Szalagfűrészlap

Szalagfűrészlap vásárlás a Profibarkács webáruházban

 

Ebben a kategóriában a szalagfűrészgépek elengedhetetlen tartozékait találhatod meg. Válogass kedvedre webáruházunk kedvező szalagfűrészlap árai közül: több méret és típus közül is választhatsz!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
1 termék
1 termék

A legtöbb esetben a szalagfűrészlapok (más néven fűrészszalagok) fához használatos eszközök, de típustól függően más fahelyettesítő anyagok, műanyag, laminált lapok, illetve puha és keményfémek fűrészelésére is alkalmasak. A legfontosabb dolog, amit tudnod kell ebben a témában, az értelemszerűen a szalagfűrészlap cseréje, beállítása, és ellenőrzése, hogy a szalagfűrészgéppel biztonságosan tudjál vágni.

 1. Mindenek előtt áramtalanítanod kell magát a szalagfűrészt. Ezek után ki kell nyitnod a védőburkolatát, hogy szabadon hozzáférhess a szalagvezető tárcsákhoz. Az általad megvásárolt szalagfűrészlapot csakis ezután helyezheted fel a gépre úgy, hogy a kiterpesztett fűrészfogak lelógjanak a bandázsról. A fűrészszalagot a felső tárcsa megemelésével tudod majd megfeszíteni.

 2. Ahogy megvagy ezekkel a kezdő lépésekkel, ellenőrizned kell még a szalag helyes futását. Ezt a felső tárcsa tengelyének a billentésével tudod megtenni, amit egy csavarorsóval mozgathatsz függőleges irányban, hogy beállíthasd a fűrészszalag megfelelő futását. Ezt követően ismét ellenőrizd a gép megfelelő működését, de most szabad kézzel meghajtva.
 3. Zárd vissza a szalagfűrész védőburkolatát, és állítsd be a támasztó berendezést a szalagfűrészlap mögé 0.5 mm-re. Ahogy ez megvan, helyezd be a keményfa betétet az asztallapba, és a szalag két oldalához képest szintén 0.5 mm-re állítsd az oldalvezetőket (ezeket géptől függően az asztallap felett vagy alatt találhatod meg).

 4. Amire még figyelned kell, az a vágási magasság beállítása: ez 20 mm-re kell, hogy legyen a megmunkálandó anyag felett. Ha ezzel megvagy, akkor helyezz védőlemezt, illetve védőburkolatot a fűrészszalag annak a részére, ami nem vesz részt a vágásban.

 5. Utolsó lépésként próbaindítással, és persze próbavágással ellenőrizd, hogy mindent sikerült-e jól beállítanod. Ha szükséged van rá, akkor szögvonalzót vagy vezetővonalzót is beállíthatsz a vágáshoz.

 

Mindehhez persze az sem árt, ha tisztában vagy egy szalagfűrészgép felépítésével, ami a következő részekből áll össze:

 1. Felső tárcsa burkolattal
 2. A fűrészlap vezetéséhez szolgáló rögzítő
 3. Feszítőkerék a felső tárcsához
 4. Fűrészszalagot védő burkolat
 5. Fűrészszalag vezetők
 6. Vezetővonalzó
 7. Kapcsoló
 8. Fabetét
 9. Gépasztal
 10. Elszívó burkolat
 11. Alsó tárcsa burkolattal
 12. Gépállvány

A szalagfűrészlap élezése is egy fontos kérdés a géped karbantartásához, itt azonban fontos kiemelni, hogy ezzel nem érdemes otthon saját kezűleg próbálkoznod. Már csak azért is érdemes szakemberhez fordulnod, mert fűrészszalagok élezését egy kifejezetten erre a célra kialakított élezőgépen végzik, így más eszközökkel nem igazán tudnál eredményes munkát végezni.

Fontos még, hogy szalagfűrészlapok használatánál különösen ügyelj a biztonságra, ezért csakis védőkesztyűvel és védőszemüveggel láss neki a munkának!