Szélvédő kivágó

Mindenki hallott már élete során a szélvédőkről, akinek autója van az legalábbis mindenképpen. Időnként érhetik olyan sérülések, amik akadályozzák a megfelelő kilátást. Ilyen esetekben jó, ha lapul a garázsodban egy szélvédő kivágó készlet.

Ezek a készletek speciálisan úgy vannak kialakítva, hogy segítsenek a szélvédők biztonságos eltávolításában és cseréjében. Nézzük meg a főbb típusokat és elemeket, amelyek egy ilyen készletben megtalálhatók.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
12 690 Ft - 21 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
2 termék
2 termék

Szélvédő kivágó szerszámok

Az autószerelők között nem számít új dolognak,nem új dolog ha valaki olyan eszközök beszerzésén gondolkodik, mint például a klip eltávolító, tömítő vágó vagy panel kés. Ezek a szerszámok sok más kellékkel együtt készletben megtalálhatóak a Profibarkács kínálatában, ami azért is praktikus a felhasználó számára, mert egyben tudja kezelni az összes szükséges szerszámot a jármű szélvédők vágásának folyamatánál. Praktikusan lehet tárolni az eszközöket a készletbe beletartozó doboz szerszámoknak kialakított részeiben.

A Proline szélvédő kiszerelő szett minőségi, de pénztárca-barát termék is egyben, előnyei közé tartozik többek között:

 

 • Hogy a készlet tartalmaz minden olyan szerszámot, ami a szélvédők vágásához szükséges.
 • A lemezmegmunkáló kötél, kötélfogantyúk, kötélhúzó szerszám, klip eltávolító, panel kés, tömítő vágó kés anyaga időtálló, a vásárlónak elég egyszer megvásárolnia a szerszámokat, és rendeltetésszerű használat mellett évekig jó minőségű marad.
 • 1 év garancia jár a termékre.

 

A Lengyel Profix vállalat kiváló minőségű munkaruházatot, kéziszerszámot és szerszámgépeket gyárt, értékesítési hálózatának köszönhetően a termékeinek beszerzése könnyű és gyors folyamat.

 

Szélvédő kivágó szerszámok gyártói

 A fent említett márkán kívül a Neo és Yato készletei is elérhetőek a weboldalon, ezek a készletek hasonlóan erős és nagy teherbírású anyagokból készülnek. A szerszámok markolata stabil érzetet ad, pontosan lehet velük dolgozni. A készletek 7 db-osak, az összeállításban minden szerszám megtalálható, ami a kivágáshoz szükséges. Ár és érték alapján a Yato szélvédő kiszerelő szett a legjobb választás. A Neo készlet pedig azok számára kedvezőbb, akik profi szakemberekként végzik ezt a munkát.

 

Külön megvásárolható szélvédő kivágó szerszámok

A Yato gyártásában készletünkben megtalálható a 235mm-es ablaktörlőkar lehúzó és az állítható ablaktörlő lehúzó, ezek önmagukbanban véve is nagyon hatékony szerszámok, szerelőknek is és járműtulajdonosoknak is ajánljuk. Ezen kívül a Neo forgalmaz hasonló kelléket az ablaktörlő kar lehúzó eszközöket tekintve. Továbbá szintén a Yato kínál egy darabban megvásárolható szélvédő kivágó kést, valamint tömítéslehúzót és tartalékpengéket. Ha valaki a készlet mellett dönt, érdemes tartalék eszközöket is venni a váratlan helyzetek biztos megoldásának érdekében.

 

Yato tartalékpengék szélvédőkivágó késhez

 

Fontos, hogy szó essen a felszerelhető pengékről is, mert ha szakemberként fontos, hogy minőségi és eredményes legyen az elvégzett feladat, jelen esetben a szélvédők eltávolítása, szükséges hogy eszközökből ne szenvedjünk hiányt. A Tartalékpengék hasznosak, mert:

 

 • egy csomagban három darab penge elegendő ahhoz, hogy bármikor könnyedén megoldjuk a cserét.
 • A Pengék rendkívül edzett anyagból készültek el.
 • Visszaküldési jog áll rendelkezésre a vásárló számára

 

Van-e a szélvédő kivágó késnek alternatívája?

