Hűtés kiegészítő

Hőmérsékleti rekordok dőlnek meg odakint a szabadban, mi viszont szívesebben dőlnénk hátra egy kellemesen hűvös szobában. Bármilyen módszerre is esik a választásunk, amellett, hogy hatékony, előnyös, ha gazdaságos is egyben. Egy mobil klíma esetén ezt a kritériumot egy megfelelő hűtés kiegészítő tudja biztosítani számunkra.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
1 termék
1 termék

Mobil klíma kisokos - és a kiegészítők

A hűtéstechnikában a legismertebb beltéri hűtési módszerek közé tartozik a ventilátor, a léghűtő, a hagyományos (hőszivattyús) falra szerelt klíma és a mobil klíma is. Ezutóbbiban összpontosul egy hagyományos klímaberendezés hatékonysága (körülbelül ugyanakkora területen képes a két berendezés tartósan csökkenteni a beltéri hőmérsékleten akár 8-10 fokot) és egy ventilátor mobilitása. Ugyanúgy, ahogy a ventilátor is némileg helyhez kötött a megfelelő áramellátás miatt, úgy a mobil klíma mozgathatóságát is behatárolja a kivezető csövének az ablakhoz helyezése. Mindezek mellett további előny, hogy a mobil klíma nem párásítja a levegőt. Ahogy a többi lehetőségnek, ennek is megvannak a maga hátrányai, például, hogy a kondenzvíz gyűjtő tartályt rendszeresen üríteni kell.

A mobilklíma két fő egységből áll. A hűtőközeg a levegőtől hőt von el és az így kapott hideg levegőt a készülék frontálisan visszaáramoltatja a célterületre, az elvont hőt pedig egy csövön keresztül vezeti el. Az üzemeltető feladata, hogy a csövet lehetőleg úgy helyezze el, hogy a meleg levegő ne juthasson vissza a lehűtött közegbe. A mobil klíma elhelyezésének megválasztásakor tehát előre megfontolt döntést kell hoznunk. Beépítése olyan eljárást igényel, mely megtartja az eszköz mobilitását (bármikor legyen meg a lehetőségünk továbbra is, hogy másik ablakhoz vagy másik szobába mozgassuk) ugyanakkor ne rontsa a hűtés hatékonyságát. Ha a mobil klíma által kibocsájtott meleg levegő kivezetésének problémáját nem kezeljük megfelelően (szimplán kitesszük a nyitott ablakon vagy jobb esetben bukó nyíláson a kivezető csövet), akkor a meleg közeg akadálytalanul keveredik ismét a hűtött közeggel. Ezzel már az első használatkor szembesülni fogunk, így még a beszerzéskor érdemes megtervezni a kivezetés módját is.

ablakszigetelés mobilklímához

A mobil klímához való hűtés kiegészítő, ablakszigetelés

Ahelyett, hogy az alkoholos filccel ablakra rajzolt kört egy üvegvágóval elkezdenénk kivágni vagy lyukat fúrnánk a falba, ismerkedjünk meg egy sokkal modernebb, univerzális hűtés kiegészítő lehetőséggel. Konyhanyelven leírva szükségünk van egy tömítésre, amely fizikailag megakadályozza, hogy a meleg és a hűtött közeg találkozzon és hőt cseréljen, tehát az eszköznek hőszigetelnie is kell egyben. A tömítés szerepét ebben az esetben nem más, mint egy cipzárral ellátott fólia látja el. Állítsuk az ablakot résnyire nyitott vagy bukó pozícióba. A fólia (modelltől függően) öntapadós ragasztószalaggal vagy öntapadós tépőzárral könnyen rögzíthető az ablaknyílás két oldalához (az ablakkerethez és a szárnyhoz), az így kapott új, már állítható nyíláson pedig addig húzzuk be a cipzárt, hogy éppen csak a cső férjen ki rajta. Így a mobil klíma nagyságrendekkel gyorsabban, hatékonyabban és gazdaságosabban látja el feladatát!

Ha a mobil klímát egy másik ablakhoz szeretnénk átvinni, csak vegyük le a fóliát és helyezzük át azzal együtt a berendezést az új helyére. Szerencsére ezt bármennyiszer megtehetjük. Ha a hűtést csak szüneteltetni szeretnénk, akkor a cső eltávolítása után, de a fólia leszerelése nélkül is becsukhatjuk az ablakot, hiszen a fólia rendkívül vékony.

Hűtés kiegészítő típusok, kínálatunk

A jelenlegi kínálatunkban megtalálható készleteket olyan gyártóktól szerezzük be, akik kerti- és barkácsmunkákhoz szükséges gépek előállítására szakosodtak. Mivel palettájuk hosszú évek óta dinamikusan bővül, így egyre több kiegészítő tartozékkal is szolgálnak a háztartásokban előforduló gépeikhez, így a hűtéstechnikai berendezéseikhez is. A Hecht és az Einhell ablak készlete is ugyanazt az árkategóriát képviseli. Szerencsére nem kell túlságosan a zsebünkbe nyúlnunk ezzel a beruházással, viszont a hűtés eredményességének fokozása miatt jelentős összeget takarítunk meg, mivel kevesebbszer és rövidebb időre kell bekapcsolnunk az eszközünket. (Extra jó pont a környezetkímélőbb működtetési forma miatt!) Ezt belátva nem is kérdés, hogy érdemes-e kiegészítő hűtéssel is ellátni a mobil klíma rendszerünket, hiszen a kiegészítés ára rendkívül rövid időn belül megtérül.

Extra tipp! Különösen figyelmébe ajánljuk a berendezést azok számára, akik a számítógépek és más nagy teljesítményű gépek túlmelegedése miatt keresnek megoldást a megfelelő hőelvezetésre.

 

Hogyan válassz ablakszigetelést mobilklímához?

Tetőtéri ablaknál is használható a hűtés kiegészítés?

Igen, a nálunk kapható hűtés kiegészítők univerzálisak, akármilyen típusú ablak esetében ugyanolyan hatékonysággal bírnak.

Milyen méretű ablakoknál használható a hűtés kiegészítés?

Az a fontos, hogy az ablak kerületének mérete ne haladja meg a fólia hosszát (ami például az Einhell Hot Air Stop esetében 400 centimétert jelent).

Mik a fólia legfőbb jellemzői?

A fólia egy speciális, (minimálisan) rugalmas, vékony, vízlepergető anyag. Egyes modellek 40°C-on mosógépben moshatók is.