Virágláda és dézsa

Virágláda és dézsa kínálatunkban a műanyag virágládáktól elkezdve a dézsákon át, a műrattan virágládákig, a fenyőfa virágládákig mindent megtalál, amit növényei és az esztétikus megjelenés otthonában megkövetel. A virágládák és dézsák akár a lakásban is használhatóak, de anyagtól függően kültéren is helytállnak, ahol az időjárási viszontagságokkal is meg kell birkózniuk. A Profibarkács a növénytermesztés és növénygondozás minden igényét lefedő termékkínálatából egy rendeléssel beszerezheti, amire csak szüksége lehet!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 990 Ft - 19 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
20 termék
20 termék

Virágláda és dézsa funkciója

A virágládák, virágtartók, dézsák funkciója nem merül ki a növény ültetésében. Akár beltéren, akár kültéren esztétikai funkciót is betöltenek, fontos szerepük van abban, hogy milyennek látjuk a helyiséget, a kertet, az adott teret. A virágládák és dézsák sokféle anyagból készülhetnek, leggyakrabban műanyagból, fából, kerámiából esetleg fémből gyártják ezeket.

A dézsák, virágládák 2 fő funkciója:

 • növények nevelése: a virágcserepek, virágládák lehetőséget biztosítanak a növények, virágok, dísznövények nevelésére. A virágládák, cserepek lehetővé teszik a talaj, a víz és a tápanyagok szabályozott alkalmazását, hiszen zárt teret biztosítanak a növény fejlődéséhez.
 • dekoráció: a virágládák, növény dézsák díszítőelemként is funkcionálnak, vonzhatják a tekintetet, ha figyelünk rá, hogy a környezethez, lakáshoz, adott térhez illeszkedő virágládát válasszunk növényeinknek!

Miért jó virágládában, dézsában tartani a növényt?

A növények ellenőrzött körülmények közötti nevelésén és az esztétikai funkción túl a virágládák, dézsák, cserepek, kaspók alkalmazása számos előnnyel jár, mint például:

 • kertészkedés lehetséges kis helyen: erkélyen, ablakban, teraszokon, lakásokon belül is lehetőséget teremtenek növények nevelésére, igény szerint akár zöldség palántákat is nevelhetünk viszonylag kis helyen, akár egy balkonon is.
 • mobilisok: a virágcserepek könnyen mozgathatóak, ha új helyen tartanánk a növényt, vagy a hideg elől vinnénk védett helyre. Kiültetett növényeknél ez nem lehetséges.
 • térelválasztóként is megállják a helyüket: a virágládákba, dézsákba ültetett növényekkel akár teret is lerekeszthetünk a kertben, ahol pihenésre, étkezésre lehetőség nyílik a kíváncsi tekintetek elől.
 • védett környezet: a virágládákban tartott növények esetében jobban ellenőrizhető a talaj minősége, az öntözővíz, védhetőek a túlzott esőtől vagy naptól.

Műanyag virágtartók, műrattan virágládák

A műanyag virágcserepek töretlen népszerűségnek örvendenek, hiszen kiválóan ellenállnak a környezeti hatásoknak. Az utóbbi években elterjedtek a műrattan virágcserepek, műrattan dézsák, műrattan virágládák, melyek szintén műanyagból készültek, de a természetes anyagokra hajaz megjelenésük, például rattan virágtartókra, bambusz, nád dézsákra.

Miért előnyösek a műanyag virágtartók?

 • könnyűek: a műanyag virágcserepek kis súlyúak, könnyű mozgatni, felemelni.
 • ellenállnak az időjárási és használati kihívásoknak: nem rohadnak, nem korrodálódnak, ezért a fém vagy fa virágtartóktól ellenállóbbak.
 • sokféle színben és kivitelben, stílusban kaphatóak: könnyen összehangolhatóak a belső vagy külső tér stílusával.
 • olcsóak: a műanyag virágtartók a legolcsóbbak. Persze, ha vastagabb, minőségi műanyag virágládát, műrattan virágkaspót vásárolunk, magasabb árral találkozunk, ugyanakkor hosszú évekig használható és esztétikus megjelenésű terméket kapunk.
 • tartósak
 • könnyen tisztíthatóak: a műanyagokat könnyen lemoshatjuk, nem igényelnek speciális karbantartást, például a fa virágládákkal ellentétben.
 • vízáteresztés: a minőségi virágtartóknál a gyártók figyelnek arra, hogy a feles víz elvezetése megoldott legyen, ne rothadjanak a növény gyökerei a túl vizes földben.

A fa virágládák, fa növény dézsák előnyei

Míg a műanyag virágládáknál elsősorban a praktikum emelhető ki, a fa virágládák elsődleges előnye az esztétikum a természetesség, a tökéletes beolvadás a környezetbe. Tartósságukhoz fontos, hogy jó minőségű anyagból készüljenek, lehetőleg kezelve, impregnálva legyenek és mi magunk is rendszeresen ápoljuk, kezeljük a fa virágládákat!

A fából készült virágtartó ládák előnyei:

 • esztétikus megjelenés: lehet rusztikus vagy elegáns, régies vagy modern, de mindenképpen természetes és hívogató megjelenést biztosítanak.
 • szellőzés: a fa virágcserepek jól szellőznek, a növény egészségesen fejlődhet.
 • hőszigetelés: a fa természetes módon hőszigetel, ez a gyökérzet számára melegebb, stabilabb hőmérsékletet biztosít.
 • stabilitás: nem olyan könnyűek, mint a műanyag cserepek, de pont ezért nehezebben borítja fel a szél, stabilabban állnak a helyükön.
 • környezetbarát anyag, biológiailag lebomló
 • egyedi méretek kialakítása is lehetséges fából

Virágládák és dézsák a Profibarkácstól

Vásárlóink számára mindig a legjobb minőséget garantáljuk, nincs ez másként a virágládák, dézsák kínáltában sem. A legnagyobb gyártók termékeiből választhat, a Rojaplast, KETER virágládáiból, növény dézsáiból a növényeihez és otthonához legjobban illő méretet, típust, kivitelt.

Rendelje meg házhozszállítással, és utánajárás helyett fordítsa idejét a növényei gondozására, a kertjére, a feltöltő pihenésre!

Egy minőségi virágláda hosszú évekig ellátja a funkcióját és dekoratív megjelenésével emeli a környezete szépségét. Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy a későbbiekben élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket!