Öntözőkanna

A növénytermesztés, kertészkedés során az öntözőkannák pótolhatatlan funkciót töltenek be a mindennapokban, akárcsak a csíráztató tálcák vagy éppen a virágcserepek. Öntözni minden nap kell, egy kényelmes fogású és megfelelő űrtartalmú öntözőkanna pedig hosszú évekig, évtizedekig hű társa lehet ebben a feladatban. A Profibarkács a kertészkedéshez óriási eszköz és gép kínálattal rendelkezik, csak öntözőkannából több, mint 10 típusból választhat!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 13 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
11 termék
11 termék

Öntözőkanna funkciói

Az öntözőkanna az a locsolástechnikai eszköz, amely nem csak kertes házakban, mezőgazdasági telephelyeken, de pici lakásokban, erkélyeken is egyaránt megtalálhatóak. Ahol csak egy növény is él cserépben, dézsában, a földben, beltéren vagy teraszon, azt bizony öntözni kell a növény igényeihez igazodva. Ennek legegyszerűbb módja az öntözőkannával való öntözés. Az öntözőkannának két fő funkciójáról beszélhetünk:

 • öntözés
 • vízhordás

Az öntözés magától értetődik a locsolókannák esetében, de a vízhordás sem elhanyagolható funkciójuk. Egyrészt a kanna méretétől függően, egyszerre több vizet tudunk a növényhez vinni benne, vagy a kiskertbe vagy a zöldségesbe, de ha kell, más célból is alkalmazhatja vízhordás céljára. Például, ha száradó betont kell locsolgatni vagy az autót szeretné leöblíteni tiszta vízzel, ezekben a helyzetekben is munkára fogható az öntözőkanna. Számos háztartási, ház körüli feladat során hatékonyan használhatók, ilyenkor elsősorban a vízszállító funkciójuk.

Öntözőkannák, locsolókannák anyaga

A locsolókannák két fő alapanyagból készülhetnek:

 • műanyag
 • horganyzott

A műanyag kannák nagy előnye, hogy könnyű a súlyuk, és egyszerűen szállíthatunk bennük a növényekhez akár 10-15 liter vizet is. A horganyzott kannák ugyan nehezebbek, de jóval tartósabbak, mint a műanyag társaik. Kivitelezésük nem csak időtálló, de esztétikus is, egy horganyzott kanna a kert, balkon, veteményes éke is lehet, tradicionális stílust, értékeket képvisel. Nem törik el, nem rozsdásodik és nem tesz kárt benne az időjárás akkor sem, ha a tűző napon vagy az esőn kint marad.

HDPE műanyag öntözőkannák

A műanyag locsolókannák között sajnos silány minőségűek is találhatók, sokszor feltűnően alacsony áron. Ezeknek az alapanyaga sokszor nem elég stabil, nem tartja rendesen a vizet és könnyen szivároghat is, a nem megfelelő anyaghasználat, a nem optimális vastagság miatt.

A kertészeti eszközök, gépek, szerszámok neves gyártói kiváló minőségű műanyagot használnak az öntözőkannáik gyártásánál, ezek alapanyaga általában HDPE (high-density polyethylene), ami kemény polietilén műanyagot jelent. Sűrűsége legalább 0,941 g/cm3. A HDPE szerkezetében kevesebb az elágazás, így erősebb molekuláris kölcsönhatások jönnek létre, ez magasabb szakítószilárdságot eredményez. Ezt a fajta műanyagot használják többféle tisztítószeres flakonhoz, szemetes konténerhez, vízvezetékekhez például.

Sok esetben a jó minőségű műanyag locsolókannák UV védelemmel is bírnak, ha a kannát kint tárolja, sokat éri napsütés, érdemes ilyen típust keresni, hogy minél tovább szolgálhassa az Ön igényeit.

Ha pedig öntözés, és locsolás, akkor aánljuk kerti tömlőinket is.

 

Öntözőkannák eltérő paraméterekkel

Amikor öntözőkannát keres, tudni kell, hogy kisebbet vagy nagyobbat szeretne vásárolni. A kisebbek általában 3-6 literes űrtartalommal bírnak, míg a nagyobbak 8-10-15 liter vizet is képesek tárolni, kilocsolni. A legkisebb öntözőkannák, melyeket főleg balkonnövények, szobanövények öntözésénél használnak, 1,5-2 liter közöttiek.

A másik fontos eldöntendő, hogy műanyag kannát szeretne vagy horganyzottat. A horganyzott hosszútávon társa lesz az öntözési feladatoknál, ugyanakkor nehezebb és drágább, mint a műanyag. A műanyagból érdemes jó minőségűt vásárolni, akkor sokáig képes lesz ellátni a locsoló funkciót a kanna.

Nem mindegy, hogy a locsolókanna rendelkezik -e permetezőfejjel? A legjobb, ha olyan kannája van, amelyhez szórófejjel is rendelkezik és szükség szerint leveheti vagy felteheti, attól függően, hol és mit kell locsolni.

Az öntözőrózsák rendkívül praktikusak, hiszen finoman permetezve locsolhat, ha a kannáján van egy ilyen vég, a finom permet nem mossa ki a földet, egyenletesen juttatja a vizet a földbe vagy a növényre.

Öntözőkanna

Öntözőkannák, locsolókannák a Profibarkácson

Webáruházunkban a Nature öntözőkannák és szórófejek mellett tettük le a voksunkat, ami a kínálatot illeti, hiszen tudjuk, hogy milyen kiváló minőségű termékei vannak a gyártónak. Ön is megtapasztalhatja a kerti munkák, kertészkedés, kertépítés során a funkcionalitás és minőség egyensúlyát! A neves márka neve alatt webshopunkban szinte minden kerti felmerülő feladatra, munkára talál megfelelő eszközöket, anyagokat, megoldásokat.

Öntözőkannáink választáka:

 • 9 literes galvanizált
 • 2 literes
 • 3 literes
 • 5 literes
 • 10 literes
 • 14 literes műanyag kannák
 • 1,8 literes kicsi öntözőkannák sárga és szürke színben
 • továbbá öntözőrózsákat kínálunk 3/5/13 literes kannákhoz

Válasszon egy megbízható munkaeszközt az öntözéshez a mindennapokban, és élvezze a kertészkedést, a növényápolást, növénygondozást, ami gyerekjáték lesz a jó minőségű eszközökkel! Gondoskodjon a privát szférájáról térelválasztó termékeinkkel.

 

Öntözőkannával kapcsolatos technikai kérdések

A műanyag vagy a horganyzott kannák nehezebbek?

A horganyzott locsolókannák nehezebbek, ugyanakkor nem rozsdásodnak, nem kell félni, hogy eltörnek.

Mekkora a legkisebb öntözőkannájuk?

1,8 literesek, főként balkonnövényekhez, szobanövényekhez ajánlottak.

A műanyag locsolókannákhoz jár szórófej?

A webshopban forgalmazottak esetén csak a legkisebbekhez nincs öntözőrózsa, a nagyobbak esetén benne van az árban.