Polírozó korong fúrógéphez

Fúrógéphez való polírozó korongra sokféle munka végzése kapcsán szükség lehet. Van, amikor krómot, rezet, ezüstöt, lakkozott felületet vagy akár fát, műanyagot, autó karosszériát kell polírozni. Ezek a polírozók fúrógéppel működnek, meggyorsítva és egyszerűsítve a polírozási munkát. Webáruházunkban szizálrost, filckorong, szivacs, rongykorong vagy éppen kefe típusú csiszolók közül választhat, de igény szerint praktikus szettben is megvásárolhatja, melyekben általában a gumitányér és többféle – erős, közepes, lágy- csiszolókorongok is benne vannak.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
990 Ft - 6 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
12 termék
12 termék

A polírozók kulcsszerepe a polírozás során

A polírozás egy olyan művelet, mely által a különböző anyagú munkadarabok felülete finomabbá tehető, csiszolóanyagok és polírozó korongok segítségével. A munkát együttesen a polírozók és a paszták végzik el. A folyamat során a tárgyak fényessé válnak, és az oxidációs nyomok is eltüntethetők.

Szinte minden polírozást igénylő anyag, tárgy, munkadarab eltérő polírozó anyagot és polírozót kíván.

A folyamat több fázisból áll, első fázisban durvább a megmunkálás, a továbbiakban egyre finomabb, így érhető el a felületek finomítása és fényesítése. Az első fázis célja a karcok, felületi egyenetlenségek, sérülések, bemélyedések eltüntetése. A különböző koptató hatású és anyagú korongokkal szinte mindenféle tárgy polírozható.

Tipp: Műhelye rendezettségéhez elengedhetetlenek a megfelelő tárolók, nézzen szét szerszámosládáink között!

A polírozók anyaga

A polírozók sokféle anyagból készülhetnek, akár bőr, vászon, pamut, filc stb. Mondhatni, hogy bármilyen felületet lehet polírozni, ha a szilárdsága és anyagszerkezete megengedi, lehet festett felület, fémfelület, fafelület, műanyagfelület stb. A polírozás alumínium ötvözetek esetében is népszerű, hiszen az öntés, kovácsolás vagy forgácsolás nyomai teljesen eltüntethetők általa. Mivel az alumínium elég puha fém, polírozással könnyedén eltüntethetők a felületi finom sérülések, illetve mivel csak kissé hajlamos oxidációra, a karbantartást nem kell gyakran végezni.

A leggyakrabban használandó polírozók bőrből és vászonból készülnek. A rongykorongok készülhetnek varrással is, de ezek finomabb polírozáshoz alkalmasak. Szintén ilyen esetekben jó választás a filckorong is. Nem mindegy a polírozó korong forgási sebessége, ezt optimalizálni kell a munka során. Mivel a korongok nem egyforma átmérőjűek, így a percenkénti méterszám alapul vétele ajánlott. A polírozó korongok nagy része 2286 m/perc sebességgel forog, a filckorongok, bőrkorongok nagyjából ennek a fele, vagyis 1120 m/perc sebességgel.

10 darabos polírozó készlet fúrógéphez a Profibarkácson

A polírozás valójában számtalan munkadarab, munkafolyamat esetében szükséges lehet. Az Extol Craft 10 darabos dörzsölő, polírozó, csiszoló készlete mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet! Nem hagy nyomot, karcot a munkafelületen, alkalmazható fémen, üvegen, kövön, kerámián, csempén egyaránt. A szett magában foglal egy gumitányért, tépőzáras kemény, közepes és puha csiszoló korongokat. Ha előnyben részesíti a komplett készleteket, amelyekben minden esetre van megoldás, a Wolfcraft hobbi vagy profi polírozó készlete is rendelhető a webáruházban, ezek fémre, fára, műanyag vagy lakkozott felületre egyaránt használhatóak. Bármelyikre esik is a választás, egy megbízható akkus fúrócsavarozót ne felejtsen el mellé tenni a kosárba!

 

Szizálrost polírozó kefe, polírozó rongykorongok, filckorongok

A szizálrost csomózott polírozókefék lényegében kötélkorongok a kezdeti, durva előpolírozáshoz. Színesfémek és rozsdamentes acél polírozására, csiszoló pasztákkal ajánlott a használatuk és fúrógép szükséges hozzájuk.

A polírozó rongykorongok akár magasfényű utópolírozáshoz vagy előpolírozáshoz ajánlottak.

A polírozófilcek lakkok, színesfémek, rozsdamentes acél, króm, réz, ezüst, nemesacél felületek fényezéséhez, magas fényűre polírozásához ajánlottak.

Polírozó

 

Extol polírozó kúpok fúrógépepkhez

Webáruházunk szuper ajánlatai között ott vannak az Extol polírozó kúpok 3 féle színben, keménységben.

A sárga speciálisan a mélyebb karcolások retusálásához, új festékrétegek, sérült karosszéria fényezések javításához, P1200/1500 csiszolópapírok nyomainak az eltüntetéséhez, az időjárás hatásainak kitett lakkok újra fényezéséhez, korrodált felületek kezeléséhez stb. kifejlesztett polírszivacs. Több lépésben végrehajtott polírozásokhoz, abrazív anyagokat tartalmazó, durvább korrekciós paszták használatához.

A narancs univerzális polírszivacs, egy lépésben végrehajtott polírozáshoz és finiselő munkákhoz vagy közepes korrekciós hatással rendelkező paszták és emulziók alkalmazásával több lépésben végrehajtott polírozásokhoz, fényezések kisebb sérüléseinek a retusálásához és javításához.

A piros színű finom finiselő polírszivacs, finiselő munkákhoz, magas fényű fényezésekhez, folyékony viaszok és konzerváló anyagok felhordásához. Hologram eltávolító anyag alkalmazásával hologramok eltávolításához (fényezés után).

Polírozók minden helyzetre a Profibarkácstól

Szivacs, filckorong, szizálrost vagy akár rongykorong csiszolóját egyaránt rendelje a Profibarkácstól! A legnagyobb gyártók legjobb minőségű termékeit kínáljunk, hogy minden helyzetben a legjobb végeredményt érhesse el!

Rendelésénél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásánál élvezze a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

 

Fúrógép polírozókkal kapcsolatos kérdések

A szizálrost anyagú polírozókefe milyen polírozáshoz javasolt?

A durva előpolírozási munkákhoz.

Az Extol vörös polírozó kúpot mikor ajánlott használni?

A finom finiselő munkákhoz, ez egy finiselő polírszivacs.

Karosszériához melyik polírozót ajánlják?

A Wolfcraft polírozófej szivacsot kifejezetten magasfényű polírozási munkákhoz.