Benzinmotoros ágvágó

Minden valamire való kertben serénykedő embernek szüksége van egy benzinmotoros ágvágóra, vagy esetleg valamelyik társára. Úgy hiszem nem is kell mondani milyen fontos is a metszés a növények növekedésében, karbantartásukban és fiatalságuk megőrzésében. Persze nem csak azért tartjuk ezeket a szerszámokat, hogy egy gyümölcsöst karban tarthassunk, hiszen egyre népszerűbbek a diszkertek és ilyenkor is hasznos lehet pár jó minőségű és egyszerűen használható eszköz.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Motor típusa
Teleszkópos nyél
Láncveztető márkája
Termék státusza
Szűrés és rendezés
1 termék
1 termék

Fontos hogy ne felejtsük el a metszés utáni ágakat összeszedni és kellően feldolgozni, ehhez nagy segítség lehet egy ágaprító. Két féle meghajtással rendelkező, de ezen belül sok modell található nálunk ebből az egyik az elektromos ágaprító a másik pedig a benzinmotoros ágaprító.

Miért épp a benzinmotoros ágvágó?

A kertépítés időszaka már a tavaszi hónapokban elindul, de a legtöbben csak nyáron jutnak el addig, hogy ténylegesen foglalkozzanak az otthonukat körülvevő környezettel. Vannak bizonyos feladatok, melyeket évről-évre el kell végezni, ezek közül az egyik fontos a fák metszése. Az évek múlásával a helyzet elfajulhat, és szükségessé válhat az ágak ritkítása, amelyben kitűnő segítséget nyújthat egy benzinmotoros ágvágó. Ténylegesen elfelejtheti a létrán való egyensúlyozást és hosszas fűrészelés gondolatát, és még a kényelmetlen metszőolló használatot. A hosszú nyélnek köszönhetően, és emelet benzinmotorral üzemelő ágvágó az egyik legjobb megoldásnak számít, ha a magasban elhelyezkedő ágaktól szeretnénk megszabadulni.

Sok előnye is van annak, ha benzinmotoros ágvágót használ, hiszen a mai, korszerű modellek állítható teleszkópos nyéllel rendelkeznek, és ezzel akár a nagyon magas fák koronája is könnyedén elérhető lesz segítségükkel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a terep nem alkalmas a létra biztonságos elhelyezéséhez, ráadásul nagyon időigényes is annak állandó áthelyezése ezáltal meghosszabbítva a munkafolyamatokat befejezését.

Ellenben a benzinmotoros ágvágó kétütemű benzinmotorral üzemelve segíti elő, hogy a fák metszése gyorsan, könnyedén és egyszerűen történjen meg. Amíg a teleszkópos kézi ágvágó nevéből adódóan kézi erőt igényel, addig benzinmotoros társa az üzemanyagának köszönhetően komolyabb erőkifejtés nélkül végzi el ugyanazokat a nehéz feladatokat. Első dolga az, hogy be kell állítani a megfelelő nyélmagasságot, majd kiválasztani a levágni kívánt ágakat, ezek után azonnal indulhat is a munka.

Nem csak ez szól azonban a benzinmotoros ágvágó modell mellett, és ha már hasonló eszköz beszerzése a cél, akkor mindenképpen fontos a minőségre helyezni a hangsúlyt. Egy jó és megbízható minőséget képviselő kézi ágvágó ára csaknem megközelíti a benzinmotoros változatét, tehát erősen meggondolandó, hogy melyik mellett tegyük le a voksot. Egy minőségi, és kiváló stabilitással bíró benzinmotoros ágvágó automatikus lánckenéssel is rendelkezik, szára pedig szétszedhető, így nem okozhat gondot sem a szállítása sem a tárolása. Mindegy, hogy a ház körüli használatra, vagy a hobbyház környékét tenné rendbe, könnyedén elérheti segítségével akár a lombkorona legmagasabb részein levő ágak is.

Ágvágók összehasonlítása

Kézi ágvágó

Akkus ágvágó

Elektromos ágvágó

Benzinmotoros ágvágó

Használata

Könnyű mégis problémás tud lenni

Egyszerű és kényelmes használat 

Egyszerű és kényelmes használat

Egyszerű és kényelmes használat

Előnyök

Könnyű karbantartás

Nem hátráltat a kábele és könnyedén tölthető

Gyors beüzemelés

Gyorsan tölthető, és nem akadályoz kábel sem 

Hátrányok

Nehéz és fárasztó fizikai munkával jár

Hamar lemerül ezért egy nagyobb kertet metszeni sok idő a folyamatos töltés igénye miatt

Egyértelműen a kábele a leghátráltatóbb, hiszen nem csak h korlátozza, milyen messzire mehetünk a konnektortól, de még könnyedén bele is akadhatunk ezért nagyon balesetveszélyes

Környezetszennyező és a benzin miatt eléggé koszos eszköz tud lenni

Karbantartás

Nagyon strapa bíró

Nem megfelelő használatnál az akkumulátor elromolhat

Fontos hogy mindig ellenőrizzük a kábel épséget, mert könnyen zárlatot okozhat vagy balesetet 

Fontos a folyamatos eszköz tisztítás 

Ezek alapján mindegyiknek van jó és rossz tulajdonsága, de talán a benzinmotoros ágvágó lehet a legjobb választás. De mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy mire is van szükségünk és csak utána meghozni a döntést. Fontos tényezők lehetnek például, hogy mekkora telek és mennyi fát és cserjét kell kordában tartanunk és persze, hogy mennyi időt és energiát szeretnénk belefektetni az egész kertészkedésbe. Nem mellesleg fontos lehet az is hogy egyedül vagy netán többen végezzük a munkát és még, hogy milyen céllal tesszük ezt. És mindenképpen ügyeljünk a megfelelő használatra és használjunk védő felszerelést is a balestek megelőzése érdekében. És ha újak vagyunk, ezen a területen mindenképpen nézzünk utána metszésnek és gondozásnak, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessük el.

 

Webshoppunk sokféle barkács tevékenységekhez kínál minőségi eszközt kedvező áron, gyors kiszállítással akár néhány napon belül is megkaphatja kiválasztott termékét. Tehát ne felejtse el kihasználni az online rendelés kényelmét, hiszen néhány kattintással megrendelheti a kiszemelt terméket, mely hosszú éveken át hű társa lesz a kerti munkálatok során. Ne várjon, tovább látogasson, el hozzánk kérje munkatársaink segítségét ügyfélszolgálatunkon vagy debreceni üzletünkben (4030, Debrecen, Rigó utca 4/b 1/A Raktárépület) és adja le rendelését nálunk a profibarkacs.hu-n.