Kategóriák
  Szűrés
  Ár
  4 990 Ft - 6 490 Ft
  Termék státusza
  Kategóriák
  Hírlevél
  TOP termékek
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Fizetési megoldás
  Vásárlóink mondták

  Termékajánló

  Szalagfűrészlap


  Szalagfűrészlap vásárlás a Profibarkács webáruházban

   

  Ebben a kategóriában a szalagfűrészgépek elengedhetetlen tartozékait találhatod meg. Válogass kedvedre webáruházunk kedvező szalagfűrészlap árai közül: több méret és típus közül is választhatsz!


  Sorrend:

  Debreceni bolti készlet:
  2 db
  Debreceni bolti készlet:
  0 db

  Sorrend:

  A legtöbb esetben a szalagfűrészlapok (más néven fűrészszalagok) fához használatos eszközök, de típustól függően más fahelyettesítő anyagok, műanyag, laminált lapok, illetve puha és keményfémek fűrészelésére is alkalmasak. A legfontosabb dolog, amit tudnod kell ebben a témában, az értelemszerűen a szalagfűrészlap cseréje, beállítása, és ellenőrzése, hogy a szalagfűrészgéppel biztonságosan tudjál vágni.

  1. Mindenek előtt áramtalanítanod kell magát a szalagfűrészt. Ezek után ki kell nyitnod a védőburkolatát, hogy szabadon hozzáférhess a szalagvezető tárcsákhoz. Az általad megvásárolt szalagfűrészlapot csakis ezután helyezheted fel a gépre úgy, hogy a kiterpesztett fűrészfogak lelógjanak a bandázsról. A fűrészszalagot a felső tárcsa megemelésével tudod majd megfeszíteni.

  2. Ahogy megvagy ezekkel a kezdő lépésekkel, ellenőrizned kell még a szalag helyes futását. Ezt a felső tárcsa tengelyének a billentésével tudod megtenni, amit egy csavarorsóval mozgathatsz függőleges irányban, hogy beállíthasd a fűrészszalag megfelelő futását. Ezt követően ismét ellenőrizd a gép megfelelő működését, de most szabad kézzel meghajtva.
  3. Zárd vissza a szalagfűrész védőburkolatát, és állítsd be a támasztó berendezést a szalagfűrészlap mögé 0.5 mm-re. Ahogy ez megvan, helyezd be a keményfa betétet az asztallapba, és a szalag két oldalához képest szintén 0.5 mm-re állítsd az oldalvezetőket (ezeket géptől függően az asztallap felett vagy alatt találhatod meg).

  4. Amire még figyelned kell, az a vágási magasság beállítása: ez 20 mm-re kell, hogy legyen a megmunkálandó anyag felett. Ha ezzel megvagy, akkor helyezz védőlemezt, illetve védőburkolatot a fűrészszalag annak a részére, ami nem vesz részt a vágásban.

  5. Utolsó lépésként próbaindítással, és persze próbavágással ellenőrizd, hogy mindent sikerült-e jól beállítanod. Ha szükséged van rá, akkor szögvonalzót vagy vezetővonalzót is beállíthatsz a vágáshoz.

   

  Mindehhez persze az sem árt, ha tisztában vagy egy szalagfűrészgép felépítésével, ami a következő részekből áll össze:

  1. Felső tárcsa burkolattal
  2. A fűrészlap vezetéséhez szolgáló rögzítő
  3. Feszítőkerék a felső tárcsához
  4. Fűrészszalagot védő burkolat
  5. Fűrészszalag vezetők
  6. Vezetővonalzó
  7. Kapcsoló
  8. Fabetét
  9. Gépasztal
  10. Elszívó burkolat
  11. Alsó tárcsa burkolattal
  12. Gépállvány

  A szalagfűrészlap élezése is egy fontos kérdés a géped karbantartásához, itt azonban fontos kiemelni, hogy ezzel nem érdemes otthon saját kezűleg próbálkoznod. Már csak azért is érdemes szakemberhez fordulnod, mert fűrészszalagok élezését egy kifejezetten erre a célra kialakított élezőgépen végzik, így más eszközökkel nem igazán tudnál eredményes munkát végezni.

  Fontos még, hogy szalagfűrészlapok használatánál különösen ügyelj a biztonságra, ezért csakis védőkesztyűvel és védőszemüveggel láss neki a munkának!