Dupla köszörű, kettős köszörű

Amennyiben a duplaköszörű, kettősköszörű megvásárlásán gondolkodik, a legjobb helyen jár, ugyanis ezen az oldalon termékkínálatunk széles választéka elérhető, számos gyártó és típus termékei közül válogathat és azt is bemutatjuk, hogy ezek a köszörűk milyen adatokkal rendelkeznek, mennyire megbízhatóan végezhető vele a köszörülés, vagy akár egyéb megoldások alkalmazása a gépek segítségével. A termékkínálat alatt, a lap alján részletes tájékoztatást adunk, a folyamatról, funkciókról és használhatóságról is olvashat a leírásban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
15 990 Ft - 109 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
120 W - 550 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
2 850 rpm - 11 000 rpm
Korong átmérője  (mm)
-
75 mm - 200 mm
Tengelyátmérő
-
10 - 32
Csiszolószalag mérete
Száraz-nedves
Termék státusza
Szűrés és rendezés
31 termék
31 termék

 

 

 

Duplaköszörű, kettős köszörű, hasznos gép a műhelyedben

A köszörülés folyamata, mikor egy szerszámmal szabálytalan élgeometriájú forgácsolást végzünk, amikor a forgó mozgást mindig a határozatlan élű szerszám végzi. Ez egy úgynevezett abrazív eljárás, a köszörülés szerszáma és eszköze a köszörűkorong. Tükrös, sima és nagy pontosságú felületeket lehet a folyamat során létrehozni. Ez általában a befejező megmunkálása az anyagnak, de a nagyobb kapacitással rendelkező köszörűgépek képesek előkészítő műveleteket vagy nagyoló műveleteket is végezni.

 

Általában a köszörülést kéziszerszámokkal vagy szerszámgépekkel tudjuk megoldani.

 

A kéziszerszámokkal történő köszörülés mindig a nagyoló megmunkálásokhoz tartozik jellege miatt, ezekkel az eszközökkel történő köszörülés során precízséget és minőségi munkát a felületi részeken kevésbé lehet elérni a nagy teljesítményű gépekhez képest, amik a professzionális munkavégzésnél nyújtanak megfelelő eredményt. Azonban, ezeknek a gépeknek a nagyságából fakadóan és alkatrészeinek mennyisége miatt, elsősorban a nagyobb gyárak és műhelyek tudják érdemben felhasználni, egy otthoni barkácsoláshoz a kéziszerszámokkal végzett köszörülés elsősorban az ajánlott módszer. Ebbe a kategóriába tartozik az általunk forgalmazott termékek kínálata, az asztali köszörűk a kéziszerszámok közé sorolható, ez egy olyan munkadarab, ami már megfelelő hatékonysággal végzi el azokat a feladatokat, amikkel egy kisebb műhelyben találkozhatunk, és az eszköz megbízhatóságának köszönhetően elvégezhetjük vele a kiválasztott anyagok köszörülését. A Profi Barkács oldalon számos gyártó található meg, ha dupla köszörű vásárlásán gondolkozik. Mindegyik gyártó profi eszközöket kínál, az árak kisebb nagyobb eltéréssel lelhetőek fel, a termékek funkcióiban lehetnek eltérések, amik döntésünket meghatározhatják.

 Kettős köszörűgép

Valamennyi köszörülési módszer alkalmazásakor a szerszám végzi a forgácsolómozgást, mintegy 30 m/s sebességgel. A nagy sebességű köszörülés tartománya 50–80 m/s, az ultrasebességűé 100–300 m/s. A köszörűgépeken általában a munkadarab is végez valamilyen mozgást.

 

A köszörűgépek gyártói

 

Bosch, Einhell, Extol Craft, Extol premium, Graphit, Hecht, Hyundai, Scheppach, Verto. Ezek a gyártók ismerősen csenghetnek a fülünkben, A Bosch és a Hyundai is egy olyan márka, ami megbízhatósáról ismert, fejlett technológia alkalmazásával és tökéletes szakértelemmel állítják elő termékeiket számos ipari terület számára, nevük fellelhető a barkácsvilág számára, Hosszú évek óta egyaránt segítik a profi tudással rendelkező embereket és a hobbi tevékenységet végző mestereket is abban, hogy munkájuk eredményesen végrehajtható legyen és az eszközök segítségével képesek legyünk hatékonyan eljárni a legkülönbözőbb folyamatokban. Ezek a köszörűgépek is a fenti tulajdonságokkal azt a célt szolgálják, hogy a legmegfelelőbb eszközökkel tudjunk dolgozni.

