Kerékagy szerelő szerszám

A kerékagyszerelő szerszámok kínálatunkban megtalálható elemei hasznos segítőtársak a kerékcsapágyak cseréjének munkálata közben, tisztításhoz, le és felszereléshez, az elemek meghúzásánál és lazításánál a legpraktikusabb eszközök közé tartozik az agylehúzókészlet, a féltengely bilincs húzó fogó, valamint a kerékagytisztító és az univerzális agylehúzó. Az agyak működéséről, meghibásodásuk okairól, termékeinkről részletes bemutatás áll rendelkezésre a lap alján olvasható ismeretterjesztő írásban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 10 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

A kerékcsapágy cseréje a kerékagyszerelő szerszámok segítségével

 Az autó alvázának bárminemű karbantartása nehézséges és türelmet igénylő folyamat. Habár az elmélet nem okoz bonyolult fejtörést, a gyakorlatban találkozhatunk akadályozó tényezőkkel, amelyek állóképességünket próbára tehetik ebben a munkában. Bizonyos alkotó elemek meglazítása nehézséggel és erőfeszítéssel járnak. Aki belevág ebbe, ennek tudatában végzi feladatát.

 

Kerékagyszerelő szerszámok és az autó

Tegyük egy pillanatra tanulmányozás tárgyává az autó kialakítását. Ebben a fejezetben a kerékagyakról olvashatunk egy rövid bemutatást. Az agy egy kerek darab, amelynek középpontja a tengelyhez vagy a tengelyhez való csatlakozáshoz szükséges. Ez az eszköz éli meg a legnagyobb igénybevételt az autó használatakor, illetve az agyban található kerékcsapágy. A kerekek és az autó felfüggesztése között helyezkedik el, fontos része az autó kialakításának. Meghibásodásuk észrevehető, vezetés közben a kanyarodásnál tapasztalható kerékből származó hangok, amik árulkodó jelei lehetnek a csapágyak elégtelen működésének. Ebben az esetben válik indokolttá a csapágyak cseréje és az alkatrészek tisztítása, valamint a kerékagy szerelő szerszámok használata.

 

Hasznos Információk a kerékagyakról

Minden kerék önálló aggyal rendelkezik. A kerék mereven rögzítve van az agyhoz, és forgó mozgást végez a tengelye körül, az agy pedig stabilan támaszkodik a gép felfüggesztésére. Attól függően, hogy milyen hajtással rendelkezik a jármű, az agy funkciói eltérőek. Ha az autónak hátsó hajtó kerekei vannak, akkor a hátsó kerékagyak további funkciót látnak el - ez a forgatónyomaték újraelosztása a főtengelyről a kerékre. Kiderült, hogy az ilyen autók hátsó agya a sebességváltó eleme, és nem csak a futómű. Az alkatrészek, például féktárcsák vagy dobok a kerékagyakhoz vannak rögzítve. Az orsókat olcsó gépekre telepítik. Ezért a hátsó kerékagy másik funkciója a fékezés biztosítása. Ezenkívül az agy különféle helyekre illeszkedik (sebesség, ABS, vezérlés és egyéb műszaki mutatók), amelyek tele vannak a modern autókkal.

 Kerékagy szerelő szerszám

Eszközök és tartozékok, kerékagyszerelő szerszámok 

A hátsó kerékagy csapágyának saját kezűleg történő cseréjéhez szüksége lesz:

Tartóra, kulcsokra, de nem utolsó sorban féltengelybilincs fogóra és egyebek mellett Univerzális lehúzóra is. Lehet nélküle is, de ehhez némi tapasztalat szükséges. Ezért jobb megvenni, az első agycsapágyhoz is alkalmas. Tisztító eszközök támogatják a folyamat precízségét.

Termékeink igénybevételével garantáljuk, hogy tökéletes megbízhatóságra tehet szert: Az univerzális agylehúzó és a sima agylehúzó készlet, a kerékagy tisztító és a féltengely bilincs fogó megvásárlása biztosítja, hogy a munka elvégzése zökkenőmentesen tudjon történni.

