Pneumatikus excentercsiszoló

A pneumatikus excentercsiszolók lényegében sűrített levegős rotációs csiszológép, amely a rugalmas gumi tányér összetett mozgása miatt nagyon finom és egymást sűrűn keresztező nyomokat hagy a felületen. Nagy előnyük az ilyen gépeknek, hogy rendkívül finom felületet képesek kialakítani, de inkább nagy felületek esetén javasolt a használatuk. Pneumatikus elvű működése lehetővé teszi olyan helyen használni, ahol nincs elektromos áram, vagy veszélyes lenne a használata pl. vizes környezetben.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
11 190 Ft - 52 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
11 termék
11 termék

A pneumatikus excentercsiszoló előnyei

 

Különböző munkafolyamatoknál a felületek finomításához csiszolást kell alkalmazni, természetesen ezt csiszológéppel jóval egyszerűbb megoldani, mint kézzel, hatékonyabb a munkavégzés, egyenletesebb a felület.

A különböző csiszológépek jellegzetes csiszolási árkokat mélyítenek az anyagba, például a szalagcsiszoló hosszirányban, a körcsiszolók rotációs árkokat stb. Az excentercsiszoló egy kerek gumitányérral rendelkezik, mely összetett mozgásával rendkívül finom, barázdamentes felületet hagy maga után. A csiszolószemcsék körkörös mozgással fejtik ki csiszoló, koptató hatásukat, nem alakulnak ki barázdák, mivel a szemcsék munkavégzésük során keresztezik egymás útját, ráadásul a tányér körbe forgása is simítja a felületet.

A pneumatikus excentercsiszoló könnyedén csatlakoztatható pneumatikus rendszerre vagy kompresszorra akár otthon, akár műhelyben, működésük gyors, hatékony, nem jellemző a meghibásodás, a por sem teszi tönkre, nincs áramütés veszély sem.

Ezekkel a csiszolókkal csak saját súlyukkal a felületen tartva és irányítva célszerű dolgozni, mert ekkor a legelőnyösebb a csiszolóanyag kopása. Figyeljünk, hogy betartsuk a szemcsefokozati lépcsőket és a géphez való csiszolótárcsákat használjuk, mert csak így tudunk sima felületeket kialakítani. A szabályozható fordulatú gépekkel a legvégső, polírozó munkák is elvégezhetők. Ehhez a megmunkálandó anyagnak megfelelően alacsony fordulatszámmal kell dolgozni, és célirányosan megválasztott polírozó anyaggal, pl. polírozó filccel.  

Egy masszív, jó minőségű szivattyú, vagy házi vízmű hasznos eszköze lehet ha kertes háza van.

 

Levegős excentercsiszoló főbb alkalmazási területei

 • lakkozott felületek tisztára csiszolására
 • fa, festék, lakk csiszolására
 • fém, műanyagok, bevonatok lecsiszolására
 • jármű- és hajóipari felhasználás (pl. vizes környezet, hajóépítés, karbantartás, felújítás vagy autó karosszéria fényezés előkészítési munkálatok)
 • bútor- konyhabútor készítés

Sűrített levegős excentercsiszoló és tányérfék

 

A csiszolás közben a csiszolótányér nincs közvetlen kapcsolatban a meghajtómotor tengelyével, csak a súrlódó alkatrészek miatt forog körbe, így, ha túlterheljük megállhat és csak finom excentrikus mozgást végez. A túlterhelés alatt azt kell érteni, hogy túl erősen nyomjuk a felülethez. Ekkor a szemcsék mélyebben belecsiszolnak a felületbe. Egyes gyártók ennek megelőzésére tányérféket építenek be, mely a tányér rezgését is megakadályozza.

A tányérfék csökkenti a gépre való felhelyezéskori csiszolási hibákat és így kevesebb utómunkálatra van szükség, praktikus és költséghatékony.

Melyik a számunkra legideálisabb pneumatikus excentercsiszoló?

Ennek eldöntéséhez tudnunk kell a választási lehetőségeket, és ismerni azokat a technikai adatokat, melyek alapján dönteni tudunk, melyek a leginkább szinkronban vannak a felhasználási céllal.

Az alábbi paramétereket mérlegeljük, szükségünk van- e rá vagy sem, tudja -e a kiszemelt gép?

