H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Elektromos fúrókalapács, vésőkalapács

Ha neked is gondot okoz, mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között, akkor jó helyen jársz, ugyanis segítünk neked az eligazodásban. Ütvefúró esetén tömör, kemény falba leszel képes furatot készíteni, ami csakis akkor fog működni, ha megfelelő fúrószárat használsz hozzá. Amennyiben évi egy-két alkalomra, néhány polc felfúrására van szükséged, ez is remek megoldás lehet a számodra, azonban ha gyakrabban és speciálisabb helyen szeretnél fúrni, az elektromos fúrókalapács lesz az új barátod.

 


63termék 136
63termék 136

Elektromos fúrókalapács, vésőkalapács

Ha neked is gondot okoz, mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között, akkor jó helyen jársz, ugyanis segítünk neked az eligazodásban.

Ütvefúró esetén tömör, kemény falba leszel képes furatot készíteni, ami csakis akkor fog működni, ha megfelelő fúrószárat használsz hozzá. Amennyiben évi egy-két alkalomra, néhány polc felfúrására van szükséged, ez is remek megoldás lehet a számodra, azonban ha gyakrabban és speciálisabb helyen szeretnél fúrni, a fúrókalapács lesz az új barátod.

Mire való a fúrókalapács?

Ahogy már írtuk, nehezebb, keményebb felületek (pl. beton) esetén sokkal jobban jársz, ha egy fúró- és vésőkalapácsot használsz. A fúrókalapács lehet pneumatikus, azaz légkalapács, ami kompresszor segítségével működik, illetve elektromos is. A betont jobbára nem fúrjuk, hanem repesztéssel dolgozunk rajta, mégis ez a kifejezés terjedt el a köznyelvben. A fúrókalapács egy dugattyú segítségével sűríti össze a levegőt, az ennek során kialakuló rezgések segítségével a fúrószár elvégzi a piszkos munkát helyettünk.

Teljesítményét, hatékonyságát a tokmány kialakítása is fokozza, ugyanis ezeket nem hagyományos vagy gyorsbefogóval, hanem SDS szerszámbefogással készítik.

SDS tokmány: ez a fajta tokmány a fúrószárat nem oldalról fogja be, mint a hagyományos társa, így 3-5cm tengelyirányú mozgásteret biztosítva. A tokmány lehet SDS-plus (a kisebb gépek tokmánya), illetve SDS-max (5kg-s gépektől felfelé).

fúrókalapács

Fontos szabályok fúrókalapács használatakor

Ha mégis ütvefúrót használnál erre a célra, a precíz tartásra érdemes odafigyelni, merőlegesen kell tartani a gépet, és alacsony fordulatszámmal kell elindítani. Ezt fokozatosan növeljük, míg a kellő furatot el nem készítjük. Keményebb felület esetén oda kell figyelnünk a megfelelő pihentetésre is, különben könnyen leég a gépünk. Gyakori szünetekkel ezt könnyen elkerülhetjük.

Beton fúrásakor különösen fontos a gépünk alacsony fordulatszáma és az ütési energia nagysága, szemben az ütvefúró magas fordulatszámával, itt éppen az alacsony fordulatszám jelenti a minél alaposabb és hatékonyabb munkát.

Ez jelen esetben a fúrószár védelmében van így, ennél a sebességnél ugyanis nem áll fenn a leégés veszélye és ez jelentősen növeli a fúrószár élettartamát.

Ne nyomd erősen a furatba a fúrószárat, ezzel ugyanis éppen azt éred el, hogy veszít az ütési energiájából!

Milyen további tulajdonsággal rendelkeznek fúró -és vésőkalapácsaink?

