H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Polisztirolvágó gép

A polisztirolvágó gép jól ismert és elterjedt szerszám, vagy ismert elnevezése a hungarocell vágó és a nikecell vágó is. Leggyakrabban talán a hőszigetelő táblák megmunkálása kapcsán találkozhattunk már vele.  Ezzel az eszközzel könnyen tudunk ívelt vágásokat ejteni az adott anyagnál, amit vágni szeretnénk. Ha komolyabb munkát szeretnénk végezni akkor használhatunk akár rezgőfűrész is. Kifejezetten polisztirol esetében ez a kisebb eszköz is bőven ki tudja elégíteni a szükségleteinket, hogy el tudjuk végezni a barkácsmunkánkat.


12termék 112
12termék 112

Mi is a polisztirolvágó és hogyan használjuk?

Polisztirol vágás esetén érdemes lehet az elején felrajzolni az a motívumot, mintát a polisztirolra, amit ki szeretnénk vágni. Ez merőben leegyszerűsíti és gyorsítja is a munkánkat. Utána pedig használhatjuk is a vágóeszközt. Kimondottan aprólékos munkákra való ez a szerszám, nem a nagyobb táblák vágására alkalmas. Nagyon jó dekoráció elkészítéséhez, modellezésre tökéletes. 

A polisztirol vágó általában több részből is állhat, van maga a feszített huzalos eszköz, amivel nagyon motívumokat érdemes kivágni, ha pedig kisebb, aprólékos feladatunk van érdemes lehet a közepes merev vágóélű fejet vagy a rövid gravírozó fejet használni.

A polisztirolvágót kizárólag polisztirol táblákon lehet használni így ne használjuk más anyagok esetében. Ezekhez keressük meg a hozzá való megfelelő eszközt. Ha egyéb hőtechnikára van szüksége, válogassan akár hőlégfúvók közül.

 

Mik lehetnek a hungarocell vágó előnyei?

A hungarocell vágónál óriási előny, hogy pontos, gyors és tiszta vágást lehet elvégezni, akár előjelölés nélkül (bár érdemes leegyszerűsíteni a munkánkat és rárajzolni azt a mintát, amit ki szeretnénk vágni, de nem kötelező.) Azért is lehet vele annyira könnyen és pontosan vágni, mivel nem jelentkezik semmi fizikai kontaktusból vagy ellenállásból adódó eltolódás. Teljesen szabadon használhatjuk hiszen amit említettük már, egyenesen vagy akár tetszőleges szögben/ívben is tudunk vele vágni. Legtöbb szerszámnál még a vágás mélysége is beállítható és rögzíthető, így igazából bármely méretű hungarocellt vagy polisztirolt is ki tudunk vágni. Tökéletes sima felületet fogunk kapni és ezen felül nem keletkezik vágási hulladék, mivel az a vágás közben elpárolog.

Legfontosabb előnye pedig a környezetünk kiemelt védelme, hiszen megszűnik a visszafordíthatatlan környezetszennyezés, mivel nem árasztják el a munkaterületet és annak nagy körzetét az apró és összeszedhetetlen darabok, melyek veszélyes hulladéknak minősülnek!

További előnye a hungarocell vágónak, hogy egyszerű, hatékony és még könnyen is tudjuk szállítani, mivel kompakt kis eszköz. Találkozhatunk több fajtával is, kézi, vagy akár asztali polisztirol vágóval is, amely viszont már hálózatra való csatlakoztatás után működik.

 

Hogyan tartsuk karban és tisztán a nikecell vágónkat?

Nagyon fontos, hogy a huzalfeszítő mindig tiszta legyen, illetve minden egyéb kisebb fej vagy kiegészítő, ami a szerszámhoz tartozik, mivel ez elengedhetetlen a pontos és szép végeredményhez, illetve a gép hosszú élettartamához is. Minden elemét használat után érdemes letisztítani, ezt sose felejtsük el. Ezt a szerszámot nem szabad olajjal tisztítani vagy szilikonozni, mert sokkal könnyebben megtapad rajta a por és korai kopásokat eredményezhez. Ha megoldható a legjobb megoldás nikecell vágó tisztítására a sűrített levegő vagy bármi fajta száraz, tiszta ecset használata.

