Hordozható napelem

A hordozható napelemek a napelem piac legfrissebb újításai, amelyek lehetővé teszik a megújuló energiaforrás hordozható alkalmazását, praktikus és hatékony módon. A Profibarkácsnál 5 különböző profi termék, illetve számos csatlakozó és töltésvezérlő közül választhat.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 990 Ft - 128 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
8 termék
8 termék

Miért kiváló választás a hordozható napelem?

Általában a napelem szó hallatán az épületek tetejére telepített, kompakt, sokrészes rendszerre gondolunk, ám manapság egyre elterjedtebb a hordozható verzió is.

Térnyerését a számítástechnikai eszközökkel való kiváló összehangnak köszönheti, hiszen ellentétben a hordozható akkumulátorokkal, több töltésciklus is végrehajtható vele. Ha eszközhasználat közben távol vagyunk a hálózattól, megfelelő napfény mellett minden akadály nélkül feltölthetjük az éppen használt mobiltelefont, táblagépet vagy laptopot, de vészhelyzet esetén akár az autó akkumulátorát is.  

 

Tipp: Ha a kempingezés szerelmese vagy, nézz szét hűtőtáska választékunkban

Hordozható és hagyományos napelemmel a környezetvédelemért

Az elektromos energiával működő eszközök energiaellátása általában költséges, ezért egyre többen ruháznak be napelemes rendszerekre. A napelemek mellett való elköteleződés nem csak anyagi és praktikai megfontolásból előnyös, hanem környezetvédelmi szempontból is. A hagyományos, fosszilis tüzelőanyagok által a légkörbe juttatott gázok fokozzák a már amúgyis rendkívül kedvezőtlenül alakuló üvegházhatást. Ezen felül, mivel a napelem rendszerek nem bocsátanak ki káros anyagot, a közvetlen környezetben élők körében is csökken a légzőszervi panaszok, illetve egyéb egészségügyi problémák kialakulása.
Az napelemes rendszerek működéséhez nincs szükség vízre sem, így a vészesen fogyóban lévő tartalékok sem csökkennek tovább.
A napelem hosszútávú beruházás, általában 20 éves élettartammal lehet számolni, így áruk többségében bőven megtérül.

A hordozható napelem tulajdonságai

 • Könnyen összehajthatók, összecsukhatók, ebből adódóan jól szállíthatók
 • Hordozhatóságuk miatt könnyen szállíthatók
 • Mobilisságuk miatt akár az autó csomagtartójában is elférnek a nagyobb darabok is
 • Legtöbb verziójuk nem csak eszközök töltésére, hanem energiatárolók feltöltésére is alkalmas
 • „Plug and play” funkciójuknak köszönhetően, a kábelek segítségével általában rögtön meg is kezdhetjük a kívánt eszköz töltését.
 • A kisebb, hordozható verziók akár zsebben is elférnek

A hordozhatóság igénye egyre jobban hat a piacra, így a mobil napelemek egyre több felhasználási területen jelennek meg. Akár kompakt, nagyobb rendszerek is létrehozhatók, ezzel nagyobb teljesítmény leadást lehetővé téve. A hordozható napelemek 5-10W-os teljesítménynél kezdődnek, de a komolyabb verziók akár 150-200W-ra is képesek, pl. a NEO hordozható napelem (200W).

 

Mikor előnyös választás a hordozható napelem?

 • Ha nincs lehetőség HMKE telepítésére vagy az nem lenne biztonságos
 • Ha alkalomszerű energiaellátásra van igény
 • Használatát nem szükséges engedélyeztetni
 • Egyes hordozható napelemek 220V-os feszültségen üzemelő eszközök ellátásra is képesek, így alkalmasak lehetnek hétvégi, kisebb házak energiaellátásának biztosítására is
 • Vásárláskor saját, egyedi energiaigényünkre szabott rendszert választhatunk
 • Üzembe helyezésük nem igényel villamossági szakértelmet
 • Működésük csendes, nem zavaró
 • Megújuló energiaforrás, így működés közben nem szennyezi a környezetet
 • A nagyobb verziók dőlésszöge, elhelyezkedése általában állítható, így mindig a lehető leghatékonyabb energiatermelés biztosítható

A hordozható napelem teljesítménye, nagysága és minősége jelenleg rendkívül szerteágazó, így érdemes körültekintően választani. Az all-in-one rendszerek ugyan drágábbak, de cserébe kompaktak és mindig tovább bővíthetők megnövekedett energiaigény esetén.

A Profibarkácsnál 15-től 200W-ig talál NEO hordozható napelemeket, illetve töltésvezérlőket, csatlakozókat és csatlakozókábeleket.

Hordozható napelem

NEO hordozható napelemek

A profibarkács webáruházában széles skálán talál mobil napelemeket. A NEO eszközei mind kiváló minőségűek. A kisebb teljesítményű variációk segítségével túrázás, kempingezés közben sem marad energia nélkül, a NEO 15W-os hordozható napelem méretéből adódóan praktikus, akár a hátizsákra is kiteríthető, ezzel biztosítva számítástechnikai eszközei zavartalan használatát.
A nagyobb teljesítményű NEO termékek jó szolgálatot tehetnek autóban, de akár csónakban vagy jachton is. Ezek rendelkeznek IP67-es szabvánnyal is, így biztosítva az eszközök porvédelmét. A termékek mindezek mellett kábelekkel felszerelve kaphatók.

 

A NEO kiváló fejlámpái is jól jöhetnek, ha alternatív világítási megoldásokról van szó.

A hordozható napelem felhasználási területei

 • Jól ellátják számítástechnikai eszközeit vészhelyzet esetén
 • Biztonsági tartalékként kitűnően funkcionálnak járművekben
 • Jó megoldás kültéri eszközök energiaellátására (pl. kamerák)
 • Kiválóak adott feszültségű eszközök, akkumulátorok töltésére

A hordozható napelem összességében

A mobil napelemek rendkívül praktikusak, ha túrázni vagy kempingezni megy, de akár kisebb hétvégi házakban is alkalmazhatók. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, gazdaságosak, illetve használatuk közben nem növeljük ökológiai lábnyomunkat, óvjuk környezetünket.

 

Hordozható napelemekkel kapcsolatos kérdések

 

Milyen akkumulátor töltésére alkalmasak a hordozható napelemek?

Az áruházunkban található mobil napelemek többnyire 12V feszültségű akkumulátorok töltésére alkalmasak, ám a NEO hordozható napelem maximális feszültsége akár 18V.

Milyen teljesítményű napelemet válasszak?

A Profibarkácsnál 15 és 200W közötti termékeket talál. Ha csak túra közben szeretné feltölteni számítástechnikai eszközeit – laptopját, mobiltelefonját, táblagépét -, akkor elegendő egy 15W-os termék is. Ha komolyabb célokra használná a napelemet, akár autóban vagy lakókocsiban, akkor érdemes nagyobb teljesítményű, 100-200W közötti termékeink közül választania.

Milyen csatlakozó található a hordozható napelemeken?

A hordozható napelemeken általában USB csatlakozó található, egyes termékek USB-C csatlakozóval is rendelkeznek. Ezen felül, a mobil napelemek összekapcsolásához és töltésvezérléséhez szükséges kábeleket is talál a Profibarkácsnál.