 

A szélvédő kivágó kések és az egyéb szükséges tartozékok általában speciális kialakításúak, ezért csak a professzionálisan erre tervezett kellékekkel lehet elvégezni a feladatot megfelelően. A vásárló számára alternatívát kínál a készletben vagy az önállóan összeállított termékek kínálata. Bizonyos eszközök csak a gyártók által összeállított felszerelésekben találhatóak meg, azonban néhány szélvédő kivágó szerszám a fent leírtak alapján külön is megvásárolható.

 

A szélvédő kivágó szerszámokkal megfelelő használat mellett bármikor könnyedén kezelheti a gépjárművek szélvédőjét és eltávolításukat. Ez bizonyos helyzetekben elengedhetetlenül szükségszerűvé válik, mert adódhatnak olyan váratlan szituációk, melyekben könnyedén megsérülhet az autó szélvédője, betörhet, megrepedezhet az ablak, ezáltal akár veszélyeztetve is a gépjármű használatát. Ilyenkor az eljárás aszerint halad, hogy elsőként eltávolítjuk a megrongálódott szélvédőt, amihez a szélvédőkivágó szerszám ad hozzáférhetőséget. Amennyiben rendelkezésre áll a készlet összes darabja, akkor minden felmerülő kérdésre hatékony választ tudunk adni szélvédők kivágása során.

Alapvetően két fő típusba sorolhatóak, kézi és elektromos szélvédőkivágókkal találkozhatunk a piacon. Kézin belül megkülönböztetünk vezető nélküli késeket és kötélrendszeres kivágókat. Az elektromos fajtán belül találkozhatsz motoros késekkel vagy huzalos kivágókkal. Mi jelenleg a kézi erővel működtethető típusokat forgalmazzuk.

Mikor van rá szükségünk?

Leggyakrabban akkor van rá szükségünk, ha valamilyen okból szélvédőt kell cserélnünk. Ez lehet

 • Egy sérülés miatt, ha törés vagy repedés keletkezik és a kár javíthatatlan (pl: kavicsfelverődés, baleset)
 • Súlyos karcolások miatt, mikor a felület már olyan mértékben karcolódott, hogy az rontja a kilátást és rontja az autó esztétikai megjelenését is
 • A ragasztó- vagy tömítőanyag meghibásodása miatt, ha a ragasztó már annyira elöregedik, hogy az vízszivárgáshoz vezethet
 • Ha nem megfelelően van rögzítve és kellemetlen zajokat, rezgéseket okoz
  Ezeken kívül használatos lehet restaurációs munkáknál, mint egy régi autó felújítása, karosszériajavításnál a könnyebb hozzáférhetőség biztosítására vagy átalakításoknál.

Többféle típusban kaphatóak, amelyekhez különböző eszközökre és technikákra van szükséged. A leggyakoribb típusok:

 •  Kézi szélvédőkivágók
  o Vezető nélküli kések: Egyszerű eszközök, a ragasztót egy pengét manuálisan mozgatva kell átvágni, könnyen használható, nem igényel elektromos áramot, viszont idő- és energiaigényes
  o Kötélrendszeres kivágók: Egy huzalt vagy kötelet vezetnek át a ragasztón és azt kézzel vagy egy speciális eszközzel mozgatva vágják át, jól irányítható, főleg szűk helyeken, a biztonságos használat érdekében tapasztalatot igényel
 • Elektromos szélvédőkivágók
  o Motoros kések: Egy elektromos motor mozgatja a pengét, ami így nagy sebességgel vágja át a ragasztót. Gyors és hatékony módszer, ellenben drágább is
  o Huzalos kivágók: Huzalt használó elektromos eszköz, a motoroshoz hasonlóan gyors és hatékony, kevés fizikai munkát igényel
 • Pneumatikus szélvédőkivágók: Sűrített levegővel működő eszközök, nagyon gyorsan és precízen lehet használni. Használatához szükséges egy kompresszor, emiatt nem könnyű mozgatni
 • Speciális készletek (Vezetősínes): Vezetősínt használ a pontos vágáshoz, ami biztosítja az irányítást. Minimalizálja a karosszéria sérülésének előfordulását, használata komplex, amiatt drágább is.
 • Kombinált készletek: Több különböző eszközt tartalmaznak, lehetővé téve, hogy a felhasználó a legmegfelelőbb eszközt használhassa. Sokoldalú, többféle helyzetben alkalmazható, viszont a több alkatrész miatt nagyobb helyet foglal.