 

Biztonsági lépések a hungarocell vágó használata esetében

A nikecell vágó használata közben védőfelszerelést kell viselni (mint pl. védőszemüveg, maszk, védőkesztyű stb.), hogy minden esetben elkerüljük a baleset veszélyét és rendeltetés szerűen tudjuk használni.

Számos hungarocell vágó esetén, ami nem kézi használatú, minden munkafolyamat előtt ellenőrini kell a hálózati vezeték épségét! A szerszám használat közben magas hőt fog kibocsájtani, ezért mindenfajta gyúlékony anyagtól távol kell tartani és fontos észben tartani, hogy bekapcsolt állapotban felügyelet nélkül hagyni szintén tilos!

Ezen felül a polisztirolvágót erős szennyeződésektől, durva külső behatásoktól óvni kell, emellett pedig ütögetni, fúrni, hegeszteni vagy bármilyen módon átalakítani ugyancsak szigorúan tilos!

 

Polisztirol vágó rendelés, árak és egyéb tudnivalók

Egy alap eszközt, mint pl. a Yato 220 Wattos polisztirol vágó hőkése, tizenpár ezer forintért meg lehet kapni. Ezen felül kaphatóan kis kézi pár Wattos teljesítményű vágók is kis munkákhoz, illetve ahol precizitásra van szükség. Az ipari izzó szálas polisztirol vágó gépek, mint pl. az Eurokomax F44 azonban akár több százezer forintba is kerülhetnek. 

Mi az Eurokomax, Lund, Yato, Extol Craft és Polonia gépeit ajánljuk megrendelésre. Egyéb igényeit is kiszolgáljuk, nézze meg például óriási áramfejlesztő kínálatunkat.

 

Gyakori kérdések a hungarocell, vagy nikecell vágó géppel kapcsolatban

Miért jó választás a polisztirol vágó?

A polisztirol vágóval lehet a legszebben és legegyszerűbben megvágni az anyagot. Köztudott hogy ez a szerszám képes a legaprólékosabb motívumok kivágására, amit gyorsan és tiszta vágással tud véghez vinni. Szállítása is nagyon könnyű, úgyhogy ha esetleg távolabb lenne a vágni kívánt polisztirol, akkor sem kell kétségbe esnünk.

Hogyan használjuk megfelelően a polisztirol vágót?

Mindenképp fontos a megfelelő védőfelszerelés viselete, mint minden más szerszám használata közben. Ez a szerszám hőt fog kibocsájtani, így nagyon vigyázzunk a vágás közben, hogy ne legyen semmilyen gyúlékony anyag a környezetünkben. Rajzoljuk fel a kivágni kívánt mintát, vegyük fel a felszerelést, és már neki is vághatunk a munkának. Használat után pedig mindenképp tisztítsátok meg, és távolítsátok el a szennyeződést a gépről. Illetve mindig bizonyosodjatok meg arról, hogy kikapcsolt állapotban rakjátok el a munka után.

Milyen nikecell vágók közül lehet választani?

Többféle polisztirol vágó közül lehet válogatni, lehet akár kézi vágó, lehet elektromos polisztirol vágót is választani, vagy akár polisztirol vágó hőkést is kipróbálhatjátok. Ha esetleg kisebb formákat szeretnétek kivágni és nem olyan gyakran használnátok, akkor bőven elég lehet egy kézi verzió is, ha viszont már komolyabb és nagyobb polisztirollal dolgoztok, akkor érdemes lehet egy nagyobb, elektromos verziót beszerezni.

Szűrés
Ár
 (Ft)
9 255 Ft - 399 900 Ft
Márka
Teljesítmény
 (W)
9 W - 230 W
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!