  • alkalmas vésési munkálatokra is, bár a vésőkalapács kizárólag vésésre használható
  • kisebb teljesítményű gépekkel is hatékony munkát végezhetsz, azonban a kínálatunkban kapható gépek jellemzően 1000-1600W teljesítménnyel működnek
  • praktikus tárolódobozban vásárolhatod meg a legtöbb szerszámot
  • könnyű súlyuk lehetővé teszi, hogy bárhová magunkkal vigyük, így alkalmasak nem csak otthoni barkács, hanem aktívabb igénybevételt kívánó munkákra is
  • csúszókuplunggal felszerelt készülékein a fúrószár beakadása esetén azonnal kioldanak, ezzel maximális biztonságot nyújtva számunkra
  • markolatuk rezgéscsökkentett tulajdonsággal bír
  • míg az elfordulásbiztos pót fogantyú biztonságos és kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé
  • furatmélység-ütközővel ellátott gépeink biztosan nem fognak csalódást okozni számunkra – azonos mélységű lyukakra számíthatunk, ha ezzel rendelkezik a fúrókalapácsunk
  • egyes gépek üzemmódváltással teszik lehetővé számodra a több funkciót, mely ütvefúrás, vésés, vagy fúrás is lehet

Ezen felül az egyes termékleírásoknál érdemes elolvasnod a gépek jellemzőit, kérdés esetén pedig fordulj bátran munkatársainkhoz, akik készségesen eligazítanak a gépek erdejében.

Milyen fúrószárra lesz szükségem a megfelelő munkavégzéshez?

Fa, vagy sima fémfúrót semmiképpen ne használj erre az esetre, bár már az is lehet, hogy ebben tapasztalatot szereztél magad is. Léteznek a keményfém-lapkás verziók, ezek tökéletesen alkalmasak betonfúráshoz például tompa, de kemény élükkel. Ytong, tégla, vagy kevésbé kemény felületekre egy ütvefúró elegendő lesz.

A Profibarkács kínálatában számtalan kiváló terméket megvásárolhatsz, kapható nálunk többek között az EINHELL, HYUNDAY, YATO, GRAPHITE, SHEPPACH, EXTOL, HECHT, STOHR és VERTO gyártók magas minőségű termékei.

Ezek közül válaszd bármelyiket, garantáltan nem fogsz csalódni, kiváló terméket kapsz cserébe a pénzedért, mely sokáig szolgálja majd a hobbi – vagy szakmai tevékenységedet.

Tipp: szerszámgépeidet tartsd rendezetten, használj szerszámosldát, szerszámostáskát, így munka közben átláthatóbbak lesznek az eszközeid. 

 Gyakori kérdések elektromos fúrókalapács, vésőkalapács vásárlása során

Mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között?

Ütvefúró esetén tömör, kemény falba leszel képes furatot készíteni, míg a legkeményebb felületekbe (pl. beton) érdemesebb fúrókalapácsot választanod. A fúrókalapács egy dugattyú segítségével sűríti össze a levegőt, az ennek során kialakuló rezgések segítségével a fúrószár elvégzi a piszkos munkát helyettünk.

A vésőkalapács is képes fúrómunkára?

Kaphatók többfunkciós gépek is a kínálatunkban, azonban van olyan, amelyik kizárólag vésésre képes. Ezért fontos elolvasnod az egyes termékleírásokat is, illetve bátran érdeklődj munkatársainknál is, ha bizonytalan vagy.

Tudom-e szabályozni a furatok mélységét a fúrókalapáccsal is?

Furatmélység-ütközővel ellátott gépeinket neked találták ki, azonban az ezzel nem rendelkező szerszámainkhoz vásárolhatsz mélységbeállítót, amit szintén megtalálsz nálunk.

Szűrés
Ár
 (Ft)
17 390 Ft - 542 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény
 (W)
500 W - 1 700 W
Maximális fordulatszám
 (rpm)
220 rpm - 3 600 rpm
Csomagolás
Ütésszám
 (ütés/perc)
2 150 ütés/perc - 5 500 ütés/perc
Maximális fúrásteljesítmény
 (mm)
20 mm - 52 mm
Ütési energia
 (J)
1 J - 25 J
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!