Legnépszerűbbek a kézi huzalos, elektromos motoros és a pneumatikus készletek. Választásnál érdemes figyelembe venni a munka jellegét, rendelkezésre álló erőforrásokat és költségvetést.

Lássuk általában milyen elemeket tartalmaz egy szett:

 • Vágókések (különböző méretű és formájú pengék, hogy univerzálisan tudd használni bármilyen szélvédőhöz vagy járműhöz)
 • Kötelek, huzalok (Erős, ellenálló anyagból készültek, amik elég erősek ahhoz, hogy átvágják a szélvédő ragasztóját)
 • Kötélhúzó szerszám
 • Fogók, markolatok (Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően kényelmes és biztonságos fogást biztosít a vágás során)
 • Munkavédelmi eszközök (Például kesztyűk, szemüvegek)
 • További kiegészítők: Pótalkatrészek, ragasztó eltávolítók

Hogyan használjuk?

 • Munkaterület előkészítése: A szélvédő körüli területet tisztítsuk meg, az ablaktörlőket, visszapillantó tükröket és egyéb akadályokat távolítsuk el. A belső kárpitot pedig takarjuk be, hogy megóvjuk a sérülésektől
 • Mindig kövessük a gyártó utasításait használat közben és viseljünk védőfelszerelést
 • Győződjünk meg róla, hogy minden szükséges eszközünk megvan hozzá (vágókés, huzal vagy kötél, markolat, ragasztó eltávolító eszközök, új szélvédő és ragasztóanyag, tapadókorongok)
 • Válasszuk ki a megfelelő eszközt a ragasztó vágásához.
 • A kiválasztott huzalt vagy kötelet egy átfúrt lyukon vagy a szélvédő széle mentén vezessük át úgy, hogy mindkét vége hozzáférhető legyen, végeit rögzítsük a markolathoz, majd fűrészelő mozdulatokkal kezdjük meg a vágási folyamatot. Ügyeljünk rá, hogy a huzal feszes legyen, de nem túl szoros
 • Vágást követően óvatosan távolítsuk el a szélvédőt a keretéből a tapadókorongok segítségével
 • A karosszérián maradt ragasztóanyagot távolítsuk el pl egy kaparó segítségével. De vannak speciálisan erre kialakított ragasztó eltávolító eszközök is
 • Tisztítsuk meg a ragasztási felületet, majd egyenletesen oszlassuk el az új ragasztót a szélvédő keretén
 • Helyezzük be az új szélvédőt és óvatosan nyomjuk be a ragasztó megfelelő tapadásához
 • Figyelmesen dolgozzunk, hogy elkerüljük a szélvédő törését vagy a karosszéria sérülését
 • Bizonyosodjunk meg a megfelelő rögzítésről és hogy nem maradtak rések. Hagyjunk időt a száradásra (általában néhány óra vagy egy nap elegendő)
 • Ellenőrizzük a belső teret nincs-e valahol ragasztómaradvány
 • Szereljük vissza az eltávolított elemeket (ablaktörlő, visszapillantó tükör, stb)

Ha szetted nem tartalmaz minden szükséges eszközt külön is beszerezheted őket. Legyen szó tartalék pengéről, tömítés lehúzóról vagy akár egy új szélvédővágó késről nálunk mindent megtalálsz egy helyen. Kínálatunkban megtalálhatod a Yato, Neo és a Proline szettjeit. A nevükre kattintva pedig megismerheted az adott márkát és nálunk forgalmazott egyéb termékeiket is. Mindhárom márka készletei erős, nagy teherbírású anyagokból készültek. Rendeltetésszerű használat mellett évekig megbízható minőségű marad.

A szélvédőkivágó készletek használata speciális szakértelmet és odafigyelést igényel ezért, ha nem vagy biztos a dolgodban, érdemes szakemberre bízni a munkát. A Profibarkács kínálatában egyéb karosszériás eszközt is megtalálsz széleskörben.