatát is. Ebben a kategóriában a Vorel és a Proline gyártók megbízható minőségű festési kiegészítőit ajánljuk a festési, lakkozási, pácolási munkákhoz. Természetesen minden mást is meg tud rendelni tőlünk, amire szüksége lehet a munkában, akár festőhengerről, ecsetekről, festővödörről, takarófóliáról, maszkolószalagról legyen szó. A hengereket praktikus szettben is megvásárolhatja, mely tartalmazza a csepegtető rácsot is, de ha nem szeretne vödörrel, lehúzóráccsal bíbelődni, válassza a festékadagolós festőhengereinket!

A Profibarkácson mindig kiváló minőségű termékekkel találkoznak a vásárlóink, ráadásul hűségüket visszatérő vásárlásoknál állandó kedvezménnyel köszönjük meg. Regisztráljon webáruházunkba és iratkozzon fel hírlevelünkre is, hogy maximálisan kihasználhassa az előnyöket!

 

Festéktálca, lehúzórácsok vásárlásával kapcsolatos kérdések

 

A Proline 250*70 mm-es nagy felületi festőhengeréhez melyik lehúzórácsot ajánlják?

A Proline 260*310 mm-est, fontos, hogy a hengertől picit szélesebb legyen.

Néhány kisebb felületet hengereznék át. Csepegtető rácsot vagy festéktálcát vegyek inkább?

A festéktálcát javasoljuk, mert annak használatával festékbe mártani és felesleget eltávolítani is tud 1 eszközzel, nem igényel plusz vödröt a festési munkálat.

A festéktálcát meg lehet tisztítani a festéktől?

Igen, ha vízbázisú festéket használt, akkor egyszerűen csak mosogatószeres vízzel mossa el, ha oldószerest, akkor is meg lehet tisztítani, de a víz ebben az esetben nem elegendő. Hígító szükséges, emiatt van, aki nem bajlódik vele, használat után megválik tőle.