Mellény

Viselje bárki a jólláthatósági mellényt a jól láthatóságért! A láthatósági ruházat az egyk legfontosabb munkavédelmi eszköz olyan helyeken ahol  alátási viszonyok indokolják. Viselje bárki, ezzel garantálja biztonságát. Ha nem tudod hogyan válassz, görgess lejjebb, segítünk!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 13 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Méret
Termék státusza
Szűrés és rendezés
12 termék
12 termék

Jól láthatósági mellény, fényvisszaverő munkamellény

Webáruházunk két fajta mellényt kínál: Szín és ár alapján is lehet differenciálni őket, azonban funkcióját tekintve mindkét termék megbízhatóságnak és praktikusságnak örvend.

A jól láthatósági mellény használata

Építkezésen dolgozók, gépkocsivezetők és minden egyéb felhasználó számára előnyös egy jólláthatósági fényvisszaverő mellény beszerzése, amennyiben a munkakörülmények éezt megkövetelik. Használója teljes fokú biztonságnak örvend a fényvisszaverő elemeknek köszönhetően.

Fényvisszaverő jólláthatósági mellény

A jól láthatósági mellény anyaga, funkciói

 

Erős láthatóságán túl ezek a mellények praktikusak is egyben: Amennyiben megjelenésünkre igényt adva kifordítjuk, kétoldalas funkciójának köszönhetően egy sportos elegáns viseletté alakíthatjuk, amelynek színe fekete lesz, így ha munkából szaladunk a gyerekekért vagy épp egy összejövetelre, megjelenésünkben magabiztosságot és igényességet tükrözhetünk vele, érdemes tehát a kínálatunkban fellelhető termékek megvásárlása mellett dönteni.

Bélésének funkciója, hogy télen, megváltozott munkakörülmények között is javítson a mellényt viselő hőérzetén, kényelmet adva neki. Vízálló, szakadó esőben is védelmet nyújt a megfelelő elemekkel kombinálva (jól láthatósági nadrág).

 

Egyéb tudnivalók és érdekességek a fényvisszaverő mellényről

 

  • Egy év garanciával lehet megvásárolni
  • Európai CE tanúsítvány
  • Láthatóság: 2. osztály

 

Látni és látszani elv

A láthatóság működése úgy jön létre, hogy a fény a ruházatnak köszönhetően visszatér a kiindulási pontjába. A viselőjének nem teszi lehetővé, hogy többet lásson, azonban ő láthatóbbá válik mások számára. Ebből következik, hogy a gépjármű vezetőjének igazodási pontot, bicikliző vagy gyalogos ember számára pedig védelmet nyújt.

 

Miért van különböző színe a jól láthatósági mellényeknek?

Eredendően a kontraszt erősítésének a céljából van több színben kapható termékünk, ha nagyobb mennyiségű megrendelés a cél, érdemes mindkét színből vásárolni belőle, ezáltal a megkülönböztethetőség is javul.

 

Melyik színt mikor hordjuk?

 

A narancssárga rikító, figyelemfelkeltőbb, ipari környezetben jobban érvényesül, a zöld színűt pedig városi terepen és közlekedésben ajánljuk.

Jogszabály 

Egyszerű használók számára, a jogszabályban akkor kötelező ezt a mellényt viselni, ha lakott területen kívül közúton tartózkodunk és korlátozottak a fényviszonyok. Ez általában akkor történhet, ha el kell hagyni valamilyen okból kifolyólag az autót. Az autónak nem kötelező tartozéka, de ilyen helyzetek esetén célszerű annyi mellényt tartani a kocsiban, ahány fő befogadására képes.

 

A mellények fényvisszaverő tulajdonságai 

A háttéranyag a láthatóságot eredményező különböző színekből készítve biztosítja, hogy alkalmazhatóvá válhasson a látni és látszani elv, annak köszönhetően, hogy fényvisszaverő funkciója és tulajdonsága nagyobb hullámhosszú fényt bocsát ki, mint amit elnyel, ezáltal például az ultraviola színtartomány egyes sugarai is megjelennek, és láthatóvá válnak. Ezek az anyagok, amik fluoreszkálva ragyogó hatást fejtenek ki, nappali fényviszonyok mellett, láthatóbbá teszik a viselőjüket, éjszaka pedig figyelemfelhívást tesz lehetővé a fénysugarakat kibocsátó számára, legyen az gépjárművezető, kerékpáros, vagy zseblámpával közlekedő gyalogos. A lumineszkáló anyagok 50%-ban találhatóak meg az anyagon. Ennek a fényvisszaverő résznek az anyaga a benne lévő kristályoknak a működésével reflektor szerűen tükrözi vissza az elnyelt fényt, létrehozva a megfelelő láthatóságot. Ezek a részek körbeérik a testet egymástól kellő távolságban elhelyezkedve, akár a párhuzamoshoz képest megdőlt alakzatban fonják körül a mellény viselőjét.

 

Személyes tapasztalat 

Habár sokunkban fel sem merül, hogy magunknál tartsunk egy jólláthatósági mellényt, mert a felgyorsult életben a sok intézni való következményeként a mozgásunk automatikussá válhat, amiért könnyen megfeledkezhetünk egy ilyen darab hasznosságáról, mégis úgy gondolom, hogy egy igényes ember, aki előreláthatóan tervez, betartva a szükséges etikai vagy jogi szabályokat, készül arra, hogy a mozgás során viselje a fényvisszaverő eszközöket a korlátozott fényviszonyok fennállása közben. A mellényeken túl láttam már lábra körbetekerhető fényvisszaverő „karkötőket” is, a lényeg mindenképp az, hogy legyen nálunk egy ilyen darab, ha tudjuk, hogy mozgásunk közben felmerülhet a fények korlátozott elérése. Ezen kívül az élet elénk tárhat bizonyos váratlan helyzeteket amikor, viszont szükségünk van biztonságunk érdekében arra, hogy magunknál tartsunk egy jól láthatósági nadrágot, mellényt, vagy épp egy fényvisszaverő funkcióval rendelkező eszközt.

A profibarkács webáruházban olyan termékeket talál, amik masszív anyagokat tartalmaznak, hogy megvásárlása eseten hosszú ideig tudjuk használni. Érdemes tehát egy ilyen darabot megvásárolni ahelyett, hogy egy gyenge szövetből készült fényvisszaverő ruhát használjunk, mert könnyebben elszakad egy ilyen darab. Ezért ajánljuk a NEO termékeit, mert ezek megbízhatóak, fényvisszaverő hatékonyságuk működőképessé tesz bennünket minden körülmény között.

Gyakori kérdések a jólláthatósági mellénnyel kapcsolatban

Van -e alternatívája ennek a munkavédelmi ruhának

Bár ez a mellény több fajta színben kapható, unkcióját tekintve azonban nincs, a jólláthatósági mellény tudja egyedül megteremteni a biztonságot korlátozott fényviszonyok között.

Mennyi a fényvisszaverő anyag a mellényen?

Kb. 50%-ban található a szöveten.

Kinek szükséges megvásárolni?

Mindenkinek, aki a közúton történő közlekedésben részt vesz, érdemes egy ilyen darab beszerzése. Továbbá, akinek a munkaköri jogszabálya előírja