Trambulin

Manapság már a trambulint kicsik és nagyok is használhatják, akár szabadidős tevékenységre, akár cardio edzéshez. Bármelyik verzió játszik, a sportolás mindig nagyon pozitív hatással van az egészségünkre. A trambulinoknál érdemes tudni, hogy több méretben is megtaláljuk őket, akár kisebb vagy nagyobb kertbe szánjuk vagy akár beltéri gyermek ugrálóasztalok is léteznek. Ma egyre elterjedtebb ez a fajta mozgás, hiszen az ugrálás nem csak egy remek élmény, de komoly sportteljesítmény is. Sokat segít a gyermek testi- lelki fejlődésénél, hiszen eközben gyakorolhatja a koordinációt, egyensúly érzéket, emellett pedig fejben is megdolgoztat mindenkit, mivel erőteljes koncentráció kell a mozdulatok elvégzése közben. Nagyon izületkímélő, így bárkinek ajánljuk, hiszen nincs kemény felületre való ütődés az ugrálások során.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
28 290 Ft - 248 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
12 termék
12 termék

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő trambulint?

Először is tudnunk kell, hogy milyen célra szeretnénk megvásárolni a trambulint, illetve azt is, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre. Fontos, hogy a trambulin 1 méteres körzetében semmi más ne legyen, hogy biztosan el tudjuk kerülni az esetleges sérüléseket. A gyerekeket sose hagyjuk egyedül ugrálni, még akkor sem, ha már magabiztosan használják a trambulint. Illetve ugráló vagy védőhálót mindenképp tegyetek fel, eleve a csomagnak vagy tartalmaznia kéne a hálót is, ha nincs benne, akkor mindenképp vegyetek hozzá. Összegezve, amire érdemes odafigyelni az a méret, stabilitás, a rugók minősége és száma illetve az ugrófelület minősége és nem utolsó sorban pedig a biztonsági lépések. Mi a Hecht eszközeit ajánljuk!

Ha kisgyermek számára szeretnénk a trambulint, akkor létezik 100-as ugráló, amit akár egy kisebb szobában is könnyen tudunk használni és lefárasztani a gyerekeket. Itt is mindig legyünk a gyerekek mellett, még hogyha a rúgók kialakítása során figyeltek a sérülés elkerülésére. Ezeket a kisebb trambulinokat egyébként összeszerelni is nagyon egyszerű. Lehetőleg elkülönülten, ne a kerti tó mellé állítsuk fel.

Ha már egy közepes vagyok nagyobb méretű trambulint szeretnék, ott mindenképp fontos, hogy védőhálóval legyen körbe kerítve, amit már fentebb említettünk is. A nagyobb méretű trambulinokhoz javasolt venni egy létrát is, amivel könnyen fel tudunk mászni, illetve még egy ponyva is javasolt, hogy zordabb időjárásban is védeni tudjuk ezt a fantasztikus sportalkalmatosságot. A szabadtéri ugrálásnak egyébként számtalan jótékony hatása van, említettünk már párat, de engedjétek meg, hogy tovább motiváljunk titeket a trambulin vásárlásához. Intenzíven fejleszti az állóképességünket, erősíti a lábat, illetve változatosabb és összetettebb feladatokat is meg tudunk tanulni ezen az eszközön.

Abban az esetben, amikor már nem csak a szórakozás a fókusz, hanem esetleg cardio edzéshez szeretnénk használni a trambulint, akkor léteznek fitness trambulinok is. Ezeknek a trambulinoknak a rugói biztosítják, hogy valóban a lehető legjobb formádat tudd kihozni. Nagyon jó zsírégető, szépíti az alakot, csípő és térd kímélő illetve szintén nagyon jó állóképesség növelő eszköz (erősíti a tüdőt és a szívet is).

 

Milyen méretben találhatunk meg a trambulint? 

A legkeresettebb méretek általában a 400 cm, 305 cm illetve a 240 cm átmérővel rendelkező trambulinok, amiknél le kell vonni ugye a rugók helyét a méretezésnél. Azt szokták mondani, hogy minél nagyobb a trambulin, annál nagyobb a szórakozás is a trambulinon. Viszont a 240 cm-nél kisebb trambulinokat felnőtteknek már nem alkalmas.

Érdekes, hogy a trambulinok nem csak kerek alakban kaphatóak, hanem léteznek szögletes verziók is. Illetve találkozhatunk akár földbe beépített trambulinokkal is, mint például egy beépített medence. Ismét hangsúlyoznánk a méret kiválasztásánál, hogy vegyük figyelembe a környezetet, hogy valóban biztonságosan tudjuk majd használni a trambulint.

Említettük, hogy melyek a legkeresettebb méretek, viszont a piacon jelenleg 90-460 cm átmérőjű trambulinok közül tudunk válogatni. Ha esetleg nincs akkora helyünk kint az udvarban, akkor beltérre a körübelül 140 cm-ig szoktuk javasolni a trambulint.

 

Milyen magas legyen a trambulin védőháló?

A megfelelő védőhálónak legalább 3 m magasságúnak kell lennie, mert akár 2 m magasságra is tudunk ugrani, ezért magasabbnak kell lennie, hogy valóban teljesítse a háló a célját.

 

Mit tegyünk a trambulinnal kedvezőtlen időjárás esetén?

Mindenképp szerezzünk be egy védőponyvát a trambulinra. A védőponyva nyáron segít az esőben, tavasszal és ősszel pedig megvédi az időjárás viszontagságaitól a trambulint. Télen erősen javasolt és szükséges is a trambulint behelyezni védett részre, viszont elég valóban csak a téli hónapokban, amikor már hó és fagy is van.

 

A trambulin tisztítása és karbantartása

Fontos, hogy megfelelően tisztítsuk a trambulint mivel a szakszerűtlen tisztítás felszíni károsodásához vezethet. Soha nem szabad agresszív tisztítószereket használni illetve ne használjunk éles, fém tisztítóeszközöket. Bőven elegendő, ha tiszta vízzel lemossuk és áttöröljük a trambulint. Minden használat előtt ellenőrizzük a trambulint nincsenek-e rajta látható sérülések. Különösen ügyeljetek az ugrófelület és a védőháló épségére.