 Tipp: Ha a űhelyedben akadozik az áramellátásod, de a munka nem állhat le, szereld fel áramfejlesztővel, agregátorral

Köszörűgépek paraméterei

 

Két termékbemutatáson keresztül szemügyre vehetjük a köszörűgépek paramétereit, az egyik legolcsóbb és legdrágább termék közti különbségeket, azt hogy mennyire éri meg a drágább termék az árát és miért.

Bosch, Hyundai, Graphite, Einhell, Scheppach, Extol kettős köszörűk közül  választhatsz

 

HYUNDAI HYD-78M KETTŐS KÖSZÖRŰ

Műszaki adatok:


Hálózati feszültség 230 V

Hálózati frekvencia 50 Hz

Motor teljesítmény 200W

A motor sebességeinek száma 1 fokozat

A motor üresjárati sebessége 2950 fordulat/perc

Köszörűkő mérete ∅150 x16.5 ∅13

Fém Köszörülés: Igen

Fa Köszörülés: Nem

Csomagolás méretei 290 x 185 x 200 mm

Súly (bruttó) 3.7 kg

Súly (nettó) 3.5 kg

Lpa 80.5dB (A); Lwa 93.5dB (A)

Vibráció: 1.5 m/s2

 

BOSCH GBG 35-15 KETTŐS KÖSZÖRŰGÉP


Kettős köszörűgép
Csiszolókorong átmérője: 150 mm
Üresjárati fordulatszám: 3.000 ford./perc
Csiszolótárcsa szélességek: 20 mm
Csiszolótárcsa furat: 20 mm
Szemcseméret: 24
Szemcseméret: 60
Névleges felvett teljesítmény: 350 W
Súly: 10,0 kg
Szerszámméret (szélesség): 175 mm
Szerszámméret (hossz): 325 mm

Szerszámméret (magasság): 200 mm

 

Összességében a két termék közötti különbséget vizsgálva, azt állapíthatjuk meg, hogy a műszaki adatok csak kevésbé térnek el egymástól, mint az áruk, azonban ez nem jelenti a munkavégzés során felmerülő pontosságot, amikben nagyok lehetnek az eltérések és amelyet csak gyakorlatban tapasztal az ember. Általában nem csak a márka hírneve emeli egy adott termék árát, ez nagyban függhet attól is, hogy mennyire precízen lehet dolgozni vele a többihez képest, ezek mind segíthetnek bennünket abban hogy meghozzuk a megfelelő döntést. Ha igényesek vagyunk a munkára, akkor érdemes inkább a Bosch kategóriájába elindulni, azonban ha még kezdő vagy hobbi szinten szeretnénk kipróbálni magunkat a köszörülés alkalmazásában, akkor javaslatunk szerint, az olcsóbb kategóriák megvásárlása lehet egy jó cél.

Kosszal járó munkáidhoz válassz megfelelő munkaruhát, ne az utcai tuháidat koszold!Ezekben kényelmesebb is lesz a munka!

Bizonyos termékek garanciával vásárolhatóak meg, ez is hozzájárulhat a jó döntés meghozatalához.

Dupla köszörű, kettős köszörű vásárlásakor felmerülő kérdések

 

Mennyivel jobb a drágább eszköz, mint az olcsó?

Érezhető különbségek állnak fent a precízségben, azonban a műszaki adatok nem feltétlen tükrözik vissza a valós különbségeket, inkább a gyakorlati alkalmazásnál lehet érzékelni.

Melyik gyártó a legjobb?

Mindegyik termék, amit a Profibarkács Weboldalon hirdetünk, professzionális szerszám, ezért a döntést szimpátia és ár érték arány határozhatja meg leginkább.

Van-e alternatívája?

Van, a nagyobb ipari gépek nyújtanak alternatívát, azonban egy egyszerű felhasználó számára nehezen beszerezhető, egy asztali köszörűgép, mint a fent hirdetett termékek ideálisak lehetnek.