Elektromos gérvágó fűrész

Bizonyára tudod, hogy a pontos, precíz munkák elvégzéséhez megfelelő szerszámokra van szükség. Így van ez akkor is, ha ferdén szeretnél munkadarabokat elvágni, amihez nem mindig célszerű kéziszerszámot választani. Az elektromos gérvágó fűrész segítségével ferde munkadarabok összeillesztését is el tudjuk végezni minél pontosabban és hatékonyabban. Többféle típus kapható a piacon, kínálatunkban ebből is csak a legkiválóbbakat vásárolhatod meg.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
38 990 Ft - 494 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
1 300 W - 2 200 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
75 rpm - 5 200 rpm
Körfűrészlap átmérője  (mm)
-
185 mm - 305 mm
Vágási mélység 90°-nál  (mm)
-
50 mm - 105 mm
Vágási mélység 45°-nál  (mm)
-
50 mm - 105 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
37 termék
37 termék

Mi is az a gérvágó fűrész?

Speciálisan a ferde vágáshoz kitalált szerszámról van szó, ha tökéletes illesztésre van szükség, ne is válassz mást, a tökéletes munkát ennek segítségével fogod tudni elvégezni! Ha rendszeresen barkácsolsz, tudod jól, hogy rengeteg eszköz alkalmas vágásra, te is biztosan használsz dekopírfűrészt, sőt, van, aki flexet használ erre a célra. A pontos illeszkedéshez azonban ez nem elég, így jó, ha van otthon neked is kézi és elektromos gérvágód is.

Tipp: elektromos gérvágó fűrész használata során ne feledkezz meg a munkavédelemről, használj speciális kesztyűt.

Milyen típusú gérvágók vannak?

A legismertebb az asztali, vagyis a kézi gérvágó, amivel biztosan találkoztál már, ha máshol nem, technika órán igen. Tartozik hozzájuk egy gérvágó láda, melynek segítségével precízen be lehet állítani a kívánt szöget és pontos vágást lehet megejteni a munkadarabon. Ezek teljesen manuálisak, egy valamire való mester biztosan az elektromos gérvágó mellett teszi le a voksát.

Elektromos gérvágó fűrészek:

Egy állványból és egy körfűrészből állnak, sokkal pontosabb vágásra vagy képes a birtokában. Hátránya kizárólag annyi, hogy olyan helyen tudod használni, ahol elektromos csatlakozás is elérhető. Létezik akkus verzióban is, ehhez értelemszerűen a töltöttségi szintet érdemes figyelni és így könnyen hordozható, mobilis szerszámod lehet, ha ilyet vásárolsz.A legütősebb típusa a gérvágóknak a kombinált típus, melyet könnyedén és gyorsan átalakíthatsz körfűrésszé egyszerű asztali vágószerszámból.

Mire kell figyelni a használat során?

Számtalan szempontot kell figyelembe venni a vágás során, egyrészt azért, hogy magadat is óvd a használat közben, másrészt fontos, hogy pontos és szabályos legyen a megvágott anyag.

 • szorítsd a munkafelülethez a fűrész állványát, nehogy elmozduljon
 • amennyiben rendelkezik porelszívó csatlakozási lehetőséggel, csatlakoztasd hozzá a porelszívódat
 • figyelj oda, hogy a szerszám és a munkadarab is stabil legyen, egy kis megcsúszás is elég egy végzetes vagy súlyos balesethez
 • lassú, de határozott mozdulatokkal dolgozzunk
 • első lépésként karcoljuk az anyagot, ne vágjunk bele rögtön, ezzel megelőzhetjük, hogy a vágás látható része kevésbé esztétikus legyen
 • az ősi asztalos közmondás szerint „védőszemüveg nélkül bele se kezdj, de érdemes a kezeidet is óvni” ezt ne felejtsd el

 

Mit vághatsz a gérvágóval?

A fűrészlaptól függően vághatsz vele fát, fémet vagy műanyagokat is.

 

További tudnivalók, ha elektromos gérvágót vásárolnál:

 • léteznek kétoldalra is dönthető darabok, azonban sokszor csupán egy oldalra dönthetőek
 • beállított vágásszöggel pontosan ismétlődő vágásokat ejthetünk
 • fűrészlapvédő gondoskodik a biztonságunkról a vágás során
 • a kapcsolók elhelyezésénél is odafigyeltek ugyanerre, így maximális biztonsági feltételeket nyújtanak a gérvágáshoz
 • a fűrészek általában 216, 254, 305mm-es fűrészlapokkal rendelkeznek
 • az egyes anyagtípusokhoz más és más fűrészlapot érdemes venni
 • általában fa kettévágására alkalmas az alapkészlet, ezt tudod bővíteni további fűrészlapokkal
 • a gér = ferdeszög, általában 45fokot jelöl
 • ha rendelkezik a géped csúszósínnel, abban az esetben nagyobb munkadarabokat is ketté tudsz vágni
 • elektromos gépeink feje többnyire dönthető, ez azért hasznos, mert így nem a fát forgatod, és gyorsabban, hatékonyabban ketté tudod vágni azt
 • keményfémből készült fűrészlap az anyaga
 • munkalapja alumínium öntvény, ezért a súlya ideális
 • gérvágóink szorítószerkezettel ellátott darabok többnyire, hogy biztonságosabban végezhesd a munkát
 • forgácsgyűjtő zsákjuk segítségével tiszta munkafelületet hagyhatsz magad után – és a munka végeztével kevesebb takarítással kell számolnod
 • az orsózár a gyors és egyszerű fűrészlapcserét teszi lehetővé
 • teljesítményük 1400-2100W között mozog

 

Kínálatunkban az EINHELL, HYUNDAY, SCHEPPACH, HECHT, YATO, GRAPHITE, VERTO és BOSCH termékeit vásárolhatod meg. További kérdés esetén a termékleírások és munkatársaink is segítségedre lehetnek.

Gyakori kérdések elektromos gérvágó fűrésszel kapcsolatban

 

 

Milyen gérvágót válasszak?

Hobbicélra megfelelő lehet egy kézi gérvágó, azonban professzionálisabb barkácsmunkák elvégzésére mindenképpen ajánlott egy elektromos verziót is beszerezned. Sokkal pontosabb, hatékonyabb vágásokat ejthetsz egy ilyen géppel.

Milyen anyagokat tudok elvágni a gérvágóval?

Elektromos gérvágóinkhoz tartozó fűrészlapok más és más anyagok vágására alkalmasak, fa, fém és műanyagot tudsz precízen elvágni velük.

Hogyan tudok pontos vágásokat ejteni a gérvágóval?

Beállított vágásszöggel pontosan ismétlődő vágásokat ejthetünk a munkadarabokon. Azt sem árt tudnod, hogy elektromos gépeink feje többnyire dönthető, ami nagyon hasznos - ezáltal nem a fát forgatod, vagyis gyorsabban és hatékonyabban ketté tudod vágni azt.