Edénykészlet

Ha szereted a konyhai munkát és élvezed, hogy a családodnak, vagy magadnak saját kezűleg készíted el az ételt, bizonyára tudod, hogy ehhez többféle edényre van szükséged. Bár úgy érezzük, edényből sosem elég, egy jól kiválasztott edénykészlettel elkerülhetjük a felesleges konyhai termékek halmozását – amire érdemes a helyszűke miatt is gondolnunk.A Profibarkács kínálatában különféle bevonatú és típusú edénykészletet tudsz vásárolni. Kisebb – nagyobb méretüknek köszönhetően változatos ételek elkészítését biztosítják számodra.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
20 890 Ft - 70 890 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
13 termék
13 termék

Milyen edénykészletre lehet szükségem?

Rozsdamentes acél-, alumínium- és zománcbevonatú termékeink, lábosaink közül kiválaszthatod te is, ami leginkább megfelel a számodra.

  • Rozsdamentes acél: biztonságos és könnyen tisztítható bevonat, a használati útmutatónak megfelelő főzőlapokhoz használható; jellemzően gáz-, elektromos-, kerámialapos- és indukciós tűzhelyen is, bár ez utóbbi kettőnél lehetnek eltérések, ezért mindig olvasd el a termék használati útmutatóját, vagy kérd munkatársaink segítségét.
  • Alumínium bevonat: anyagánál fogva könnyű, így a főzést jelentősen megkönnyítheti számunkra. Ellenállósága, könnyű tisztíthatósága sem elhanyagolható szempont a megfelelő készlet kiválasztásánál.
  • Zománcbevonat: dekoratív megjelenésén felül előnye, hogy nem bocsát ki károsanyagot főzés közben, egyenletesen tartja a hőt, azonban könnyebben leéghet az étel bennük, mint újabb társaikban – ettől függetlenül szinte minden háztartásban fellelhető, lekvárfőzéshez például a legideálisabb társunk lehet.

 

Az edények, lábosok tisztíthatósága

Mindhárom anyagú edénynél fontos odafigyelni a karcolódásra, emiatt nem ajánlatos a súrolószerek és a dörzsfelületű szivacsok használata!

Tisztítása történhet mosogatógépben is, azonban, ha a hagyományos, kézi mosogatás híve vagy, figyelj oda a mosogatóeszközöd anyagára és puhaságára, hogy elkerüld az anyag súrlódását.

Minél hamarabb mosogatod el, annál könnyebb dolgod lesz és elkerülheted, hogy ráragadjanak a makacs szennyeződések.

Milyen edénykészletet, fazék készletet válasszak?

Elsőként azt kell mérlegelned, hogy hány főre kell ételt készítened. Minél több a mennyiség, amivel számolnod kell, meghatározza, hogy milyen méretű edényekre lesz szükséged. Számít továbbá, hogy milyen ételeket fogyasztasz, ugyanis, ha nagy konyhát viszel és változatosan főzöl, biztosan szükséged lesz több darabra.

Készleteink többféle edényből állnak össze, a nagyobb edények alkalmasak levesek, köretek elkészítésére, a kisebbek különféle szószok, raguk, húsételek főzésére használhatók.

Egy valamire való konyha elképzelhetetlen legalább egy serpenyő nélkül, számtalan étel elkészíthető benne a méretétől függően. Wok serpenyőben egytálételeket is elkészíthetünk, míg a hagyományos típusban a reggeli tojásrántottától kezdve a hússzeletekig bármit megsüthetünk.

ha a mediterrán ízeket kedvelitek, akkor főzz egy finom peallat. Paella sermenyőinket nagyon jó áron kínáljuk!

Ivólékészítő/szörpfőző edényünk segítségével a nyár ízeit könnyen megőrizheted és a kamrád mélyére zárhatod.

Miért kezdj el befőzni?

Napjainkban nem csak a spórolás, hanem az egyre inkább általánossá vált tartósítószer használat miatt többen fordulnak vissza a házi befőzéshez, lekvárfőzéshez.

Több okot is fel tudnék sorolni, hogy miért jársz jobban, ha időt szánsz erre a tevekénységre, de elég fontos az, hogy tudod, mit teszel bele. Ez bizony nyugalommal tölthet el, mikor palacsintához, vagy bármilyen reggelihez, zabkásához, süteményhez fel kell bontanod egyet.

A befőzéshez szükséged van egy olyan edényre, ami elég nagy ahhoz, hogy több kilónyi gyümölcs elférjen benne. Természetesen a mennyiség is rajtad múlik.

Ha van kerted és benne gyümölcsfáid-, bokraid, ezeket a kincseket érdemes megőrizni a hűvösebb téli napokra.

 edénykészlet

Tipp: ha nem szeretsz órákig a tűzhely mellett állni, a lekvárt sütőben is elkészítheted, tepsiben. Minél hosszabb ideig sütöd, annál sűrűbb, lekvárállagot tudsz elérni 180 fokon is. Ne ijedj meg a felső szélén odaégett rétegtől, az alatta készülő lekvár tökéletes lesz. Az első egy órában nem ajánlatos kinyitni a sütőajtót, utána viszont félóránként érdemes megkavarni.

Alacsony pektintartalmú gyümölcsök mellé érdemes sűrítőt alkalmazni, erre a boltban kapható pektin, vagy magas, ezt tartalmazó gyümölcs is alkalmas lehet (pl. szeder, vagy ribizli mellé alma). A sárgabarack, az őszibarack, az eper vagy a meggy besűrűsödik magától is.

Kínálatunkban a PERFECT HOME és az G21 GOURMET edénykészleteit tudod megvásárolni.. A számodra megfelelő edénykészlet kiválasztásában a Profibarkács csapata szívesen segít.

 

Gyakran felmerülő kérdések az edénykészletekkel kapcsolatban 

Hogyan döntsem el, milyen edénykészletet válasszak?

Vedd figyelembe, hogy hány személyre és milyen gyakran főzöl, illetve egyéni preferenciák alapján melyik számodra a legszimpatikusabb.

Miért jobb, mintha külön vásárolnám őket?

Kedvező áruk mellett praktikus összeállításokban juthatsz hozzá minden számodra hasznos edényhez.

Használhatom bármilyen tűzhelyen?

Igen, edénykészleteink gáz-, elektromos-, kerámialapos- vagy indukciós tűzhelyen is használhatóak, azonban érdemes ellenőrizni a használati útmutatóban leírtakat is.