Serpenyő
Ahogyan többféle edényre és háztartási gépekre, egy jól átgondolt háztartásban serpenyőkre is szükséged lesz. Ma már a kínálat olyan sokszínű, hogy érdemes tájékozódni az egyes serpenyők funkcióiról, mikor melyik lenne ideálisabb a számunkra.
Melyik serpenyő mire való?
„Paella” sütőtálak:
Bár számtalan egytálétel készítésére alkalmas, eredetileg a spanyol nemzeti rizses egytálétel, a paella készül benne. Bár a hozzávalókon a spanyol konyha kedvelői rendre összekapnak, mint mi a lecsón, abban nagy az egyetértés, hogy ebben a speciális serpenyőben készülhet el az igazi verzió - más serpenyők alkalmatlanok erre a feladatra.
Természetesen többféle húsétel és zöldségféle elkészítésére is alkalmas, számos ételt elkészíthetünk egy ilyen serpenyő segítségével.
Anyaga: polírozott acél, zománcozott vas
Mérete: 27 cm átmérőtől 91cm-ig többféle méretben elérhető webáruházunkban
Vátozatok: Kétfülű, négy fülű és nyeles serpenyőt is forgalmazzuk.
Használható: gázüzemű és elektromos tűzhelyen is, kerámialapos és indukciós főzőlapon is – ez mindig az adott serpenyő anyagától függ, érdemes a használati útmutató ajánlását követni!
Öntöttvas grill serpenyő:
A nyári grillezések hasznos kiegészítője lehet. Ha te is szeretsz az első langyosabb estétől a kora őszi hűvösebb időkig bezárólag sütögetni a kertben a barátokkal, családdal, egy ilyen serpenyőre mindenképpen szükséged van!
Méretéből kifolyólag többféle hús és zöldség fér rá, az elkészíthető ételeknek csak a fantáziátok szab határt! Ha szalonnát is sütnétek és jobban esik a kenyeret megpirítani előtte, erre a célra is kiválóan alkalmas.
24X24-es méretű
Szabad tűzön is bátran használható – azonban óvatosan bánj a fa nyéllel, nem szereti a tüzet.
Wok serpenyő:
Kínai egytálételeken kívül ebben is számtalan egytálétel, húsféle, zöldség, tésztaféle készülhet el. Kerámia bevonata tapadásmentességet biztosít számunkra, teljesen teflon- és szilikonmentes. A teflonnal ellentétben magas hőfokon sincsen károsanyag kibocsátása, a bevonat pedig nem válik el az edény falától.
Rozsdamentes acél anyagú wok serpenyőink magas minőségű Ceratec kerámia bevonattal kapható. Háromrétegű talp kialakítása miatt bármely tűzhelyhez használható.
Átmérője: 20cm-28cm-ig kapható
Serpenyő:
A hagyományos magyar konyhából ismert serpenyőink többféle kivitelben kaphatóak a webáruházunkba. Ebben a tojásrántottától kezdve számtalan húsételt, bundás kenyéret, zöldséget stb. elkészíthetünk.
Anyaguktól függően különféle típusú tűzhelyekhez ajánlja a gyártó – a legtöbb az összesen használható ma már, azonban érdemes tájékozódni vásárlás előtt a biztonság kedvéért.
A termékleírás tartalmazza a tűzhely-ajánlást is.
Sütőtál:
Zománcozott sütőtálaink leginkább hússzeletek, zöldségek sütésére alkalmasak.
Átmérője: 26-66cm
Szeletsütő:
Tetővel rendelkező szeletsütőink minden típusú tűzhelyen használhatók, rozsdamentes acél bevonatúak és 28,5cm átmérővel rendelkeznek.
Natúr hússzeletek, rántott hús, zöldségek elkészítésére alkalmasak.
Palacsintasütő:
Egy jó palacsintát csak egy valamirevaló palacsintasütőben tudsz elkészíteni!
Kínálatunkban a legjobb minőségű darabok közül válogathatsz.
Tapadásmentes bevonattal ellátott alumínium (26cm) és öntöttvasból készült (20cm) serpenyőink többféle méretű palacsinta elkészítését teszik számodra lehetővé.
Amit a különféle serpenyő bevonatokról tudni érdemes
- Rozsdamentes acél: biztonságos és könnyen tisztítható bevonat, a használati útmutatónak megfelelő főzőlapokhoz használható; jellemzően gáz-, elektromos-, kerámialapos- és indukciós tűzhelyen is, bár ez utóbbi kettőnél lehetnek eltérések, ezért mindig olvasd el a termék használati útmutatóját, vagy kérd munkatársaink segítségét.
- Alumínium bevonat: anyagánál fogva könnyű, így a főzést jelentősen megkönnyítheti számunkra. Ellenállósága, könnyű tisztíthatósága sem elhanyagolható szempont a megfelelő készlet kiválasztásánál.
- Zománcbevonat: dekoratív megjelenésén felül előnye, hogy nem bocsát ki károsanyagot főzés közben, egyenletesen tartja a hőt, azonban könnyebben leéghet az étel bennük, mint újabb társaikban – ettől függetlenül szinte minden háztartásban fellelhető.
A a serpenyők tisztíthatósága
Mindhárom anyagú edénynél fontos odafigyelni a karcolódásra, emiatt nem ajánlatos a súrolószerek és a dörzsfelületű szivacsok használata!
Semleges folyékony mosogatószerrel lehet tisztítani, fontos a rongy/szivacs anyaga, hogy elkerüld a súrlódást.
Tipp: Minél hamarabb mosogatod el, annál könnyebb dolgod lesz és elkerülheted, hogy ráragadjanak a makacs szennyeződések.
Figyelem!
Érdemes fa, műanyag, vagy szilikon eszközöket használni a főzés során, a fém eszközök megsérthetik a serpenyő felületét!
Kínálatunkban a PAELLA, PERFECT HOME, FISKARS, YATO, LUND gasztro termékei közül válogathatsz a legkülönfélébb típusokból!
Gyakori kérdések serpenyőkkel kapcsolatban
Hogyan válasszak serpenyőt?
Mivel a különféle ételekhez más és más serpenyő szükséges, tudnod kell elsősorban, milyen ételt szeretnél vele készíteni. Biztosan többféle típusra lesz szükséged, ha gyakran és változatosan sütsz. Vedd figyelembe a tűzhelyed típusát is. Gázos, kerámia, vagy indukciós tűzhelyen más-más serpennyőket érdemes bevetned.
Bármilyen eszközzel keverhetek ezekben?
Érdemes fa, műanyag, vagy szilikon eszközöket használni a főzés során, a fém eszközök megsérthetik a serpenyő felületét!
A repenyőmet használhatom bármilyen tűzhelyen?
Általában edénykészleteink gáz-, elektromos-, kerámialapos- vagy indukciós tűzhelyen is használhatóak, azonban érdemes ellenőrizni a használati útmutatóban leírtakat is, mert lehetnek kivételek.