Gázégő tartozék

A gázégő tartozékok szükségessége nem kétséges, hiszen a gázégők, a gázzsámolyok, perzselők, gázzal üzemelő készülékek használata az élet számos területén elterjedt. A Profibarkácson a gázégők tartozékaként kínálunk vásárlóinknak PB reduktort, hollandi anyát, tömlővéget, LPG alapkészletet, nyomásszabályozós gázreduktort egyaránt! Minden egy helyen beszerezhető kényelmesen, kiváló áron, házhozszállítással.  A gázégő tartozékok lehetőséget biztosítanak a gázzal működő berendezések biztonságos használatához és bennük rejlő felhasználási lehetőségek kiaknázásához.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 190 Ft - 8 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

A gázpalack és a nyomásszabályozó, mint gázégő tartozék

A gázpalackokba és tartályokba sűrítve kerül a gáz, így ami a nyomástartó berendezésben egy liternek felel meg, az levegőbe jutva – a gáz fajtájától függően- annak sokszorosa lehet. A palackon és a tartályon belüli nyomás a töltöttségi szint és külső hőmérséklet hatására folyamatosan változik. A gázzal működtetett eszközöknek állandó vagy szabályozható nyomás szükséges, ami a reduktor vagy más néven nyomáscsökkentő, nyomásszabályozó biztosíthat. Ha egy ilyet beköt a felhasználó, a kimeneti nyomás mindig azon a szinten van, ami a gázt használó berendezés számára megfelel és szükséges.

A PB gázpalackokkal üzemeltethető berendezések és azok alkalmazási területei igen sokrétűek. Például az egyszerűnek tűnő perzselők, égőfejek is használhatók tetőszigetelésnél, házalapkészítésnél, műanyagcső melegítésnél, disznó perzselésnél, gyomégetésnél vagy nagy felületről festék leégetésénél és így tovább.

A gázzsámolyok és a nyomáscsökkentő tartozékok

A különböző típusú gázzsámolyok közkedvelt kiegészítői a kerti sütés-főzésnek. Gázzal elkészíteni az ételt jóval könnyebb, mint fatüzeléses megoldással, hiszen a gáz egyenletes, kiszámítható teljesítményt képes nyújtani. A gázzsámoly kizárólag nyomáscsökkentővel használható, kültéren, a levegőből szüksége van az égéshez az oxigénre. Nem hagy parazsat, bárhol jó szolgálatot tesz, biztonságos, a használata egyszerű és kényelmes. Nem kizárólag kerti parti esetén vethetőek be, kiváló segítőtársak disznótorkor üst melegítésre vagy akár pálinkafőző alá. Fontos, hogy a csatlakozásoknál ellenőrizni szükséges a szivárgásmentességet, ez akár borotvahabbal is elvégezhető. Ha a kerti sütés- főzés befejeződött, először a gázpalack csapját kell elzárni, utána a gázzsámolyét, ezáltal nem marad gáz a csatlakozóvezetékben.

Nyomáscsökkentők, nyomásszabályozók a gázégő tartozékok között a megfelelő nyomáshoz

A PB palackról üzemelő háztartási eszközök általában 30 mbar nyomáson üzemelnek, de előfordulhat, hogy 50 mbar nyomásra van szükség. A palack fajtájától függően a nyomásértékekhez megfelelő méretű nyomáscsökkentőt, valamint nyomásszabályozót kell csatlakoztatni (fix kimeneti érték, állítható kimeneti érték). Ezek a palack szelepére csavarmenettel csatlakoztathatók, innen bilinccsel rögzített tömlő szállítja a gázt a készülékhez. Az újabb, minőségi nyomásszabályozók már gyorscsatlakozóval, tűszeleppel rendelkeznek, nanométerrel követhető a nyomás.

Arra figyeljen, ha a palacktól nem gumitömlő viszi a gázt, hanem fémfonatos, félmerev cső a készülékbe, mindenképp menetes nyomáscsökkentőre van szükség a tömlővéges reduktor helyett!

