Ipari porszívó, takarítógép tartozék

Takarítógép, porszívógép tartozék a legjobb áron. A Profibarkács.hu kínálatában szereplő porszívógépekhez és takarítógépekhez számos kiegészítőt és tartozékot talál, amelyekkel egyrészt tisztító berendezése hatékonyságát növelheti, másrészt pedig kitolhatja berendezése élettartamát. Szűrők, porszívócsövek, porzsákok, porszívófejek.

PORSZÍVÓGÉP, TAKARÍTÓGÉP TARTOZÉK

A Profibarkács.hu kínálatában szereplő porszívógépekhez és takarítógépekhez számos kiegészítőt és tartozékot talál, amelyekkel egyrészt tisztító berendezése hatékonyságát növelheti, másrészt pedig kitolhatja berendezése élettartamát.

A kínálatunkban szereplő tartozékok az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

 • szűrők
 • porszívócsövek
 • porzsákok
 • porszívófejek

A szűrők

A szűrők gyakori tisztítása és adott esetben cseréje elengedhetetlen a tisztító berendezésünk hatékony működésének a fenntartásához és a porszívónk élettartamának a megnöveléséhez. A kínálatunkban szereplő szűrők nagyon egyszerűen és gyorsan tisztíthatóak és magas minőségüknek köszönhetően strapabíróak. Külön ki kell emelni a HEPA jelzéssel ellátott termékeinket. A HEPA egy angol kifejezés, a high-efficiency particulate arrestance rövidítése, amely magyarul magas hatékonyságú részecske szűrést jelent. A szabvány szerint a HEPA szűrőknek a 0,3 mikronos részecskék 99,97%-át el kell távolítaniuk a levegőből, amely szemléletesebben azt jelenti, hogy 10.000 részecskéből csak 3 haladhat tovább. Korábban a HEPA szűrős légtisztítókat laboratóriumokban, vagy egészségügyi intézményekben használták, de mivel a folyamatos kutatások azt mutatják, hogy a rossz beltéri levegőminőség egészségügyi kockázatot jelent, ezek a készülékek teret nyerhetnek a közösségi helyeken is. Azok a szűrők kapják a HEPA minősítést, amelyek három különböző módszer kombinációjával gyűjtik és távolítják el a port és egyéb szennyeződéseket a levegőből. Ez a három módszer az alábbi:

 • Elzáródás: A HEPA szűrőn áthaladó légáramlatban lévő nagyobb részecskék közvetlenül a szűrő rostjaiba jutnak és ott megrekednek a becsapódás után. Ezek a részecskék elég nagyok ahhoz, hogy a légáramlás ezután nem mozdítja el azokat a rostokról.
 • Feltartóztatás: A közepes méretű részecskék rostról rostra haladnak a légáramlattal együtt, azonban a tehetetlenségükből adódóan enyhén irányt változtatnak. Ekkor a szűrő rostjai feltartóztatják ezeket a részecskéket.
 • Diffúzió: A kisebb részecskék egymásnak ütköznek, ettől még kiszámíthatatlanabb a mozgásuk, nagyon kicsi az esélye annak, hogy úgy haladjanak el a rostok mellet, hogy nem ütköznek nekik. Ez tehát azt jelenti, hogy nem feltétlenül a legkisebb részecskéket a legnehezebb szűrni.

Egy HEPA szűrőben ennek a három módszernek a hatása ötvöződik, így eltávolítja a szennyeződések 99,97%-át, beleértve a port, allergéneket és a kórokozókat.

A Profibarkács.hu kínálatában szereplő tisztítóberendezésekhez kompatibilis porszívó csöveket szerezhet be. A tapasztalatok szerint a tisztító berendezések meghibásodásának egyik jellegzetes esete a porszívócsövek fizikai sérülése, így azok megfelelő pótlása kiemelt jelentőséggel bír. Külön ki kell emelni a porszívó cső hosszabbítókat, a hosszított porszívócsöveket és porszívóhoz csatlakoztatható teleszkópos nyelet, amelyekkel számos speciális tisztítási feladatot oldhatunk meg. Ebben a termékcsoportban található meg az Einhell autótisztító készlet, amely a gépjárművek tisztításánál jelenthet nagy segítséget önnek.

Ha kisebb porszívót keresel autód tisztításához, nézz szét autós porszívóink között.

Szintén az általunk kínált minden tisztító berendezéshez biztosítani tudunk önnek porzsákokat, amely eszköz gyakori cseréje nagyban tudja növelni tisztító berendezése hatékonyságát.

A porszívófej választékunkban a háztartásunkban előfordulható minden részfeladathoz talál megfelelően optimalizált porszívófejeket. Külön említésre érdemes az Einhell hosszú rugalmas fugatisztítója amelynek segítségével otthona legeldugottabb zugaiban is tökéletes munkát tud végezni.

Tipp: ha hamut, parazsat kell felszívnod, ne használd a hagyományos porszívót! Használj hamuporszívót.

Porszívózás során az alábbi alapvető szabályokat érdemes szem előtt tartani:

 • Használat előtt mindig ürítse ki a porszívó porzsákját! Akkor is tegye ezt meg, ha a készülék szívóerejének csökkenését tapasztalja.
 • Ha porzsák nélküli porszívót használ, minden használat után ürítse ki a porgyűjtő tartályt!
 • Tartsa tisztán a porszívó keféjét és egyéb tartozékait is! A porszívó tisztítását a gyártó használati utasításán feltüntetett időközönként, de legalább évente egyszer végezze el.
 • Vezetékes porszívó használata során ügyeljen a porszívókábel épségére. Figyeljen arra, hogy ne feszüljön meg a kábel, mert az esetlegesen meglazuló fali csatlakozó kézzel való érintése veszélyes lehet.
 • Amennyiben valamely családtag allergiában vagy asztmában szenved, ún. HEPA-szűrővel rendelkező készüléket célszerű használni. Az ilyen típusú porszívók szűrőjét legalább hathavonta, súlyos allergiás megbetegedés esetén még gyakrabban ajánlott cserélni vagy tisztítani.
 • Házi kedvenc (kutya, macska) lakásban tartózkodása esetén speciális szőrgyűjtő kefével ellátott porszívót használjon.
 • Kisgyermeket nevelő családok számára hasznos segítség a játéktartállyal felszerelt porszívó használata, amelynek révén a véletlenül felszívott apró játékdarabok (gyöngyök, építőjátékok apró elemei, stb.) könnyen kiemelhetők, és elkerülhetővé válik a felszívott szemétben történő keresgélésük.
 • Porszívózást követően alaposan mosson kezet!

Porszívógép, takarítógép tartozékok

Kínálatunkban az Einhell, Hecht, Yato, Graphite  és az Scheppach porszívógép, takarítógép tartozékait találhatja meg.

Miért fontos a szűrők gyakori tisztítása?

A szűrők gyakori tisztítása és adott esetben cseréje elengedhetetlen a tisztító berendezésünk hatékony működésének a fenntartásához és a porszívónk élettartamának a megnöveléséhez.

Mit jelent a HEPA kifejezés?

A HEPA egy angol kifejezés, a high-efficiency particulate arrestance rövidítése, amely magyarul magas hatékonyságú részecske szűrést jelent.

Elsősorban kiknek ajánljuk a HEPA jelzéssel ellátott szűrőket? 

A nagy hatékonyságú részecskeszűrővel ellátott porszívók kiszűrik a legfinomabb porrészecskéket is, ezért használatuk különösen ajánlott az allergiával vagy asztmával élő személyek részére.