Nadrág

A fényvisszaverő ruházat, mint pl. a jólláthatósági nadrág, napjaink meghatározó munkaruha felszerelése, amely lehetővé teszi a használóját arra, hogy a látni és látszani elv alapján képes legyen jelenlétét másik embertársának jelezni. Ez általában fontos eszköz, ha nyílt terepen, ideértve közutakon, építőiparban, vagy megváltozott munkakörülmények között ( korlátozott fényviszonyok állnak rendelkezésre) szükséges végrehajtani a feladatot, vagy váratlan helyzetekben, amikor szükség van egy ilyen jólláthatósági nadrág használatára, jó ha adódik egy ilyen darab a kezünkben, amivel végre tudjuk hajtani biztonságosan a mozgást és jelezni vele a jelenlétünket. Részletek, leírások a lap alján találhatóak.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
3 890 Ft - 16 790 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Méret
Vízálló
Termék státusza
Szűrés és rendezés
11 termék
11 termék

A jólláthatósági fényvisszaverő nadrág 

A jólláthatósági nadrág hasznos eszköz, de akkor tud megfelelő védelmet nyújtani számunkra, ha a teljes felszerelés minden darabja a rendelkezésünkre áll. A nadrág és mellény mellett, bizonyos karkötőket is viselhetünk annak érdekében, hogy jelezni tudjuk vele a térben a koordinátáinkat. Ezek a szövetanyagok ( nadrág és mellény) segítenek bennünket a fluoreszkáló hatásának köszönhetően, hogy megfelelő munkakörnyezetet tudjunk biztosítani és felhívjuk a figyelmet arra, hogy hol helyezkedünk el a területen. Mindemellett, a nadrág kényelmes érzetet ad, béléseinek a funkciója, hogy a komfort megteremtésén túl viselője képes legyen kiküszöbölni az évszakoknak megfelelő hőingadozást.

 

 Neo jólláthatósági nadrág 

A Neo gyártásában készült termékek webáruházunk kínálatában megfelelő lehetőséget adnak arra, hogy egy minőségi felszerelés beszerzését megoldja Ezek a termékek professzionális eszközök, amiknek a segítségével garantálni tudjuk, hogy a látásviszonyok megváltozásával a munkakörülmények és a munkához szükséges feltételek meg tudjanak valósulni. Ezek az anyagok fényvisszaverő hatásuknak köszönhetően, amely a fluoreszkáló csíkban található kristályok reflektorként működő tükrözésének eredménye, pl. egy gépjárművezető számára visszajuttatja a kibocsátott fényt a kiindulási pontjába, ezért érzékelhetővé válik számára a nadrág, ami jelzi, hogy ember tartózkodik a közelben, vagy egy biciklis számára olyan utakon való közlekedés során, amikor a fény csak korlátozottan vagy nem áll rendelkezésre, jó eszköz lehet arra, hogy biztonságosan tudja megtenni az utat.

 

Vállalkozások számára is bátran ajánljuk ezeket a felszereléseket, mert könnyebbé lehet tenni vele a csoportok és munkaegységek beazonosítását, a létszám meghatározását, mert figyelemfelkeltő hatással rendelkeznek a fluoreszkáló csíkok a szöveten, ezért reflexszerűen egyszerűbb beazonosítani a kontrasztnak köszönhetően, hogy ki hol helyezkedik el, és milyen mozgást végez.

 

Egyéb tudnivalók és érdekességek

 

  • Egy év garanciával lehet megvásárolni
  • Európai CE tanúsítvány
  • Láthatóság: 2. osztály

 

Látni és látszani elv munkaruhák esetében

Minden ember aki a közlekedésben részt vesz, a látni és látszani elv alapján kell hogy eljárjon a biztonságos közlekedés érdekében. Számos olyan helyzet van, amikor szükséges ennek az elvnek az alkalmazása, gyakran előfordulhat, hogy utak megrongálódása következtében javításokat kell végrehajtani, amihez az emberek munkájára van szükség nyílt terepen. Erre ad megoldást a jólláthatósági nadrág is, viselőjének nem teszi lehetővé, hogy jobban lásson, azonban ő láthatóbbá válik. A látni és látszani elv abban merül ki, hogy a fény visszatér az eredeti pontjába, ezáltal téve lehetővé, hogy látszódjunk.

 

Jogszabály a fényvisszaverő ruhák szükségességével kapcsolatban 

Amennyiben lakott területen közúton tartózkodunk és korlátozottak a fényviszonyok, kötelező ezeknek a felszereléseknek a használata. Ilyen helyzetek előfordulnak az emberrel, de adódhat váratlan esemény következtében is. Ha valamiért el kell hagyni az autónkat ilyen helyzetekben mindenképp viselni kell ezeket az eszközöket. Ha az autóban tartózkodunk, nem kötelező viselni, ahogy nem kötelező eleme a gépjárműveknek a jólláthatósági nadrág, de célszerű a biztonságunkat megteremteni azáltal hogy az autóban tároljuk ezeket a ruhadarabokat, lehetőleg annyit, hogy mindenkinek jusson belőle.

 jólláthatósági nadrág

Jólláthatósági nadrág anyaga

A háttéranyag a láthatóságot eredményező különböző színekből készítve biztosítja, hogy alkalmazhatóvá válhasson a látni és látszani elv, annak köszönhetően, hogy fényvisszaverő funkciója és tulajdonsága nagyobb hullámhosszú fényt bocsát ki, mint amit elnyel, ezáltal például az ultraviola színtartomány egyes sugarai is megjelennek, és láthatóvá válnak. Ezek az anyagok, amik fluoreszkálva ragyogó hatást fejtenek ki, nappali fényviszonyok mellett, láthatóbbá teszik a viselőjüket, éjszaka pedig figyelemfelhívást tesz lehetővé a fénysugarakat kibocsátó számára, legyen az gépjárművezető, kerékpáros, vagy zseblámpával közlekedő gyalogos. A lumineszkáló anyagok 80%-ban találhatóak meg az anyagon. Ennek a fényvisszaverő résznek az anyaga a benne lévő kristályoknak a működésével reflektor szerűen tükrözi vissza az elnyelt fényt, létrehozva a megfelelő láthatóságot. Ezek a részek körbeérik a testet egymástól kellő távolságban elhelyezkedve, akár a párhuzamoshoz képest megdőlt alakzatban fonják körül a nadrág viselőjét.

 

Személyes tapasztalat

Már gyakran láttam az utcán, ahogy emberek viselik a jólláthatósági nadrágot, ez a mindennapi élet részévé vált, a megfelelő öltözködésnek a része, tehát viselője az elfogadható normákat betartja, ha ebben közlekedik. Az egyszerű használaton túl, a munka során viszont fontos hogy betartsuk a jogszabályokat és a biztonságos munkavégzés feltételeit meg tudjuk teremteni. A Profi Barkács elegáns darabokat kínál, amely időtállóságnak is örvend, válassza a legmegfelelőbbet!

 

Gyakori kérdések jólláthatósági nadrágokkal kapcsolatban

Milyen az anyaga?

A szövet strapabíró, a munkások télen is tudják viselni. A fényvisszaverő anyag hatékonyan biztosítja a láthatóságot.

Van-e alternatívája a fényvisszaverő nadrágnak?

Nincs, a jogszabályoknak megfelelően a láthatósági eszközök fontos elemek, hogy be tudjuk tartani a látni és látszani elvet.

Hány százalékban találhatóak meg a fényvisszaverő anyagok?

A lumineszkáló anyagok kb. 80%-ban találhatóak meg a nadrágon.