Lemezvágó gép

A lemezek és különböző fémek vágásához speciális gépre van szüksége, lemezvágó gép típusok széles választéka található nálunk.. Nem egyszerű a feladat, ha pontos és precíz munkát szeretne kiadni a kezéből. Ha nem megfelelően választja meg az eszközt hozzá, valahol, valamilyen formában a hiba ki fog jönni, de az utólagos munkák lehet, hogy sokkal több időbe és energiába kerülnek majd Önnek, mintha eleve a szakszerű és körültekintő megoldást választotta volna, ezért mindenképp érdemes szétnéznie webáruházunkban, ahol a lemezvágó gépek széles kínálatát tárjuk Ön elé, hogy megkönnyítsük a lemez vágásával járó munkálatokat.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
31 490 Ft - 403 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Lemezvágó gép, lemezvágó olló

Az sem baj, ha eddig még nem találkozott ezekkel a csúcsminőségű termékekkel, most röviden bemutatjuk, mire lehet számítani akkor, ha használatba kívánja venni őket. Lemezvágókon túl számos vágó gépet megtalál a webshopban, pl. csempevágókat is.

                                                
Amit a lemezvágó gépekről, lemezlyukasztókról érdemes tudni

Tudni kell, hogy nem csak egyfajta lemezvágó gép típus létezik a piacon, legalább három fő típusra lehet bontani őket, felhasznált energiaforrás alapján. Van, aki a kézi lemezvágó szerszámokra esküszik, vannak helyzetek, amikor hidraulikus gépekre van már szükség, az akár 25 mm-es vastagságú lemezek vágásához, de nagy általánosságban, amire valószínűleg Önnek is szüksége van, az egy villanymotor által működtetett mechanikus berendezés.

Kategórián belül is különböző maximális vágási vastagsággal rendelkeznek az egyes géptípusok, ezért vásárláskor, szem előtt kell tartani azt a fontos dolgot, hogy mi az a legnagyobb méret, amit vágni szeretnénk a lemezvágóval. Egy gyengébb gép, nem fog tudni megbirkózni az óriási terheléssel, de az sem jó, ha erősebb gépet vásárol, olyan anyag vágásához, amit egy kisebb teljesítményű gép is tökéletesen el tud látni, mert akkor a nagy fogyasztás teljes mértékben felesleges.

Miért fontos még a megfelelő méret kiválasztása? A vágógépek késeinek van egy maximális mérete, így ha ennél szélesebb lemezt szeretne vágni vele, erre nem lesz lehetősége. Ezt ezzel azért kell tisztában lenn, mert így az esetleges kompatibilitási problémák kiküszöbölhetők.

 

Lemezvágó gépek, amikkel garantált a siker

Webáruházunkban több márka kiváló minőségű termékeit találja meg, melyek a leghasznosabb segítséget fogják nyújtani Önnek az otthoni munkához. Ilyen az Extol Industrial 600W-os folyamatos lemezlyukasztó és lemezvágó gépe. Néhány éve megjelent az Extol családban az Industrial sorozat.  Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy semmiben nem maradnak el a többi prémium kategóriás termékektől, így bátran merjük a lemezvágóit is ajánlani. A szerszám könnyedén megoldja a sima lemez, a hullámlemez és a trapézlemez gondtalan vágását is úgy, hogy az élek nem fognak sem elferdülni, sem pedig eldeformálódni.

Ha arra van igény, akkor tetszőleges alakzatokat is lehet a lemezből szabni. Átvágható lemezvastagság a rozsdamentes acél esetében 1,2 mm, szénacél esetében 1,6 mm, de alumíniumot egészen 4 mm-ig tud a lemezolló géppel metszeni. Ugyanilyen csúcsminőség az Extol Industrial 500 W-os lemezvágó gép is. Ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a könnyű és egyszerű használatot. Egy másik nem mindennapi márka, a Graphite, amiről illik tudni, hogy a gyártók, minden piaci igényt kielégítő szerszámokat sorakoztat fel a fogyasztók elé. A cég, a legyártott termékeket folyamatosan teszteli, ezzel is bizonyítva azt, hogy profi szerszámok kerülnek ki kezeik közül. Mindjárt itt az egyik ilyen termék, az 500 W-os Graphite lemezvágógép, folyamatos lyukasztó, ami a hullámlemezeket is és a síklemezeket is pillanatok alatt átvágja.

