Gumikalapács

A gumikalapács gumi feje nem tesz kárt a törékeny, sérülékeny anyagokban. Az acél kalapácshoz képest a feje jóval vastagabb és hengeresebb. Sokoldalú eszköz, előszeretettel használják barkácsolók, ácsok, asztalosok, burkolók, bádogosok, lakatosok, autószerelők stb., ugyanakkor sok fajtája is létezik, hogy mindenki a munkájához legideálisabbat választhassa. Érzékeny anyagokkal történő munkavégzésnél a gumi fejű kalapács tökéletes segítség. Az ütést kívánó anyagok nem sérülnek a munka során, mivel a kalapács feje keménygumi.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
490 Ft - 20 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
72 termék
72 termék

Gumikalapács alkalmazási területei, fajtái

A gumi fejű kalapácsok rendkívül népszerűek, mert a gumi kopásállóbb, erősebb igénybevételnél sem deformálódik. Alakjuk általában hengeres, átmérőjük 5-9 cm, súlyuk 0,25-1,5 kg között mozog. Sok esetben azoknál a munkáknál, melyekhez fakalapácsot használnak, bevethetők a gumikalapácsok is. Bár egyszerű szerszámról van szó, nem olyan összetett, mint mondjuk egy asztali körfűrész, mégis sokoldalúan használhatóak.

A kemény gumi fejjel rendelkező kéziszerszámot bútoriparban, bútorgyártásnál és bútorok összeszerelésénél is alkalmazzák, ácsok fa szerkezetek, födémek készítésénél, hidegburkolók padlólapokhoz, csempékhez, melegburkolók laminált parkettához, autószerelők kényes alkatrészekkel történő munkához, bádogosok, lemezmegmunkálók, lakatos szakemberek, ezermesterek szerszámosládájában is fellelhető. Sérülékeny, érzékeny anyagoknál sem kell attól tartani, hogy megsérülnek munka közben. A hagyományos kalapácshoz képest a feje gumi és sokkal nagyobb, de létezik olyan típusa, melynek a fej egyik oldala gumi, a másik műanyag, vagy az egyik oldala puhább a másik keményebb gumi.  Fogantyúja legtöbb esetben fa, fém esetleg üvegszálas műanyag, és sok esetben kap csúszásmentes gumi bevonatot is.

A kalapácsot mindenkor a munka körülményei, feltételei szerint válasszuk meg. Használat előtt nézzük át alaposan és csak kifogástalan állapotban lévő darabot használjunk. Ha sérült, nem stabil a nyele például, javítsuk meg, balesetveszélyes lehet különben.

Gumikalapács

A gumikalapács és a megfelelő tartás

A legjobban akkor tudjuk kihasználni bármilyen kalapács előnyét és erejét, ha megfelelően fogjuk, tartjuk, mozdítjuk. Az eredményes használathoz szükséges ütőmunkát a kézbe fogott nyél lendítésével fejtjük ki. A nyelet úgy fogjuk a kezünkbe, hogy a vége a tenyerünk élére támaszkodjon. A nyelet markoljuk át erős, de nem merev fogással, hogy az ujjaink szorosan egymás mellé záruljanak. Abban az esetben, ha a hüvelykujjunk a kalapács nyelén hosszában fekszik, a fogás bizonytalan. Ha a kalapács nyelét középe fogjuk meg, a vezetése bizonytalan lesz, az ütőhatás gyenge.

A kalapács ütéseket a csukló és könyök együttes munkájával kell végezni, ha esetleg nagyobb a kalapács, a váll mozgása is besegít. A csuklónk ne legyen merev mert akkor az ütés nem stabil és nem elég lendületes.

A cserélhető fejű kétoldalú gumikalapácsok

A gumi fejjel rendelkező kalapácsok között egyre több gyártó jelenik meg olyan típussal, melynek a fej két oldalán két különböző keménységű gumi van, ráadásul ezek cserélhetőek. Az egyik gumi mindig keményebb míg a másik oldal mindig puhább. Egyes gyártók termékeinél az egyik oldal műanyag míg a másik gumi. A végzendő feladathoz, a munkadarabhoz meg lehet választani, hogy éppen melyik oldal használata ideális.

 

Gumikalapácsok eltérő paraméterei

A gumifejű kéziszerszámok eltérhetnek egymástól:

  • a nyél anyagában: fém, fa vagy műanyag
  • nyél hosszúságában: 25-90 mm között találhatók
  • a fej méretében
  • a fej anyagában: alapesetben gumi, de a kétoldalas típusoknál keményebb és puhább gumi vagy gumi-műanyag kombináció
  • a kalapács súlya szerint: 150 gr-os változattól egészen 1,2-1,5 kg-os darabokig
  • a markolat szerint: fa, fém, műanyag, de sok esetben gumi vagy műanyag bevonattal ellátott a csúszásmentes fogásért
  • fej típusa szerint: egyoldalas, kétoldalas vagy cserélhető fej

A visszapattanás mentes gumikalapács

Professzionális felhasználásra készült gumi fejjel rendelkező kalapács, mely a gumi vagy műanyag fejen belül fém tartály van nehéz golyóval, ami megakadályozza a visszaverődést az anyagról. Ajánlott gépek, berendezések összeszerelésénél és burkoláshoz. Speciális szerelőkalapács olyan munkákhoz, ahol erős ütés és erős védelem szükséges a munkadarabnak. A kalapács nem pattan vissza az anyagról.

Cserélhető fejes gumikalapács készlet

Kínálatunkban komplett készletben is vásárolhat gumikalapácsot a Yato termékcsaládból. A doboz tartalmaz egy 320 mm-es fanyelet, a kalapácsfej alumínium alapú ötvözetből készült. A készlet 42,5 mm átmérőjű és négyzet alakú, 43 mm átmérőjű kör alakú fejeket tartalmaz. A szürke, piros, kék, fehér, fekete fejek HRC keménysége is eltérő, 65-95 HRC közöttiek.

Közel 80 féle gumikalapács a Profibarkácstól!

Webáruházunk elképesztő kínálattal rendelkezik a gumi fejű kalapácsok kategóriájában is. Minden igényre, minden szakmához, minden felülethez van több kiváló ajánlatunk is. Yato, Top Tools, Topex, Mega, Proline, Vorel, Handy, Neo, Extol gyártók kiváló termékei várják, hogy kosarában landolva sokáig szolgálják Önt vagy csapatát, miközben vigyáznak a munkadarabra, munkafelületre, sérülékeny alkatrészekre, törékeny anyagokra. Ahhoz, hogy a legtöbbet használt kéziszerszámai munka közben mindig Önnél legyenek, válasszon egyet szerszámtartó mellényeink  közül, és felejtse el az ide-oda járkálást az egyes szerszámokért munka közben.

 

Vásárláskor felmerülő kérdések gumikalapácsokkal kapcsolatban

 

Bádoglemezekkel dolgozok, melyik gumikalapácsot ajánlják nekem?

A Top Tools 35 mm-es fémnyelű bádogos kalapácsa remek választás.

Ár-érték arányban melyik cserélhető fejű gumikalapács éri meg?

A Proline gumikalapácsai kedvező árban, sokféle méretben rendelhetők, a cserélhető fejek ára, választéka is kiemelkedő.

Hosszú élettartamú, jó minőségű 80-90 mm-es gumikalapácsot keresek. Van valami jó ajánlatuk?

Az Extol Prémium üvegszálas nyelű gumikalapács 80 mm-es, hosszú élettartamra lett tervezve.