 

Ipari gáz és gázégő tartozékok

Az egyenletes nyomás biztosítása vagy a nyomás szabályozási műszaki gáz használatánál is szükséges! Az oxigén, argon, szén-dioxid, acetilén gázok esetében a palack szelepre közvetlenül csatlakoztatható, megfelelő gázspecifikus reduktort kell használni. Éghető vagy égést tápláló gázoknál javasolt visszaégés-gátlót is a rendszerbe beiktatni.

Nyomásszabályozó reduktor tartozék elhagyhatatlan, ha a gázt egy adott nyomáson kell biztosítani, ilyen helyzet lehet hegesztéskor az oxigén és acetilén felhasználása során.

Nyomásszabályozó reduktorok, mint gázégő tartozékok

A nyomásszabályozó reduktorok lehetnek egylépcsősek, kétlépcsősek. Az egylépcsős a nyomáscsökkentést egy lépcsőben valósítja meg. Hátránya lehet, hogy a kilépő nyomás a felhasználás során változik. A kétfokozatú reduktorok a nyomáscsökkentést két lépésben valósítják meg. Ilyet használva a palacktöltet nyomásának csökkenésekor sem változik a kilépő nyomás. A palackra közvetlenül szerelt reduktoron keresztül jut a felhasználási készülékhez a kívánt állandó, csökkentett nyomásértéken a gáz.  A reduktor a kilépő oldalon szabályozhat nyomást vagy mennyiséget (áramlási sebességet, vagyis térfogatáramot).

Reduktor részei:

  1. Palackszelep
  2. Reduktor csatlakozó
  3. Belépő oldali (palack) nyomásmérő
  4. Biztonsági szelep
  5. Kilépő oldali nyomásmérő
  6. Nyomásbeállító csavar

Perfect Home nyomáscsökkentő készlet a Profibarkácson

Gázégő tartozékaink között egy kiváló ár-érték arányú készletet ajánlunk figyelmébe a nyomáscsökkentők között a Perfect Home-tól. A szett tartalmazza a nyomáscsökkentőt, PB gáztömlőt, 2 db tömlőbilincset. A tömlő műanyagköpenyes, pentánálló gumi, a bilincs anyaga fém. Névleges kilépő nyomás 30 mbar, -20°C - +80°C környezeti hőmérséklet között használható. A PB gázzal működő készülékeknél a palack és a készülék összekötésére szolgáló szett. Ne feledje, ha PB gázos készüléket használ, nyomáscsökkentő használata kötelező!

Gázégő tartozék

Gázégő tartozékait is rendelje kényelmesen, otthonról, nagyszerű áron a Profibarkácstól!

Gázégő tartozékokra különböző helyzetekben szükség lehet, amikor gázzal üzemelő berendezést használ. A jó minőségű, megbízható gyártótól, megbízható helyről beszerzett gázégő tartozékok megkönnyítik a gázkészülékek használatát és támogatják a biztonságos üzemelésüket. Webáruházunkban a Perfect Home, Extol, Hecht, Neo kiváló minőségű gázégő tartozékait forgalmazzuk, hogy vásárlóink biztonságban használhassák gázzal üzemelő készülékeiket! A biztonságos gáz használat érdekében a palackokat mindig rögzítse megfelelően, használjon gázspecifikus reduktort, megfelelő típusú és fokozatú nyomáscsökkentőt, illetve visszaégés-gátlót éghető és égést tápláló gázok használatakor!

 

Gyakori kérdések a gázégő tartozékokról

Az Extol LPG alapkészletben milyen hosszú a tömlő?

1 méteres.

PB palackos gáz megfelel hegesztéshez?

Igen, megfelelő tartozékkal. A PB palackhoz is lehet olyan szabályozható reduktort kapni, ami hegesztéshez használható.

A mennyiségszabályzású reduktoroknak mi a lényege?

Az, hogy állandó nyomáson, különböző szabályozott mennyiségű gázt biztosítsanak.