H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Kerékagy szerelő szerszám

A kerékagyszerelő szerszámok kínálatunkban megtalálható elemei hasznos segítőtársak a kerékcsapágyak cseréjének munkálata közben, tisztításhoz, le és felszereléshez, az elemek meghúzásánál és lazításánál a legpraktikusabb eszközök közé tartozik az agylehúzókészlet, a féltengely bilincs húzó fogó, valamint a kerékagytisztító és az univerzális agylehúzó. Az agyak működéséről, meghibásodásuk okairól, termékeinkről részletes bemutatás áll rendelkezésre a lap alján olvasható ismeretterjesztő írásban.


4termék 14
4termék 14

A kerékcsapágy cseréje a kerékagyszerelő szerszámok segítségével

 Az autó alvázának bárminemű karbantartása nehézséges és türelmet igénylő folyamat. Habár az elmélet nem okoz bonyolult fejtörést, a gyakorlatban találkozhatunk akadályozó tényezőkkel, amelyek állóképességünket próbára tehetik ebben a munkában. Bizonyos alkotó elemek meglazítása nehézséggel és erőfeszítéssel járnak. Aki belevág ebbe, ennek tudatában végzi feladatát.

Auutószereléshez alákfekvő, szerelőszék választékunkban is érdemes átnézni.

Kerékagyszerelő szerszámok és az autó

Tegyük egy pillanatra tanulmányozás tárgyává az autó kialakítását. Ebben a fejezetben a kerékagyakról olvashatunk egy rövid bemutatást. Az agy egy kerek darab, amelynek középpontja a tengelyhez vagy a tengelyhez való csatlakozáshoz szükséges. Ez az eszköz éli meg a legnagyobb igénybevételt az autó használatakor, illetve az agyban található kerékcsapágy. A kerekek és az autó felfüggesztése között helyezkedik el, fontos része az autó kialakításának. Meghibásodásuk észrevehető, vezetés közben a kanyarodásnál tapasztalható kerékből származó hangok, amik árulkodó jelei lehetnek a csapágyak elégtelen működésének. Ebben az esetben válik indokolttá a csapágyak cseréje és az alkatrészek tisztítása, valamint a kerékagy szerelő szerszámok használata.

Hasznos Információk a kerékagyakról

Minden kerék önálló aggyal rendelkezik. A kerék mereven rögzítve van az agyhoz, és forgó mozgást végez a tengelye körül, az agy pedig stabilan támaszkodik a gép felfüggesztésére. Attól függően, hogy milyen hajtással rendelkezik a jármű, az agy funkciói eltérőek. Ha az autónak hátsó hajtó kerekei vannak, akkor a hátsó kerékagyak további funkciót látnak el - ez a forgatónyomaték újraelosztása a főtengelyről a kerékre. Kiderült, hogy az ilyen autók hátsó agya a sebességváltó eleme, és nem csak a futómű. Az alkatrészek, például féktárcsák vagy dobok a kerékagyakhoz vannak rögzítve. Az orsókat olcsó gépekre telepítik. Ezért a hátsó kerékagy másik funkciója a fékezés biztosítása. Ezenkívül az agy különféle helyekre illeszkedik (sebesség, ABS, vezérlés és egyéb műszaki mutatók), amelyek tele vannak a modern autókkal.

 Kerékagy szerelő szerszám

Eszközök és tartozékok, kerékagyszerelő szerszámok

 

A hátsó kerékagy csapágyának saját kezűleg történő cseréjéhez szüksége lesz:

Tartóra, kulcsokra, de nem utolsó sorban féltengelybilincs fogóra és egyebek mellett Univerzális lehúzóra is. Lehet nélküle is, de ehhez némi tapasztalat szükséges. Ezért jobb megvenni, az első agycsapágyhoz is alkalmas. Tisztító eszközök támogatják a folyamat precízségét.

Termékeink igénybevételével garantáljuk, hogy tökéletes megbízhatóságra tehet szert: Az univerzális agylehúzó és a sima agylehúzó készlet, a kerékagy tisztító és a féltengely bilincs fogó megvásárlása biztosítja, hogy a munka elvégzése zökkenőmentesen tudjon történni.

