Vizsgáló tükör, felszedő szerszám

Vizsgáló tükör, felfedőszerszám számos műhelymunkánál nélkülözhetetlen darab, mivel gyakran adódnak olyan feladatok, ahol kezeinkkel nem férünk hozzá az adott területhez vagy szemeinkkel nem tudjuk megnézni mi a helyzet pontosan. Ilyenkor hasznos segítséget nyújtanak a különböző vizsgálótükrök, felfedő szerszámok, melyekből a Profibarkács webáruházban is bőven van választék. A műhelymunkákon túl épületgépészeti, szerelvényezési feladatoknál, autó-, motorjavítási munkáknál is bevethetőek, a mindennapi életben előforduló helyzetekről nem beszélve.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
590 Ft - 4 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
19 termék
19 termék

Vizsgáló tükör, felszedő szerszám funkciója

A vizsgáló tükör egy nyeles (legtöbbször teleszkópos) kéziszerszám, melynek funkciója, hogy láthatóvá teszi, másként fogalmazva felfedi a nehezen hozzáférhető, nem látható munkaterületeket.

Némely szerszámok többfunkciósak, akár vizsgálótükörként is használhatja nehezen hozzáférhető helyeken, de szükség szerint felszedő szerszámként vagy csavarkiszedő szerszámként is alkalmazhatóak.

A vizsgáló tükrök, felszedő szerszámok paraméterei

Ezeknél a kéziszerszámoknál nagyon fontos, hogy minőségi alapanyagokból és precíz gyártási folyamat mentén készüljenek el. Nem megengedhető, hogy használat közben kicsússzanak a kezünkből a silány anyagminőség miatt vagy a nem megfelelő markolat miatt. Ha a mágnesük nem elég erős, félúton leejthetjük a felszedett csavart velük, ami szintén nagyon bosszantó és időpazarló.

Fontos, hogy lehetőleg teleszkópos nyelű vizsgálótükröt válasszon, hiszen ezek tetszés szerint, megadott hosszúságú tartományban bővíthetőek az adott feladatnak megfelelően. Talán hihetetlennek tűnik, de egy 2-3 dm hosszú vizsgálótükör akár 7-10 dm hosszú felszedő szerszámmá is alakítható, mely akár 2-3 kg súlyú elgurult alkatrészt is képes megtartani, felszedni, kihúzni a nem megközelíthető helyekről.

 

Felszedő szerszámok ergonómiája

A felfedő szerszámokkal, vizsgálótükrökkel, csavarkiszedőkkel szembeni alapvető elvárás a komfortos fogás és csúszásmentes markolat. Ezt egyes gyártók úgynevezett klipszes markolattal oldják meg, ahol a szerszámot tartó kéz egy acél klipsszel is a szerszámhoz van rögzítve, biztos, hogy nem fog kicsúszni a kézből munka közben.

A csavarkiszedők markolata a legtöbb esetben csúszásmentes gumírozott markolat, mely a kényelmes fogáson túl biztos tartást, precíz munkát tesz lehetővé.

 

LED-es vizsgáló tükrök, LED-es felszedő szerszámok

Amikor nehezen megközelíthető résekben, csövekben, zárt terekben kell problémát keresni, hibát feltárni, ellenőrizni, a LED világításnak legalább olyan fontos szerepe van, mint a teleszkópos nyélnek vagy a csúszásmentes markolatnak. Egy beépített világítás célzottan a kérdéses területre tud világítani, felfedve a legapróbb részleteket.

 

Mágneses csavarkiszedők

Szakembereknek, hobbi autószerelőknek nem kell bemutatni, milyen hasznos szerszám a mágneses csavarkiszedő. Nemcsak a teleszkópos nyél segíti a megközelítését a kérdéses területnek, de a leesett csavart vagy egyéb fém alkatrészt is képes felszedni akár 3-4 kg-ig típustól függően. Mikor szűk, nehezen hozzáférhető helyen kell dolgozni, nem oldódik meg a probléma azzal, hogy sikerül felfedni mi a hiba. A leesett csavarnak, egyéb alkatrésznek a szűk helyről fel is kell jönnie, ilyen esetekben a mágneses csavarkiszedők hatékonysága verhetetlen.

Autószerelés vagy egyéb munkák során számos helyzet adódik, mikor a leesett csavart vagy leesett szerszámot nem tudjuk kézzel kiszedni, mert nem férünk oda. Ilyenkor a mágneses csavarkiszedők segítségére támaszkodhatunk, a fejük kialakítása lehetővé teszi, hogy szinte bárhová beférnek, miközben az erős mágnes több kg súlyú szerszámot vagy több darab csavart is képes „felhozni”, felszedni.

Vizsgálótükör

Vizsgáló tükör rendelés a Profibarkácsról

Webáruházunkban a Neo, Yato, Extol, Vorel vizsgáló tükröket, felfedő szerszámokat és mágneses csavarkiszedőket forgalmazzuk különböző választható paraméterekkel. Némely szerszám csak teleszkópos nyelű vizsgálótükör, míg mások ötvözik a LED-es vizsgálótükör, a mágneses csavarkiszedő és a teleszkópos nyél előnyeit egy szerszámban – ezt leggyakrabban a készletben vásárolható komplett szettek képesek biztosítani.

Már 1000 Ft környékén is rendelhet vizsgálótükröt vagy mágneses felszedőt, ha ettől több funkciót szeretne, profi felfedő-felszedő szerszámot, nagyjából 5000 Ft körül már a legprofibb eszközöket rendelheti meg.

A vizsgáló, felfedő eszközökön túl egyéb, ellenőrzési, jelölési célt szolgáló szerszámokat, eszközöket is beszerezhet, a pontozóktól elkezdve akár az endoszkópokig.

A Profibarkács webáruház elkötelezett a minőségi szerszámok iránt, a vásárlók elégedettsége és bizalma a sikerünk kulcsa. Nézzen körbe az újdonságok vagy az akciós termékek között és szerelje fel műhelyét, garázsát, kerti fészerét a szükséges eszközökkel, szerszámokkal, gépekkel kimagasló minőségben, megfizethető áron!

 

Gyakori kérdések felszedő szerszámok vásárlásával felmerülő kérdések

A vizsgálótükrök mágnesesek?

Némely szerszám mágneses felszedővé is alakítható, míg más szerszámok csak vizsgálótükörként (felfedő szerszámként) funckionálnak.

A felszedő szerszámok mágnese hány kg-ot bír?

Ez szerszámtól függ. Van, amelyik 1 kg, míg más felszedő szerszám akár 3-4 kg súlyt is képes felszedni, tartani.

A csavarkiszedők miből készülnek?

A legtöbb gyártó acélt és csúszásmentes gumi markolatot alkalmaz a felszedő szerszámokon.