 

A kerékagy szerelő szerszámok használata

A kerékagy eltávolításának művelete a következő: Ha már sikerült az autót egy emelő szerkezettel stabilan rögzíteni és a hozzáférési lehetőség biztosítva van, a csavarokat kicsavarják és eltávolítják a kerekeket. Utána következik a keréktárcsák vezetőinek eltávolítása, ezeket le kell csavarni. Problémás ez a feladat, mert csak nagy erőkifejtéssel lehet ezt megtenni. Ezután eltávolítják a fékdobokat. És így hozzáférhetőséget nyerünk az agy eltávolításához, amihez a legjobb módszer ha egy univerzális agylehúzót használunk. Minden alkatrész, melyet szétszereltünk a kerékagy eltávolításának művelete során, igényli az alapos tisztítást, a megfelelő működőképesség és biztonság érdekében. Szükségszerű itt megemlíteni, hogy egyedül a megfelelő tisztítóberendezéssel tudjuk hatékonyan ápolni az alkatrészeket, amelyek a kerék forgásának biztonságos működését eredményezik. Ennek a sikernek a biztosítására áruházunk kínálatából megtalálhatja a megfelelő termékeket.

Tipp: Az alkatrészmosó elengedhetetlen kelléke műhelyednek.

A folyamat során elengedhetetlen kellék a féltengely bilincs húzó fogó. Segít, hogy az elemeket képesek legyünk hatékonyan fel, illetve leszerelni. Ezek a fogók nagy időtállóságnak örvendeznek, ellenállnak a nagy erő kifejtése közben keletkező elkopás lehetőségének és hatékony eszköz otthonra és a műhelybe is. Az univerzális kerékagylehúzó és a kerékagylehúzó készlet alkalmazása tapasztalatot igényel, de ezeknek az alkalmazása egyben a leghatékonyabb módszer is a kerékagyak eltávolításánál, ezért termékeink között mindkét lehetőséget megtalálja. A kerékcsapágyak cseréjének folyamata során, a csapágyak kiütését végezhetjük egy univerzális kerékagylehúzóval is, így nem kell halmozni az eszközöket munka közben. A biztonságos vezetés érdekében a csapágyak és egyéb alkatrészek tisztítását és épségének megőrzését a „dörzstárcsával” tudjuk megfelelően elvégezni.

Érdekesség és figyelmeztetés: A hátsó kerék agyának törése mögött rejlő okok

Mi töri meg az agyakat? A válasz egyértelműen a sportos vezetési stílus, azaz rángatózással, nagy fordulatszámú kanyarokkal, valamint gyors ütéseken való haladással. A jármű túlterhelése. Elhanyagolt vagy nem megfelelő úton való haladás. Öndiagnosztikai lehetőségek: Kanyarodáskor különösen jól hallható, ha az agycsapágy meghibásodik. Kerékcsere során egyidejűleg ellenőrizze az agyat is. Csere esetén ügyelni kell arra, hogy ne szakítsa meg a menetet a hátsó kerék agy csavarjának meghúzásakor.

A kerékagy szerelő szerszám márkák a Profibarkácson

A YATO, NEO márkák megbízható eszközöket kímálnak, ha autószerelésről van szó, ha kerékagy szerelő szerszám szükségek.

Milyen kerékagy szerelő szerszám márkákat kínálunk?

A profi barkács webáruháza a YATO és Neo termékeit értékesíti.

Milyen paraméterekre érdemes odafigyelni a vásárlásnál?

Gyakorlatilag ezek az eszközök alkalmasak a legtöbb kerék cseréléséhez, így paramétereket nem kell figyelembe venni.

Kinek éri meg vásárolni ilyet?

Mindenkinek hasznos, aki autó szereléssel foglalkozik, akár hobbi, akár professzionális szinten.