WPC terasz- és padlóburkolat

Ki ne imádná azt a természetközeli érzést, amikor kilépünk egy fa lécekkel lerakott, fakerítéssel körbevett, monumentális gerendákon álló teraszra. Rögtön kiszakadunk a hétköznapokból és a nyugalom szigetén lévő erdő közepében érezzük magunkat, ahogy beszippantjuk a markáns fa illatot. Pedig két másodperce még a nappaliban voltunk. A természetes fa ápolása viszont enyhén szólva macerás. Ismerkedjünk meg a WPC terasz- és padlóburkolattal, mely egyszerre biztosítja az idilli érzést és a gondtalan karbantartást!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 290 Ft - 15 190 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
36 termék
36 termék

Mi az a WPC?

Wood-Plastic Composite, vagyis fa-műanyag kompozit.

Remekül hangzik, de egy idegen szó megfejtése után nyertünk egy újabbat. Mi az a kompozit?

A kompozit (másnéven társított anyag) olyan összetételű anyag, mely különböző szerkezetű alapanyagok kombinációjaként áll elő oly módon, hogy az alapanyagok hasznos tulajdonságait kiemeli, a kevésbé hasznosakat pedig elhagyja. Vagyis a kompozit tulajdonságai szükségszerűen jobbak, mint az alapanyagoké külön-külön. Az alapanyag lehet fém, ásvány, szinte bármi, a WPC esetében ugyebár fa és műanyag. Ezeket némi adalékanyag (ragasztó, stabilizátorok, színezékek) egészíti ki a végtermékké formálódás során.

wpc teraszburkolat

Mik a WPC teraszburkolat előnyei?

Ha létezik egyetlenegy szó, amit minden fa terasz tulajdonos hallani akar, akkor az az, hogy:

Karbantartásmentesség!

Nézzük mely tulajdonságok járulnak ehhez hozzá:

 • Kinézetre, akár a fa, így a természetközeliség érzete teljes mértékben megmarad.
 • Többé nem kell félnünk a kártevőktől, hiszen a rovarok számára nem ad otthont.
 • Vízálló, így a penésztől és a gombától sem kell tartanunk.
 • Soha nem kell festeni vagy egyéb módon kezelni, mint a természetes fát.
 • Tűzállósága igen magas (általában önoltó, B1 besorolású).
 • Telepítése rendkívül egyszerű, könnyen szét- és összeszerelhető, máshol újra lerakható, vagyis újrahasznosítható. (Környezetbarátságból jeles.)
 • Olyan kisebb bosszúságoktól is megszabadulunk, mint a szálkák.
 • Az adalékanyagok közt megjelenő UV-stabilizátor miatt nem fog fakulni sem.
 • A biztonságos használatot fokozza, hogy a kompozit abszolút csúszásmentes. (Ezt a tulajdonságot csak tovább erősítik a csempék mintázatában megfigyelhető barázdák.)
 • Rendkívül strapabíróra van tervezve, hiszen ki kell állnia a háztartásban előforduló egyéb kisebb-nagyobb erőpróbákat is. (Például nem horpad be vagy törik el, ha ráesik egy virágcserép.)
 • Már csak hab a tortán, hogy modern, igényes megjelenést kölcsönöz otthonunknak.
 • Az összes fenti tulajdonság szinergiája biztosítja talán a legfontosabb előnyt, a hosszú élettartamot.

Minden idő, amit egy természetes fa terasz gondozására kellene fordítanunk (rovarirtás és távoltartás, festés, megfáradt/korhadt fa elemek cseréje, különféle időszakos kezelő munkák vagy más kültéri tárgyak szálkátlanítása, és a többi) más, sokkal kellemesebb tevékenységekre is fordíthatjuk ezután.

 

Milyen WPC burkolati elemekről is van szó?

 • kültéri burkolólap
 • burkolócsempe
 • tartóhasáb
 • szegélyléc
 • belső rögzítő szögletvas
 • élzáró

Szerezze be mindet webshopunkban!

Terasz burkolásához hasznos eszközöket talál teraszépítő eszközeink közöt.

A WPC teraszburkolatok típusai - minta és szín

Ahhoz, hogy leginkább a stílusunkra tudjuk formálni a burkolni kívánt területet, válasszunk ki a hozzánk legközelebb álló színt és mintát. A kültéri burkolólapok általában egyszerű barázdált mintával rendelkeznek. A teraszburkolatok esetében viszont jelenleg két izgalmasabb minta is elérhető a kínálatunkban, a Samoa és a Palmyra. Míg az előbbi a klasszikus téglaberakást idézi, addig az utóbbit a pálmafa levelek ihlették. Mint minden, a területhez képest kis méretű geometriai formára, úgy ezekre is igaz, hogy egy összefüggő nagy felületet optikailag nagyítanak, így nem csak remekül öltöztetik, hanem meg is növelik a teret!

Egy ilyen helyiséget pedig kifejezetten élmény lesz berendezni, nézzen szét kerti bútoraink közt.

Hol alkalmazható a WPC anyag?

Ezek a termékek többnyire szilárd, tömör vagy üreges profilok, melyek leggyakrabban kültéri terasz- és padlóburkolatként, kerti padként, ablak- és ajtókeretekként, korlátként jelenhetnek meg otthonunkban. De akár fröccsöntött WPC dekorációt is találhatunk néha a boltok polcain.

Ha már terasz- és padlóburkolatról van szó, akkor viszont nem csak szigorúan a teraszt fedhetjük le WPC-vel, hanem akár a pergola padlóját vagy a medencét körülvevő kilépő területet is. Mivel vízálló anyagról van szó, ezért nagyon biztonságos választás a medence köré és a fokozott napsütésnek való kitétel sem tesz kárt benne. Jöhet hó, fagy, eső vagy tűző nap, a WPC állapota és megbízhatósága változatlan marad.

Gyakori kérédsek a wpc terasz- és padlóburkoló termékeink vásárlásakor

 

Milyen színben érhetők el a WPC elemek?

Bézs, barna, szürke, fekete árnyalatokban.

Milyen méretűek a burkolólapok?

A kínálatunkban elérhető kültéri burkolólapok 2,5x14x400, 2,5x14x300 vagy 2,5x14x280 centiméteresek, a terasz burkolócsempék pedig egységesen 2,3x30x30 centiméteresek.

Hogyan viszonyul ár/érték arányban más burkolatokhoz?

A leírásban részletesen felsorolt rengeteg előnyt a WPC-n kívül más burkolat egyszerre nem tudja biztosítani. A fa szinte állandó kezelésre szorul. A kő vagy a csempe amellett, hogy csúszásveszélyes, rendkívül fel tud forrósodni, illetve könnyen törik. A csupasz, durva beton nem nyújt igényes megjelenést. Így akár egy alacsonyabb vagy magasabb árkategóriájú burkolattal hasonlítjuk össze, a WPC által garantált minőség miatt ár/érték arányban mindig érdemes lesz számolni vele a végleges döntés előtt!