Egyenes és ívvágásra is kiválóan alkalmas. A folyamatos lyukasztás elvén működik, emiatt az anyagból a vágásvonal mentén 5 mm-t eltávolít. Erős, strapabíró szerszámról van szó, ollóinak maximum vágási ciklusszáma percenként eléri a 2000-t. A szerszámhoz egy praktikus hordtáska is biztosított, valamint tartozékként szerelőkulcsokat is küldünk, megrendelés esetén. Ha ez a professzionális gép nem felelne meg Önnek, de szeretne a Graphite márkánál maradni, mindenképp ajánljuk figyelmébe a szintén 500 W-os Graphite lemezolló gépet, lemezollót, amit síklemezekhez, egyenes és ívvágásra egyaránt használni tud. Nem feledkezünk meg ebben az esetben sem a tartozékokról, ami szintén egy hordtáska, illetve egy hézagemelő és egy imbuszkulcs. Masszív eszköz, amely fel van szerelve forgács ellen védő borítással is.

Legjobb lemezvágó gép, lemezolló

A mi kedvencünk az 500 W teljesítményű professzionális GRAPHITE síklemezvágó gép (cikkszám: 59G402) rendeltetése max. 2,5 mm vastag acéllemezek és max. 3 mm vastag alumínium lemezek vágása egyenes vonal és ív mentén – az olló veszteségmentesen vág. A szerszámra a nagy szilárdság jellemző, ezt szolgálja a hajtómű fémháza is. A vágást négyperemes kések végzik, melyek elforgathatók. Az ollók max. vágási ciklusszáma percenként 1 800. A lemezvágó fel van szerelve forgács ellen védő borítással, valamint a véletlen elindítást kiküszöbölő reteszeléssel. Az indítókapcsoló reteszelésével folyamatos üzemmódba kapcsolható a gép. A szerszám hálózati csatlakozókábele 5 m-es. A szerszámhoz mellékelt tartozékok: hézagmérő, szerelőkulcsok és praktikus hordtáska. A CE tanúsítvány bizonyítja az európai szabványoknak való megfelelést.

 

Védőfelszerelés használata kötelező a lemezvágó géphez

Érdemes a védőruházatra is nagy gondot fordítani. Azért, hogy az esetleges baleseteket elkerülje, mindenképp védje magát a megfelelő ruházattal. Zárt cipő, zárt ruházat viselése kötelező jellegű és arcvédő használata vagy védőszemüveg felvétele is erősen ajánlott.

Mivel jelentős különbségek mutatkoznak a különböző gyártók áraiban és feltételeiben, ezért webáruházunk igyekszik mindig több cég ajánlatát Önök elé tárni, hogy kiválaszthassa a legmegfelelőbb gépet, amivel a leghatékonyabban tud dolgozni. Munkatársaink örömmel adnak felvilágosítást, keressen minket bizalommal.

Mit mutat meg az üresjárati löketszám a lemezvágó esetében?

Megmutatja, hogy üresen, azaz anyag adagolása nélkül, hány vágási mozdulatot képes megtenni a szerkezet egy perc alatt. Ez a szám csökkenhet termelés közben, mert nem mindegy, milyen anyagminőség kerül a kés alá, azaz milyen nehéz elvágni a munkadarabot.

 

Milyen anyagok vághatók a lemezvágó géppel, lemezlyukasztóval?

A lemezvágó gépek névleges vágási vastagsága adott szakítószilárdságú acél alapanyagra vannak megadva. A darabolandó lemez azonban sokszor, számos minőségű anyag felhasználásával készülhet, így eltérő teljesítményű gépek lehetnek szükségesek egy nagy keménységű acél ötvözet vagy tiszta alumínium vágásához.

 

Milyen teljesítményű lemezvágó a legjobb?

Mindig szem előtt kell tartani azt, milyen anyagot és milyen vastagságot szeretnénk vágni a lemezvágó géppel. Egy gyengébb teljesítményű gép nem fog megbirkózni a nagy terheléssel, de ha nagy teljesítményű gépet vásárol, és olyan anyagot szeretne szabni, amit egy kisebb teljesítmény is elbír, az pedig felesleges fogyasztást eredményez.

Miután gondosan átgondoltad ezeket a tényezőket, jobban felkészült leszel a lemezvágó gép kiválasztására, mint bárki. Ne felejtsd el alaposan összehasonlítani a különböző márkákat és modelleket, és kérj tanácsot szakemberektől vagy olyan emberektől, akik már hasonló gépet használnak. Ügyfélszolgálatunk i svárja a hívásod, lemezvágó géppel, lemezlyukasztó géppel kapcsolatban is.