 • a tányér vagy tárcsa átmérője: 125 vagy 150 mm általában az elérhető opciók
 • üzemi nyomás igénye (Bar-ban adják meg) – ez fontos a rendszer vagy a kompresszor kapacitását figyelembe véve
 • levegőfelhasználás percenként: 50-250 l/perc között mozognak
 • fordulatszám percenként adják meg a gyártók a termék adatlapján
 • csiszolópapír rögzítés/cserélés módja: ez a legtöbb esetben tépőzárral megoldott
 • szabályozható -e a fordulatszáma? - Néhány géptípuson a motor fordulatszámát fokozatmentesen lehet változtatni, ami a tányér percenkénti löketszámát változtatja, így ezekkel a gépekkel a különböző anyagokhoz a legideálisabb lemunkálási hatásfokot lehet beállítani
 • porelszívás milyen módon történik? – a csiszolóknál alapvető követelmény, hogy a porelszívás megoldott legyen, és nem kizárólag a csiszolóanyag tartósabb használata miatt alapfeltétel, hiszen így a szemcsék kevésbé tömődnek el porral, de az egészség megóvása és a tiszta munkakörnyezet miatt is elengedhetetlen. A por a tépőzáras tárcsa és a csiszolóanyag furatain keresztül külön csatornán, a meghajtómotor ventilátorának szívó hatására jut a porgyűjtőbe. Figyeljünk, hogy a tányérra erősített csiszolótárcsák elszívó lyukai pontosan a tányér nyílásaihoz kerüljenek. Ezért az egyes gépekhez csak a hozzájuk való csiszolótárcsákat lehet használni, és a felhelyezésnél is körültekintően kell eljárni.
  Egyes rotációs pneumatikus csiszolókon sima porszűrő zsák van, míg léteznek olyan típusok, melyeken a szűrők a finom port is leülepítik a tartályba.
 • mekkora súlyú a rotációs pneumatikus csiszoló? – a legtöbb esetben 1 kg körül mozognak a gépek, hogy könnyű legyen megtartani és mozgatni a munka során
 • milyen tartozékokkal felszerelt – pl. csiszolótalp, csiszolópapírok, hordtáska, csatlakozó toldat, stb.

 

Pneumatikus excentercsiszolók a Profibarkácstól az igazán sima felületekért!

 

Scheppach, Einhell, Extol, Fortum, Vorel, Yato, Neo pneumatikus rotációs csiszolók közül válogathat webáruházunkban, a barkács kategóriától egészen a professzionális felhasználásig minden igényt kielégítő a választék. Régi lakkot kell eltávolítani a konyhabútor újra festése előtt vagy motorcsónakját kell felújítani? Egyik sem akadály, ha van egy szuper hatékony pneumatikus excentercsiszolója! Számtalan munkánál jól fog jönni, felfogó tárcsája az excentrikus lengőmozgást forgó körmozgással kombinálja. Ezzel az összetett mozgási folyamattal a végeredmény sokkal simább, finomabb lesz, mint a rezgőcsiszolóval.

A pneumatikus rotációs csiszoló elsősorban a köztes és a végső csiszoláshoz alkalmas. A speciális mozgás miatt az anyagban nem keletkeznek mély árkok. Válassza ki, rendelje meg, és használja a legközelebbi munkánál ezt a nagyszerű berendezést, legyen sima felülete barázdák nélkül! Amennyiben további műhelyfelszerelésekre is szüksége van, szeretné jó minőségű, neves gyártók termékeivel bővíteni szerszámait, berendezéseit, a Profibarkácson számtalan nagyszerű ötletet és ajánlatot talál.

Pneumatikus excentercsiszoló

Milyen pneumatikus excentercsiszolót válasszak? 

 

Kis súlyú, nagy fordulatszámú és lehetőleg nagyobb tárcsájú pneumatikus rotációs csiszolót vásárolnék, hajókat, motorcsónakokat újítok fel. Melyik márkát ajánlják?

Profi felhasználásra a Neo pneumatikus excentercsiszolóját ajánljuk Önnek, 10 ezres percenkénti fordulattal, 1 kg súllyal és 150 mm-es tányérral. A márka termékei a professzionális igényekre is megoldást nyújtanak.

Otthon végeznénk el konyhabútor és hálószobabútor festését, előtte festék és lakkréteget kell eltávolítani, minél simább végeredménnyel. Melyik pneumatikus excentercsiszoló lenne megfelelő számunkra?

Ár-érték arányban az Extol Prémium pneumatikus rotációs csiszolója a megfelelő választás, 10 ezres fordulattal, 150 mm-es átmérővel, figyeljenek rá, hogy a működése 6 Bar nyomást igényel.

A pneumatikus excentercsiszoló jobb, mint a rezgőcsiszoló?

Az összetett mozgásnak köszönhetően a végeredmény simább, finomabb lesz, mint rezgőcsiszolóval.