Hegesztőmágnes

A hegesztés gyerekjáték, mondhatja akinek van egy jó inverteres hegesztője és hozzá hegesztőmágnese, vagy mágnesed derékszöge. A hegesztés nagy körültekintést igénylő munkafolyamat, és minőségi szerszámok nélkül nem is kivitelezhető. Ráadásul a hegesztésnél nem mindig tudjuk megoldani, hogy valaki megtartsa a hegesztendő darabokat, és ha még meg is tartaná nekünk, akkor sem lehet olyan pontos illesztést elvárni, mintha hegesztési munkadarabtartót használnánk.  Ezen a szerszámon sem érdemes spórolni, hiszen az elkészült végeredmény látja kárát. A Profibarkács ennek a szerszámnak a hasznosságát mutatja be az alábbiakban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
890 Ft - 6 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
20 termék
20 termék

Hegesztőmágnes vagy mágneses derékszög?

A hegesztési munkadarabtartót hegesztőmágnesnek, sarokrögzítő mágnesnek, de akár mágneses derékszögnek is nevezik de van aki lakatos mágnes vagy testmágnes elnevezést használ. Mindegyik esetben ugyanarról a szerszámról van szó. Teljesen mindegy milyen néven ismerjük, a célja egy és ugyanaz, mégpedig, hogy segítse a munkánkat a hegesztés során, hogy  professzionális végeredményt tudjunk elérni.  Az erős ferritmágnesek stabilan tartják a hegesztendő részeket. A mágnes erőteret hoz létre maga körül, ami vonzó/taszító hatással van egyes fémekre és más mágnesekre. A mágnes vonzza a vasat és annak ötvözeteit. A legismertebb mágnes a vas, ún. ferrit alapú mágnes.

 

Hegesztőmágnes fajtái

A hegesztőmágnes, vagy szögbeállító mágnes gyártói normál, állítható és kapcsolható fajtákat gyártanak. A kapcsolható típusnál lényegében kedvünk szerint kikapcsolhatjuk a mágneseződést, majd amikor szükséges, úja használhatjuk egy kapcsolás után, illesztésnél ez kivételesen hasznos funkció. Mivel a mágneses derékszögek működése mechanikus, így nem kell a meghibásodásuktól tartani, ráadásul praktikusan egy kézmozdulattal el tudjuk távolítani az apróbb fém, forgács maradványokat.

 

A sarok szögek mérete szerint a hegesztési munkadarabtartók fajtái

A legtöbb hegesztési munkadarabtartón van 45 és 90 fokos sarok, de a prémium kiviteleken már 30,60,75 illetve 135 fokos szögek is megtalálhatók. Ezek használata mellett nem kell külön szögmérőt használnunk, a mágnesesség miatt pedig a rögzítés is megoldott.

 

A teherbírásuk szerint a hegesztési munkadarabtartók fajtái

A teherbírásuk a másik fontos szempont választáskor, milyen nehéz munkadarabokat kell majd megtartaniuk. A Profibarkács kínálatában már a legolcsóbb hegesztési munkadarabtartó is 11,5 kg kapacitással rendelkezik, ami nem kevés. A legerősebb szögbeállítók pedig akár 25 kg-ig is terhelhetők, miközben a hegesztővel dolgozó mester kezei szabadok, az erős ferrit mágnesek stabilan megtartják a munkadarabokat.

 

Van -e alternatívája a hegesztési munkadarabok használatának ?

Erre a válasz, nemigazán. Ha valaki más is van a közelünkben a műhelyben, akkor megkérhetjük, hogy tartsa meg hegesztéshez a munkadarabokat, de az biztosan nem lesz olyan pontos, mint ha hegesztési munkadarabtartóval dolgoznánk. Ráadásul akkor a segítőnknek is szükséges védőszemüveg vagy pajzs használata. Nem nagy beruházás, ha sarokrögzítő mágnest vásárolunk, de hihetetlenül megkönnyíti a munkánkat, ráadásul nincs szükségünk másik személy bevonására, nyugodtan a hegesztésre koncentrálhatunk, kezeink szabadok, csak a hegesztő kezelésével kell foglalkoznunk, és garantáltan nem mozdulnak el az egymáshoz illesztett részek. Ezzel időt nyerünk és a fölösleges idegeskedéstől is megmentjük magunkat, a végeredményben nem fogunk csalódni.

 

Milyen típusú mágneses derékszögeket kínál a Profibarkács?

Graphite, Yato, Eurokomax gyártók termékeit kínáljuk vásárlóinknak rendkívül kedvező árakon.

Az áraik az egyes szögek állíthatósága és a teherbírásuk alapján térnek el. A Yato lengyel gyártó alap hegesztési munkadarabja 11,5 kg kapacitású, és már ezer forint körül hozzájuthatunk, viszont számoljunk vele, hogy általában 2 darabra van szükség használatkor a stabil tartáshoz, ebben az esetben viszont érdemes egy szettet vásárolni, amit szintén a Yato gyárt, ebben már 2 db hegesztési munkadarabtartót kapunk, amely már  25 kg kapacitású, acélból készült, állítható a szögbeállítása, 5 ezer forint környékén ezzel minden eshetőségre lesz megoldásunk. A hegesztési munkadarabtartók között a Profibarkács webáruházban megtalálhatók az Eurokomax  kiváló termékei is,  ettől a gyártótól is sok más kedvező ár-érték arányú szerszámot is kínálunk, nézzen körül közöttük.

 

Csak hegesztésnél jön jól egy hegesztési munkadarabtartó?

Egyértelműen nem.  Ezek a tartómágnesek kiválóan használhatóak más munkafolyamatoknál is, mint például forrasztásnál. Forrasztás esetén is rendkívül fontos, hogy a munkadarabok a helyükön maradjanak, csak így lehet pontos munkát végezni. De nemcsak hegesztésnél, forrasztásnál vehetjük hasznát. Egyedül tudunk fémpolcot összeszerelni például a hegesztési munkadarabtartók segítségével. Időt és pénzt takarítunk meg a használatukkal.

Hegesztőmágnest a Profibarkácstól!

Miután elolvasta a szükséges információkat, nézze meg szögbeállító kínálatunkat, és válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt. Természetesen ha még a fentieken túl kérdése maradt, ügyfélszolgálatunk áll rendelkezésére a választás megkönnyítésében. Önnek csak ki kell választani, megrendelni, a többit mi elintézzük, és néhány napon belül már használhatja is a hegesztési munkadarabtartóját, aki egyszer kipróbálta, tudja, milyen hasznos szerszámról van szó, a jövőben nem fog nélküle belevágni a munkába.