Gyémántfúrógép

Építési projektek esetén ma már mindenhol közismert és napi szinten alkalmazott technológia a gyémántfúró magfúrás. Létezik nedves, száraz, kézi vagy állványos gyémántfúró gép is, melyekre egyöntetűen igaz, hogy kiemelkedő hatékonysággal végezhető fúrási művelet betonba, téglába, kövekbe, márványba, gránitba, csempébe, illetve a létező összes hasonlóan szilárdságú felületbe.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
94 990 Ft - 886 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

A gyémántfúrógép

Fúrás repedés nélkül? Igen! Lehetséges, ajánljuk hozzá a legjobb minőséget garantáló Yato és Bosch gyémántfúró gépeinket!

Ahol az üveg vagy csempevágók lehetőségei kimerülnek, ott a gyémántfúrók előtérbe kerülnek, sőt akár a legkeményebb anyagokkal is repedés, törés, egyéb járulékos sérülés nélkül elbánnak, legyen szó akár betonról, tégláról, kövekről, márványról, gránitról is! A gyártástechnológia az elmúlt két-három évtizedben rengeteg változáson, fejlődésen ment át. Míg tíz-húsz éve például egy fürdőszoba burkolat tipikusan kerámia alapanyagú volt, addig ma már sokkal színesebb skálán mozoghatnak az egyedi elképzelések a burkolat anyagának megválasztásakor is, egyre gyakoribb a gránit, márvány, gres lap, kerlit, stb. Ez csak egy kiragadott példa a milliárdnyi közül. Ezekhez viszont a régi eszközök technikája kissé elavultnak bizonyul, az ezek megmunkálására szolgáló gépeknek is fel kellett venni a fordulatot a gyártástechnológia forradalmával, a keményfémlapkás fúrókészlet mellé ideje beszerezni egy gyémántfúrógépet!

Száraz vagy nedves lyukfúrás?

Alapvetően a száraz fúrásra tervezett gépek is használhatók nedves fúrással, vagyis vízhűtéssel, viszont a kifejezetten vizesre tervezetteket csakis ezzel a módszerrel használjuk. A vizes fúróknak inkább keskenyebb lapok megmunkálásánál érződik az igazi előnye, hiszen a lassú, vizes fúrással sokkal szebb furatkép érhető el. A víz elvezetését illetően nem kell félnünk, a gépek olyan finom módon lettek megtervezve, hogy minden felesleges vízcseppet elvezessen a fúrófejen lévő spirálhorony. Tulajdonképpen tehát a vizes fúrás az eszközünk megóvására és élettartamának gyors megrövidülésének megakadályozására szolgál.

A legfontosabb gyémntfúrógép paraméter, a fordulatszám

Aranyszabály, hogy törekedjünk a minél alacsonyabb fordulatszámon történő fúrásra, ugyanis ezzel megelőzhetjük, hogy kár keletkezzen a gyémántfúró gépünkben vagy az állványban. Elkerüljük a túlhevülés mellett azt is, hogy a túlságosan magas hőmérséklet miatt ún. kiüvegesedjenek a gyémánt szemcsék, amiknek a teljesítőképessége a továbbiakban emiatt kevésbé lesz hatékony. Az általunk kínált gépek szabályozható fordulatszám tartománya igen széles, de modellenként meglehetősen eltérő, üresjáratban van olyan típus, mely 0-tól 1.200 fordulat/perces teljesítményre képes, de van, amelynél ez a paraméter megközelíti a 3.000-res fordulatszámot is. A megfontolandó tanács, mindegyik gép esetében azonos, a munka megkezdésekor keressük meg azt a legkisebb fokozatot, amely mellett éppen képes megfelelően megmunkálni a munkadarabot az eszköz.

Szintén alapigazság, hogy a célbavett kimenet nagyságánál kb 10-20 mm-re nagyobb átmérőjű koronafejet válasszunk. Ha ezt előzetesen nem kalkuláljuk bele és emiatt nem fér a lyukba a pontosan megegyező nagyságú pl. PVC cső, akkor vagy újra kell fúrnunk a lyukat, vagy kisebb PVC-re váltunk, viszont ezzel megnövekedhet a későbbiekben a dugulás veszélye, ezért ezt inkább nem éri meg megkockáztatni.

