Elektromos kézi szalagcsiszoló

Egy elektromos kézi szalagcsiszolóval nagy felületen anyagot eltávolítani meggyőző élmény lesz. Ezt a gépet faanyagok durva megmunkálásához, nagy felületeken nagyon gyors anyageltávolításhoz tervezték. Még a vastagabb festékrétegek sem jelentenek akadályt számára. Hatékonyan, gyorsan képes festék- és lakkrétegeket lecsiszolni, elérhető árban van, és óriási a kínálat belőle. Nem alkalmas viszont sarkok, élek csiszolásához, ha ilyen munkát végeznénk, a deltacsiszoló célravezetőbb megoldás.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
19 190 Ft - 136 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
730 W - 1 200 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
260 rpm - 480 rpm
Csomagolás
Állítható fordulatszám
Minimális fordulatszám  (rpm)
-
120 rpm - 300 rpm
Csiszolószalag mérete
Termék státusza
Szűrés és rendezés
13 termék
13 termék

Elektromos kézi szalagcsiszolók fajtái

A felületek letisztítása, valamilyen rétegtől való megszabadítása, elsimítása mind olyan feladat, amit különféle csiszológépek használatával érhetünk el. A csiszolók között a szalagcsiszoló az, amelyik nagyon gyorsan, nagy felületen képes anyageltávolításra. A gyalugépre hasonlít az alakja, de annál kevesebb anyagot szed le a munkadarabról, és a megmunkált felület a használt csiszolóanyagnak megfelelő finomságú lesz.

A hatékonysága persze nagyban függ attól, hogy mekkora teljesítményű gépet, milyen csiszolóanyagot, milyen fordulatszámmal alkalmazunk.  Mivel ezek a csiszolók síkcsiszolásra kialakított gépek, azt lehet mondani, hogy nem használhatók multifunkciósan, viszont a csiszolásban meggyőzőek!  Még ha ritkán van rájuk szükség, akkor is megéri beszerezni, hihetetlenül megkönnyíti a síkcsiszolást, festékeltávolítást. Műhelyekben természetesen alap darab, de ha szoktunk magunk felújítani bútorokat, vagy nagy felületen kell festéket eltávolítanunk, esetleg régi parkettáról lakkot, használjuk ki a szalagcsiszoló nyújtotta kényelmet!

A szalagos működésű csiszolók leginkább kézi szerszámként ismeretesek, de léteznek nagyobb álló gépek is, amelyeket elsősorban faipari üzemekben használnak, és nagy méretű munkadarabok síkba csiszolására alkalmasak. Az asztalra erősített szalagcsiszolók is megtalálhatók a piacon. A kézi gépek között is van számos típus, amely ipari célokra készült, és végtelenített csiszolószalagokkal végzik a munkát.  A leggyakrabban alkalmazott típusok azonban a kézi, ezen belül is az elektromos kézi szalagcsiszolók. Árban elérhetőek, nem fognak túl nagy helyet, kézzel irányíthatók a munkadarabon, kellően erősek a feladathoz. 

Elektromos kézi szalagcsiszoló

Figyelemfelkeltő gépek a szalagcsiszológépek között

Kiemelnénk 2 elektromos változatot, melyek igazán hatékonyak és megérik az árukat. Az egyik a Yato 1200 W-os gépe, mely a teljesítményét tekintve már az ipari kategóriát is súrolja. Professzionális gép, fa elemekhez. Tökéletes választás lépcsőhöz, parkettához vagy más asztalos munkához. A csúszásmentes markolat garantálja a kényelmes és biztonságos munkavégzést.

Az AEG 1010 W-os gépe is kiemelkedő teljesítményű, ráadásul 4 méteres kábele van, kofferben szállítjuk, porzsákkal. Elektronikus sebességszabályozásra képes, külsőleg elérhető szénkefék a könnyű cseréért, állító kerék a precíz szalagbeállításhoz, öntvénykonstrukció a stabil, tartós gépház érdekében.

 

Az Einhell 8540-es, mindössze 3 kg! -os gépe sem kispályás. 300-400m/p üresjárati fordulatszám, felhajtható tetőtalp az élek csiszolásához, fordulatszámszabályozás a munkadarab sajátosságaihoz igazodva, beállítható pótfogantyú a kényelmesebb fogásért, minőségi markolat, kábelcsíptető a feltekert kábelhez, és persze porelszívó.

