Zuhanyfej

A Profibarkácson nem csak kiváló minőségű szerszámokat, gépeket vásárolhat, de a mindennapi kényelmét biztosító zuhanyfejeket, csaptelepeket is. A zuhanyfej apróságnak tűnik, mégis óriási a jelentősége a mindennapi komfort növelésében. A zuhanyfejek eltérő kialakítása, funkciói átgondolást igényelnek, mielőtt kiválasztja a legmegfelelőbbet. Webáruházunk több, mint 30 féle zuhanyfejet kínál, hogy mindenki megtalálja a számára legjobbat!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 3 690 Ft
Márka
Szín
Termékcsalád
Termék státusza
Szűrés és rendezés
24 termék
24 termék

Zuhanyfejek, zuhanyrózsák kiválasztásának szempontjai

  • a felhasználási cél meghatározása: a legtöbb esetben a zuhanyrózsa zuhanyozásra van használva, de van, ahol valamilyen tisztítási, lemosási feladatokra alkalmazzák, pl. hordó lemosás. Minden esetben más-már elvárásoknak kell megfelelni a zuhanyfejnek. Vásárlás előtt tudni kell, hol, milyen célra lesz használva.
  • milyen legyen rögzítés szempontjából? – fix, rögzített és mozgatható vagy kézbe vehető? A rögzítettek között igazán népszerűek manapság a fali vagy plafon rögzítést igénylő esőztető típusok.
  • milyen színű legyen, milyen anyagú?
  • a kívánt forma eldöntése
  • elvárt funkciók átgondolása

zuhanyfej

Zuhanyfejek anyaga és színe

A zuhanyfejek között manapság a fehér, fém és króm színek mellett az antik, a fekete és a színes modellek is egyre népszerűbbek. Anyagukat tekintve a rozsdamentes acél még mindig a legnépszerűbb, de más vízkőmentes anyagok is szóba jönnek. A rozsdamentes acélról nem fog lepattogni a festék és nem kell félni attól sem, hogy eltörik.

A zuhanyfej fejének belső anyaga sem mindegy, hiszen, ha nem jól átgondolt anyagtervezés, netán silány minőségű alapanyag felhasználás történt, nehéz tisztán tartani a zuhanyfejet. Az egyik legpraktikusabb, ha szilikon van a zuhanyrózsán, ezt könnyű tisztítani.

 

Kézi vagy beépített zuhanyfejek?

Zuhanyfej vásárlása előtt az első eldöntendő talán az, hogy kézi vagy beépített (rögzített) típust szeretne valaki. A rögzített típusok kötöttebbek, nem mozdíthatóak, épített zuhanyban előszeretettel használják őket. A kézi zuhanyfejek kisebbek, de a gégecsőnek köszönhetően rugalmasan, könnyen mozgathatóak.

 

Zuhanyfejek, zuhanyrózsák formája

Manapság kapható kerek, szögletes vagy akár henger alakú zuhanyfej is. Minden elképzeléshez van választási lehetőség. Fontos, hogy ez az aprócska berendezési tárgy kézre álljon és kényelmes fogást biztosítson, de ne legyen túl nehéz sem. Jól mutat, ha a fürdőszoba többi csaptelepével, szerelvényeivel színben, formában összhangban van.

 

Egyfunkciós vagy többfunkciós zuhanyfejek

Az alap zuhanyfejek általában egyfunkciósak, ami azt jelenti, hogy a meglévő lyukakon keresztül folyik belőlük a víz és nincs más „extrájuk”. A többfunkciósak ennél több módon is kényeztethetik használójukat. Van, amelyiknél állítani tudjuk a vízsugár erősségét és van, amelyiknél zuhanyozás közben egy gombbal le lehet állítani a víz folyását a csap elzárása nélkül. Amelyiknél a vízsugár erőssége állítható, általában a fej tekergetésével lehet egyik, másik helyzetbe állítani. Van amelyik egy pontba célzó erős vízsugarat képes így biztosítani, van amelyik lágyan eső, sűrű vízátfolyást biztosít. Minél több funkciója van a zuhanyfejnek, annál több az állítási lehetőség.

 

Légkeveréses zuhanyfejek

Manapság léteznek úgynevezett légkeveréses zuhanyfejek is, ezekkel hatékonyan lehet a vízfelhasználáson spórolni. Működési elvük szerint a vizet oxigénnel dúsítják fel, levegőt kevernek a vízhez, így hiába kevesebb víz folyik ki belőle, mégis igen erős a vízsugár, hiszen az átfolyó víz oxigénnel dúsított. Egy hagyományos zuhanyfejnél 9-10 liter víz folyik el percenként, míg egy légkeverésesnél kb. 6-7 liter.

 

Zuhanyfej választási tippek

  • a zuhanyfej akkor esztétikus, ha illeszkedik a fürdőszoba többi berendezéséhez, kiegészítőjéhez. A zuhanyzó egyéb szerelvényeihez illő színű és formájú zuhanyfejet válassza a legjobb összhatás eléréséhez!
  • aki hosszasan szereti engedni zuhanyozáskor a vizet, de közben takarékosan szeretne eljárni, válasszon kisebb fejet a nagyobb helyett, ezzel is csökkentheti a vízfelhasználást.
  • új zuhanyfeje akkor fog optimálisan működni, ha a zuhanycső is ép, nem lyukas, nem ereszti a vizet sehol. Ha szükséges, ezt is cserélje újra!
  • ha szereti a kényeztetést válasszon masszázs funkciós vagy állítható vízsugaras zuhanyfejet!
  • az intenzív vízfogyasztás visszaszorítható, ha szűkítő betétes vagy perlátoros zuhanyfejet használ

Zuhanyfejek a Profibarkácstól

A Profibarkácson szerelvényekkel is felszerelheti otthonát, műhelyét! Csaptelepek, zuhanyfejek, zuhanypanelek, lefolyók, tartozékok, alkatrészek egyaránt beszerezhetők kényelmesen, házhozszállítással.

Balletto, Viking, Freshhh, Fala zuhanyfejek és zuhanyszettek is rendelhetők, nagyszerű formákban, színekben, egy vagy többfunkciós kivitelben! Nem csak a manapság divatos fekete színben rendelheti meg a zuhanyfejet, de akár kék, narancs, zöld vagy lila színekben is. Aki bátor és mer színesen élni, igazán egyedivé, vidám hangulatúvá varázsolhatja velük zuhanyzóját!

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásánál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket!

 

Zuhanyfejjel kapcsolatos technikai kérdések

 

Mit jelent, ha a zuhanyfej légkeveréses?

Működési elvük szerint a vizet oxigénnel dúsítják fel, levegőt kevernek a vízhez, így hiába kevesebb víz folyik ki belőle, mégis igen erős a vízsugár, hiszen az átfolyó víz oxigénnel dúsított.

Milyen zuhanyfejet rendeljek üzembe, edénymosóba?

Többfunkciós típust javasolunk, amivel szükség esetén a vízsugár intenzitása változtatható.

A szilikonos rózsájú zuhanyfejeket nehéz tisztítani?

Nem, a szilikonos kivitel könnyen tisztán tartható.