 

A kerékagy szerelő szerszámok használata

A kerékagy eltávolításának művelete a következő: Ha már sikerült az autót egy emelő szerkezettel stabilan rögzíteni és a hozzáférési lehetőség biztosítva van, a csavarokat kicsavarják és eltávolítják a kerekeket. Utána következik a keréktárcsák vezetőinek eltávolítása, ezeket le kell csavarni. Problémás ez a feladat, mert csak nagy erőkifejtéssel lehet ezt megtenni. Ezután eltávolítják a fékdobokat. És így hozzáférhetőséget nyerünk az agy eltávolításához, amihez a legjobb módszer ha egy univerzális agylehúzót használunk. Minden alkatrész, melyet szétszereltünk a kerékagy eltávolításának művelete során, igényli az alapos tisztítást, a megfelelő működőképesség és biztonság érdekében. Szükségszerű itt megemlíteni, hogy egyedül a megfelelő tisztítóberendezéssel tudjuk hatékonyan ápolni az alkatrészeket, amelyek a kerék forgásának biztonságos működését eredményezik. Ennek a sikernek a biztosítására áruházunk kínálatából megtalálhatja a megfelelő termékeket.

Tipp: Az alkatrészmosó elengedhetetlen kelléke műhelyedbek.

A folyamat során elengedhetetlen kellék a féltengely bilincs húzó fogó. Segít, hogy az elemeket képesek legyünk hatékonyan fel, illetve leszerelni. Ezek a fogók nagy időtállóságnak örvendeznek, ellenállnak a nagy erő kifejtése közben keletkező elkopás lehetőségének és hatékony eszköz otthonra és a műhelybe is. Az univerzális kerékagylehúzó és a kerékagylehúzó készlet alkalmazása tapasztalatot igényel, de ezeknek az alkalmazása egyben a leghatékonyabb módszer is a kerékagyak eltávolításánál, ezért termékeink között mindkét lehetőséget megtalálja. A kerékcsapágyak cseréjének folyamata során, a csapágyak kiütését végezhetjük egy univerzális kerékagylehúzóval is, így nem kell halmozni az eszközöket munka közben. A biztonságos vezetés érdekében a csapágyak és egyéb alkatrészek tisztítását és épségének megőrzését a „dörzstárcsával” tudjuk megfelelően elvégezni.

Érdekesség és figyelmeztetés: A hátsó kerék agyának törése mögött rejlő okok

Mi töri meg az agyakat? A válasz egyértelműen a sportos vezetési stílus, azaz rángatózással, nagy fordulatszámú kanyarokkal, valamint gyors ütéseken való haladással. A jármű túlterhelése. Elhanyagolt vagy nem megfelelő úton való haladás. Öndiagnosztikai lehetőségek: Kanyarodáskor különösen jól hallható, ha az agycsapágy meghibásodik. Kerékcsere során egyidejűleg ellenőrizze az agyat is. Csere esetén ügyelni kell arra, hogy ne szakítsa meg a menetet a hátsó kerék agy csavarjának meghúzásakor.

A kerékagy szerelő szerszám márkák a Profibarkácson

A YATO, NEO márkák megbízható eszközöket kímálnak, ha autószerelésről van szó, ha kerékagy szerelő szerszám szükségek.

Az ipari ventilátor nem kizárólag ipari csarnokokban, műhelyekben, munkaterületeken használható. Nagyon erős, strapabíró berendezésekről van szó, széleskörű felhasználási lehetőséggel, így akár otthon is tökéletesen képes ellátni a funkcióját. 

Milyen kerékagy szerelő szerszám márkákat kínálunk?

A profi barkács webáruháza a YATO és Neo termékeit értékesíti.

Milyen paraméterekre érdemes odafigyelni a vásárlásnál?

Gyakorlatilag ezek az eszközök alkalmasak a legtöbb kerék cseréléséhez, így paramétereket nem kell figyelembe venni.

Kinek éri meg vásárolni ilyet?

Mindenkinek hasznos, aki autó szereléssel foglalkozik, akár hobbi, akár professzionális szinten.

Szűrés
Ár
 (Ft)
5 190 Ft - 11 890 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!