A még biztosabb és még szebb eredmény érdekében használjunk állványt vagy fúróvezetőt, így esélyt sem adva a szerszám megcsúszásának, elmozdulásának, megugrásának munka közben.

A következő lépés a professzionális lyukfúrás terén a koronafúró beszerzése. Ez azonban már korántsem olyan egyszerű mint, amilyen a gyémántfúrógép beszerzése, hiszen egy géphez több koronát is megvásárolhatunk, így kialakítva saját készletünket. A koronafúrók mérete ugyanis rendkívül szerteágazó, a döntéshez pedig szükséges előzetesen megtudni, hogy mekkora lyukakat szükséges kialakítanunk. Nem mindegy ugyanis, hogy egy vízvezeték kiállást, egy villamossági kivezetést (pl. konnektor) vagy komolyabb, mondjuk medencegépészeti elvezetések kifúrásához keresünk koronafejet. Természetesen ez komoly utánajárást igényel, de az könnyen belátható, hogy míg egy konnektorhoz akár egy 65 mm átmérő körüli korona is elegendő lehet, addig egy WC lefolyóhoz már nagyobb szükséges. Léteznek azonban extra kicsi (5 mm például tiplik helyének szabaddá tételéhez), illetve extra nagy méretű koronafejek is nagyobb beruházási munkafolyamatokhoz. Tekintse meg koronafúró kínálatunkat is!

A gyémántfúrógépek hatalmas előnye, hogy ütés és nagy mennyiségű por nélkül jutnak át a munkadarabon, betonfalon vagy akár mennyezeten is. Igen, ez azt is jelenti, hogy a gépek bármilyen szögben, vízszintesen, függőlegesen, fejjel lefelé, bárhogyan használhatók, természetesen csakis a munkavédelmi előírások maximális betartása mellett!

Gyémántfúrógép

 

Paraméterek a YATO fúrógépeknél:

- Feszültség: 230 V~50 Hz
- Teljesítmény: 2200 W
- Fordulatszám: 0-1200/min
- Robusztus, erőteljes motor biztosítja az állandó magas nyomatékot
- Fúrási tartomány: 30 mm-től 180 mm-ig
- A menetes szerszámbefogás egyszerűvé teszi a legáltalánosabban használt fúrókoronák problémamentes felszerelését
- Lágyindítás a jobb fúrási teljesítményért, a kemény anyagokba történő gyorsabb és könnyebb fúrásért
- A gyémántfúrógép állványra van felszerelve, így a kemény anyagok, mint például a gránit vagy a beton fúrása nem igényel nagy erő kifejtését

Nálunk a YATO és Bosch márkák gyémántfúróit találod meg.

Gyémántfúró főbb jellemzői

  • Vákuumforrasztott gyémántbevonat.
  • Integrált hűtőfolyadék.
  • Egyszerű és tiszta munkavégzés.
  • Nincs szükség vízhűtésre, nincs vizespalack, nincs fúrósablon.
  • Saját hűtőfolyadék (megelőzi a gyémántszemcsék idő elötti el használódását).
  • Csempéhez, keményre égetett csempéhez, kerámiához, gres- és gránitlapokhoz használható.
  • Nem kell eltávolítani a fúrómagot!

Gyakori kérdések a gyémántfúrógépekkel kapcsolatban

Milyen gyémántfúró márkákat kínálunk?

Jelenleg a YATO és BOSCH termékeit forgalmazzuk, megbízhatósága és professzionális munkavégzése minden vásárlóban elégedettséget fog okozni.

Nekünk mi az ajánlásunk?

Minden termék megfelelő, de az állványzattal rendelkező gyémántfúrógép minden helyzetben és feladathoz megbízható partner.

Van-e a gyémántfúrónak alternatívája?

Igen, a gyémántfúrókat, vagy koronafúrókat csavarhúzóra vagy flexre is fel lehet szerelni, a YATO eszközök viszont kifejezetten ennek a munkaterületnek az elvégzésére lettek kialakítva.