 

Minőségi gépeknek, eszközöknek, minőségi polcon a helye. Egy stabil szerkezetű műhelypolc, vagy egy sokoldalú szerszámtároló praktikus segítség a rendszerezésben. 

 

Mit tudnak a legolcsóbb kézi elektromos szalagcsiszolók?

 

Sokkal többet is, mint várnánk. Ha ár alapján nézzük a gépeket, már belépőszinten is szuper darabokat foghatunk ki. Ott van például a Hyundai HYD-72 M gépe, mely 1100 W ugyanakkor mindössze 3,6 kg, akár 380 fordulat/ perc, porzsákkal, kiváló ár-érték arányú termék.

 

 Mire figyeljünk elektromos szalagcsiszológép vásárlásánál?

 

  • mennyi a felvett teljesítmény, ez alapján következtethetünk arra, hogy a csiszológép milyen erős. Leggyakrabban 700-900 W, de előfordulnak 1000 W feletti típusok is.
  • mennyi a szalag percenkénti sebessége üresjáratban? Ez 250-450 m/perc között van általában.
  • mennyi a csiszolási szélesség? Ez általában 75-76 mm, ipari, professzionális felhasználásra tervezett gépeknél 100-110 mm is szokott lenni. Ide tartozik, hogy mennyi a talprész hossza, vagyis a csiszolási felület nagysága? Ez barkács gépeknél 130-160 mm, ipari csiszolóknál akár 300 mm is lehet.
  • porelszívó funkció nagyon fontos, sok por távozik munka közben!
  • fontos a gépek súlya, mivel kézi gépek, tartani kell munka közben. Átlagosan 3-6 kg között mozognak.
  • ergonómia: nem mindegy milyen a marok kialakítása, bevonata, mennyire esik kézre és ne csússzon a kézben munka közben! Léteznek állítható állásszögű fogantyúval felszerelt darabok is.
  • lehet-e adott helyhez pl. munkaasztalhoz rögzíteni a gépet? – ilyen plusz paraméterrel is találkozhatunk.
  • egyéb tartozékok: pl. hordtáska, csiszolópapírok, plusz fogantyú stb.

Elektromos kézi szalagcsiszolók nagy felületek nagyon gyors csiszolására a Profibarkács webáruházból

Einhell, Graphite, AEG, Hecht, Extol, Hyundai, Scheppach, Yato, Verto gépek széles választékát kínáljuk Önnek, pénztárcabarát árakon, házhozszállítással. Már a legolcsóbbak között is kiemelkedő teljesítménnyel találkozhat, ha pedig magasabb összeget is szánna rá, profi segítőtársra tehet szert a bútorok, parketta vagy bármilyen nagy felület csiszolásához. Biztos lehet benne, hogy nagy felületeken nincs vetélytársa a gyorsaságban egy jó kézi szalagcsiszolónak. Webáruházunkból a kívánt szemcsenagyságú csiszolóvásznakat is beszerezheti, gépe mellé ne felejtsen el ezekből is tenni a kosarába! Durva csiszoláshoz használjunk nagy, valamint közepes szemcseméretű szalagokat. Minél nagyobb a szemcseméret, annál nagyobb természetesen a fogásmélysége is. Felületek előkészítéséhez alkalmazzunk közepes szemcseméretű szalagot, míg a  finom felületeket, kis szemcseméretű csiszolószalaggal munkáljuk meg.

A csiszoláskor keletkezett port felporszívózhatjuk egy nagy szívóerejű ipari porszívóval.

Gyakori kérdések a kézi szalagcsiszoló gépekkel kapcsolatban

A Graphite szalagcsiszolójának mennyi a csiszolási szélessége?

75 mm

1000 W körüli szalagcsiszolót keresek napi szintű műhelyi felhasználásra. Melyiket ajánlják?

Az AEG HBS 1000 E szalagcsiszolója a professzionális igényeket is kiszolgálja, teljesítménye 1010 W.

Verto vagy Hyundai szalagcsiszolót vegyek? Melyik a jobb?

Mindkét gyártó minőségi termékeket gyárt, a Verto a lakossági, barkács kategóriát célozza meg gépeivel, a Hyundai a barkács és profi igényeket is képes kiszolgálni.